עבור לתוכן

סוגי מחברים למסך LCD- דירוג ואפשרויות חיבורים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, (מקווה שלא פתחו ת'רד בנושא הזה, אחרת יצאתי קצת טמבל, כי פשוט לא מצאתי משהו בנושא)

אבקש כם לעזור לי לעשות סדר בבלגן בכל הנוגע לחיבורים שיש במסך LCD, דגש על האופציות שמציע ה-DELL 2408WFP החדש.

ע"פ אתר DELL יש למסך הנ"ל מחברים של:

VGA (אנלוגי), DVI-D (דיגיטלי) עם HDCP‏, S-Video‏, Component‏, Composite‏, HDMI‏, DisplayPort

א) האם תוכלו לדרג מהטוב ביותר עד ל"פחות טוב" ביותר.

ב)בנוגע לחיבורים מהסוג הנ"ל, באיזה צורה יש לחבר אותם למחשב בכדי שמחשב יהיה ניתן לראות טלוויזיה מהממיר(והאם יש צורך בכרטיס טלוויזיה אם יש לי כ. מסך איכותי?).

ג)בכדי שמחברים הנחשבים יותר איכותיים יעבדו, האם יש צורך בתמיכה מהכרטיס מסך ועל-כן, יש לחבר את המסך ליציאה שנמצאת מה-כ. מסך הנ"ל או חיבורים אלו נעשים רק דרך לוח האם?

ד)הבנתי שאחד ה"שוסים" של המסך החדש של דל הוא שיש תמיכה ב-HDMI. מצד שני, הבנתי שיש התלהבות רבה מהחיבור בשם Display Port, עליו שמעתי רק לאחרונה. תוכלו להרחיב לי קצת בנושא?

תודה מראש על העזרה וההתייחסות.

יניב.

פורסם

מבחינת חיבור מסך למחשב, רוב כרטיסי המסך מגיעים עם חיבור DVI ו-VGA. מתוכם ה-DVI, שהוא דיגיטלי, עדיף. אם מדובר בכרטיס מסך משולב בלוח אם, סביר להניח שיש לו חיבור VGA אנאלוגי בלבד. זה לא כזה נורא, אם כי DVI לרוב מונע כאבי ראש מסוימים שעשויים להיגרם בחיבור VGA (טשטוש, ריצוד וכו').

אם אתה רוצה לחבר את הממיר ישירות למסך, אתה מחבר אותו לפי מה שהממיר תומך בו. HDMI עדיף, אח"כ COMPONENT ולבסוף COMPOSITE/SVIDEO הן הכניסות הכי פחות איכותיות.

אם אתה רוצה לחבר את הממיר למחשב וממנו למסך, תזדקק לכרטיס טלוויזיה (אלא אם כן כרטיס המסך תומך ב-VIDEO IN, שמעטים תומכים). כמובן עדיף כרטיס טלוויזיה עם כניסת HDMI, כדי להנות מהאיכות הדיגיטלית (לעומת COMPONENT/COMPOSITE).

למסך אין רמקולים, לכן את יציאת הקול של הממיר תצטרך לחבר לרמקולים נפרדים, או למחשב.

DISPLAY PORT זה משהו חדש, שאמור להכיל בתוכו את כל היתרונות של הכל, אבל הוא לא שימושי כרגע כי כמעט אין התקנים שמוציאים וידאו בפורמט הזה. בעתיד השאיפה היא שהוא יחליף את כל החיבורים הקיימים כיום.

פורסם
  • מחבר

אני מודה לך מאוד על ההסבר המפורט, אחשל"ג.

אם כן, בכדי לוודא שהבנתי את העסק-

אני מעוניין לחבר את המסך על כל האפשרויות האיכותיות ביותר שלו. ואם כן, אז זה פועל בצורה הזאת:

- כ. המסך -->יציאת ה-DVI שלו-->המסך

(ובמקביל)

-ממיר-->חיבור אל כניסת HDMI-->אל תוך כרטיס הטלויזיה-->הכרטיס מעבד את המידע אל כ. המסך-->ומוציא את המידע ביציאת ה-DVI שהמסך כבר חובר אליו.

-וכמובן שהרמקולים יעבדו ויחוברו דר/באמצעות כ.הקול שנמצא כבר במחשב(בצורה של כניסת קול של הממיר לכרטיס הקול ומהיציאה של כרטיס הקול אל הרמקולים .

וכל זה צריך לעבוד(מן הסתם) יחד עם הדרייברים והתוכנות המתאימות להפעלת העניי(מעבר לצפייה בערוצי הטלוויזיה /מעבר מיידי לשולחן העבודה, למשל).

אמת? :)

פורסם

נראה הגיוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים