עבור לתוכן

חבר'ה אני מתחנן לעזרה יש לי כמה שאלות חשובות בנושא אזרחות בביה"ס

Featured Replies

פורסם

חבר'ה, היום היה צריך להיות לי מבחן באזרחות

אבל בגלל שיש שביתה ואין שום תאריך שאפשר להזיז אליו את המבחן

החליטו להעלות אותו לאינטרנט וכל אחד יפתור אותו בבית.

הקטע הוא שאני קצת ריחפתי בשיעורי אזרחות ואין לי שום שמץ של מושג איך לענות על השאלות האלה אז הבאתי לכם את הנוסח של המבחן ובבקשה תעזרו לי!!

1. בבריטטניה נעצרו שני מדענים, שהעבירו מידע סודי למדינה זרה. אחד המדענים מסר את המידע מפני שתמך במשטר הקומוניסטי במדינה הזרה, והשני מסר את המידע תמורת סכום גבוה של כסף.

-איזה סוג של עבריינות ביצע המדען הראשון? הסבר ונמק את תשובתך.

-איזה סוג של עבריינות ביצע המדען השני? הסבר ונמק את תשובתך.

2. בתוכנית הכלכלית החדשה של משרד האוצר נקבע בין היתר:

1. קיצוץ של 20% משכרם של המורים.

2. קיצוץ בקצבאות הילדים.

-על איזו זכות\עקרון יכולים המורים לבסס את עתירתם לבג"צ? הסבר ונמק את תשובתך.

-איזה גישה דמוקרטית באה לידי ביטוי בהחלטה על קיצוץ קצבאות הילדים? הסבר ונמק את תשובתך.

3. בעיר בארה"ב הפגינו אזרחים נגד השלטונות. ההפגנה החלה משום שצעיר שחור נורה למוות בידי שוטר לבן, שחשד בו שהוא עבריין. זה היה החשוד השחור ה15 שנהרג מיריות שוטרים בחמש השנים האחרונות, בעוד שבכל אותה תקופה לא נורה למוות אף חשוד לבן.

ההפגנות הפכו למהומות אלימות, ונפצעו בהן אנשים. השלטונות הכריזו על עוצר בעיר בשעות הלילה.

-בשם איזה עקרון\זכות יצאו האזרחים להפגין(כנגד מה הם בקשו למחות)?, הסבר ונמק את תשובתך.

-על איזה זכות ניסו השלטונות להגן באמצעות הטלת העוצר? הסבר ונמק את תשובתך.

4. הסבר את שתי המטרות של עקרון הפרדת הרשויות, והסבר מדוע אין הפרדה מוחלטת בין הרשויות

5. הסבר מהו עקרון "הדמוקרטיה המתגוננת", והסבר מדוע יש צורך להגביל את השימוש בעקרון זה.

6. ציין זכות אדם ואזרח אחת, וזכות קבוצה אחת, שבאות לידי ביטוי בהכרזת העצמאות. הבא דוגמה למימוש כל אחת מהזכויות האלה במדינת ישראל.

7. מימוש זהותם הייחודית של מיעוטים אתניים במדינות הדמוקרטיות תלוי בגישה בה נוקטת המדינה. הסבר את שתי הגישות השונות בהן יכולה המדינה הדמוקרטית לנקוט ביחס למיעוטים החיים בקרבה.

קטע מקור -

"דמוקרטיה היא שיטת משטר המבוססת על הסכמת הנשלטים.

יש המגדירים את הדמוקרטיה כמשטר הומרניסטי - המייחס חשיבות רבה לזכותו של האדם להשתתף בקביעת עתיד החברה בה הוא חי. דמוקרטיה כזאת, בשילוב עם "יהודיות" - שמשמעותה: רוב יהודי, המוכן בהסכמה לקבל על עצמו גם חלק מהעקרונות שנקבעו על ידי ההלכה - יכולים להתקיים יחד במדינת ישראל.

תפיסה כזאת, שתאמץ גם את הדמוקרטיה ותחזק את הזיקה האזרחית של כל האזרחים - תאפשר את קיומה של מדינה שתשמור על זיקה ליהדות ותהיה דמוקרטית וצודקת".

8. ציין מהי הגישה למדינת ישראל כמדינה יהודית, בה תומכת כותבת הקטע.

הסבר את המרכיבים המייחדים גישה זו ונמק קביעתך מתוך הקטע.

9. ציין שני עקרונות דמוקרטיים הבאים לידי ביטוי בקטע והסבר אותם. נמק קיבעתך בעזרת הקטע.

10. ח"ג עזמי בשארה, ממפלגת בל"ד, הגיש הצעה לחוק יסוד שיעניק אוטונומיה תרבותית לאוכלוסיה הערבית בישראל.

-איזה סוג של זכויות בא לידי ביטוי בהענקת אוטונומיה תרבותית? הסבר תשובתך.

-האם חברותו בכנסת של עזמי בשארה, ישראלי בן המיעוט הערבי, היא ביטוי לזכויות פרט או לזכויות קבוצה? נמק תשובתך.

11. לא כל אי ציות לחוק, לפקודה או לצו בישראל נחשב לעבריינות. הסבר קביעה זו.

12. ועדת הבחירות לכנסת פסלה רשימה (מפלגה) ואסרה עליה להשתתף בבחירות. העילה לפסילה היתה מצעה הגזעני של הרשימה.

האם פעולה זו היא אפליה פסולה או הבחנה? נמק תשובתך.

13. "מעצר מנהלי מהווה פגיעה חמורה בזכויות הנעצר".

הסבר מהו מעצר מינהלי, אלו עקרונות\זכויות מתנגשים בו. הסבר.

זה הכל

זה כל המבחן

אני מתחננן, מבקש בכל לשון של בקשה, כל מי שיודע אפילו קצת אפילו חלק של אחת התשובות בבקשה שירשום את המספר של השאלה וינסה לענות עליה.

פורסם

LOL, איזה בית-ספר קרוע...... :lol::bash: :AR15: :asthanos:

אם כבר נותנים לך לעשות את המבחן בבית, לא עדיף שתביא חבר או שניים, תעשו את זה יחד וכל אחד יכתוב נוסח שונה? :hat:

נ.ב

הלוואי והמגן בהיסטוריה היה מהבית........................... :smoke:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים