עבור לתוכן

המלצות למחשב נייד בתקציב של כ6000ש"ח

Featured Replies

פורסם

דרישות:

מתוצרת HP, לנובו, או LG בלבד (אני יודעת שDELL טובים אבל כרגע רק הנ"ל, בבקשה אל תתעקשו על אחרים כי רק מהם אני כרגע מסוכלת לקנות מסיבות השמורות עימי :) )

יהיה בשימוש בעיקר בבית ליישומי אופיס ואינטרנט, א-ב-ל לעיתים לא קרובות מדי אצטרך לקחת אותו איתי לאוניברסיטה בכדי לעבוד ממנו, ואז יצטרך לתמוך בהרצה של הרבה תוכנות כבדות - דרים וויבר, פלאש, מיקרוסופוט דוט נט וכל הFRAME WORK), בערך 5 חלונות דפדפנים פתוחים, מסנג'ר, סקייפ, בבילון, נגיד וורד, פוטושופ וכדומה. כל אלה במקרה הגרוע במקביל (אבל זה מקה גרוע).

מאחר ולא אסחב אותו כל יום מוכנה להתפשר על משקל (עם סוללה 6 או 9 תאים) של 3.5 קילו, לא יותר מזה.

אשמח להמלצות על דגמים ספציפיים או כללית איזה מהירות מעבד מינימלית מתאימה לי, איזה מעבד, כמה זיכרון (2GB לדעתי לפחות) וכו'. תודה מראש![br]פורסם בתאריך: 31.03.2008 בשעה 15:35:55

שכחתי לציין שגם ארצה לראות סרטים (טוב, בעיקר סדרות) במחשב, ויהיה פלוס גדול מאוד אם יש למחשב יציאה לחיבור למסך טלויזיה.

מצאתי כמה דגמים ואשמח לשמוע את חוות דעתכם עליהם:

לנובו NF5CJIV - קראתי במבארים וראיתי שמומלץ לי מעבד כפול ליבה. כתוד על המעבד שלו שהוא INTEL CORE DUO - האם המשמעות היא כפול ליבה?

לנובו NF5CGIV - ההבדל בינו לבין הקודם הוא שזה 1.50GHZ והקודם הוא 1.60GHZ. הבדל נוסף הוא שהוא שוקל כחצי קילו פחות (עדיף לא?) ההבדל במחירים לא משמעותי.

לנובו TY2BNIV - כרטיס מסך משופר - מעלה את המחיר בכ-800 ש"ח

לנובו NA04SIV - 2GB זיכרון

HP - DV6720EJ

HP - GR647EA זה רק 1GB זיכרון

HP - DV6660

HP - DV6670EJ

HP - DV6680EJ

HP - DV9750EJ - הוא נראה חזק מאוד. זה שהקצבתי 6000 לא אומר שאני רוצה להשתמש בכולם, שימו לב :-)

LG - S.C2BCE

LG - S.AP8DE

LG - R400 E.C2BCE

LG - R405 A.C2ABE

LG - S.AP5DE

שימו לב שהמחשב יחזיק לפחות ל-5 שנים, כי זה לא משהו שישודרג בקרוב. לכן אני מעדיפה מחשב קצת יותר חזק כדי שיהיה טוב גם לעוד הרבה שנים.

אגב, שינמוכים לווינדוס XP - כמה זה עולה ואיפה אני מבצעת ? תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

למה ך אחד לא עונה? :-( עשיתי משהו לא נכון? יותר מדי/פחות מדי פירוט ?

פורסם

צרי איתי קשר באישי במייל *********

אני חושב שיש לי משהו שיכול לעניין אותך...

פורסם

למה ך אחד לא עונה? :-( עשיתי משהו לא נכון? יותר מדי/פחות מדי פירוט ?

הרבה יותר מידי פירוט איפה שלא צריך.

קודם כל יותר מידי דגמים להשוואה. סבירה להניח ש-80% מהם זהים ב-80% מהמפרט. למי יש כוח להשוות באופן קפדני בין כולם? זו העבודה שלך.

מעבר לכך, כל השמות ומספרי הדגמים האלה לא אומרים כלום לאף אחד. לגבי רובם לא פירטת מה מבדיל אותם מהאחרים, ואפילו לא שמת לינקים. את מצפם שכולם עכשיו ילכו ל-ZAP כדי לחפש את כל הדגמים האלה?

אם המשקל לא מפריע לך - המלצתי - נסי לדחוף איזה LENOVO R61 עם מסך 15" בתקציב. הם באים גם עם יציאת SVIDEO (ה-T61 וה-R61 עם מסך 14" באים בלי). לא שאי-אפשר להשתמש במתאם, אבל זה לא תמיד עובד טוב.

פורסם
  • מחבר

אוקי אני מתנצלת. ני מצר]ת מסמך אקסל (בתוך הזיפ) שמשווה בין המחשבים בכל הפרמטרים, השתדלתי לעצב אותו בצורה נוחה ונעימה לעין. אני לא כל כך יודעת איזה דרישות אני צריכה מהמחשב שלי, בחרתי מחשבים בטווח המחירים שלי. כמובן שהנטייה למחשב זול יותר, אבל חשוב שיהיה אמין, יחזיק את התוכנות שרציתי ויהיה טוב ל-3 שנים ומעבר.

בעיקרון, מה דרישות המינימום שאני צריכה מהמחשב שלי? בהנחה שמשקל פחות רלוונטי. מעבד? כפול, רגיל? באיזו מהירות? כמה RAM? כמה דיסק קשיח? דברים נוספים שכדאי שאני אשים ךב אליהם ספציפית לשימושים שלי (לעיתים עבודה עם תוכנות כבדות, לרוב אופיס+אינטרנט+צפייה בסרטים - עדיף עם חיבור לטלויזיה)?

אני מודה לך שהארת את עיני לגבי ההודעה שלי, אני מקווה שעכשיו זה בסדר. אם זה עדיין לא מתאים - תגידו לי ואשתדל לשנות.

[attachment deleted by admin]

פורסם

הרבה יותר טוב. אפילו יותר ממה שהיה צריך. :)

מתוך הנחה שכל המחשבים בטבלה הם בתקציב של, לדעתי אלה הן הנקודות החשובות:

1) לכי על CORE 2 DUO מהדגמים T7XXX ומעלה. T5XXX גם בסדר אם את לחוצה מבחינת התקציב. עדיף להימנע מ-CORE DUO T2XXX או מדגמי המתח הנמוך (LXXXX/UXXXX).

2) לכי על 2GB זיכרון. אפשר גם 4GB, אם התקציב מאפשר.

3) על תעברי את ה-15" בגודל. למרות שאני אישית הייתי ממליץ להישאר ב-14", אם את אומרת שלא תצטרכי לסחוב אותו הרבה, גם 15" זה בסדר. 17" זה לא מחשב נייד.

4) כרטיס מסך - לא משנה.

5) הארד דיסק - גם 120GB זה בסדר, אבל אם אפשר להכניס 160GB או יותר - למה לא?

5) מערכת הפעלה - XP PRO או VISTA BUSINESS הכי טוב, VISTA HOME PREMIUM גם בסדר, מ-VISTA BASIC להתרחק.

6) כל השאר - לא משנה. זה גם ככה סטנדרטי.

פורסם
  • מחבר

אוקי, צומצם לחמישה. מצורפים גם המחירים. מבין אלה שהוספתי - אם יש ניואנסים, חברות יותר טובות/פחות טובות, דברים ספיציפיים שאני צריכה לדעת על הדגם והמלצות כלליות - זה המקום לומר לי אותן :) תודה!

** תיקנתי את הקובץ כי צימצמתי בטעות לפי קריטריון לא נכון.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא ברור לי איך ה-DV6790EJ עם מפרט טוב משמעותית עולה כמו ה-DV6789EJ, אבל אם זה המצב, אז האחרון לא שווה.

הבחירה לדעתי צריכה להיות בין ה-R61i (אם את רוצה מחשב זול מבית טוב), לבין ה-14" R61, אם את מעדיפה מחשב שהוא קל יותר, לבין ה-DV6790EJ שהוא מפלצת מבחינת מפרט. ה-Lenovo V200 הוא קטגוריה אחרת - מחשב קטן מאוד וקומפקטי (ולכן גם יקר יותר), אבל למרות שהוא מאוד קל משקל, לא לכולם יהיה נוח לעבוד על מסך 12.

פורסם
  • מחבר

המון תודה!

צמצמתי לשלושת הדגמים (לא כולל לנובו 12 אינץ' שהסרתי).

אני צריכה קצת מידע על שנמוכים לXP. בערך כמה זה עולה, במה זה כרוך, ומבחינת העבודה השוטפת, האם המחשבים מסתדרים עם XP, כי הבנתי למשל שHP עושים בעיות אבל לא הבנתי אם זה יכול להפתר ע"י שנמוך מסודר במעבדה או שזה "לתמיד". אשמח לעוד מידע ופרטים.

פורסם

צרי איתי קשר באישי במייל *********

אני חושב שיש לי משהו שיכול לעניין אותך...

eshtul,

הזהרתי אותך בעבר שהודעות מסוג זה אינן מקובלות בפורום שלנו, ושאינך מורשה להציע הצעות מסחריות.

הודעתך צונזרה, ותטופל משמעתית.

נערת פורצלן:

בכל הנוגע לשנמוך, עדיף לבקש את המחשב שיגיע מראש עם XP. הרישיון ל-XP (לפחות Pro) עולה עוד קצת כסף.

יש מחשבים שעובדים מצויין לאחר השנמוך, ויש כאלו שלא.

למשל על ה-HP 2710p אני ממליץ לא להתקין XP.

פורסם
  • מחבר

היי נמסיס,

לגבי המפרסם - מבחינתי זה בסדר, אני מתעלמת ..

אתה יודע לגבי הHP הספציפי שהעליתי האם יש לו בעיות עם XP PRO?

פורסם

לגבי ה-HP הספציפי אין לי מושג, מצטער.

גם לגבי ה-HP שדיברתי עליו, גיליתי את זה בדרך הקשה.

פורסם

מה שבטוח,מחקר עשית,אי אפשר להגיד שלא חחחח

לדעתי? אם זה כל מה שאת צריכה מהמחשב שלך לעשות,אל תשקיעי 6000 שקל,חבל על הכסף שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים