עבור לתוכן

עזרה בבניית בקר לדים בעל לחצן אחד

Featured Replies

פורסם

יש לי מארז CM690, ומי שמקיר יש למעלה כניסת SATA. אבל זה בכלל לא שימושי.

אז הוצאתי אותו ויש לי שם חור. החור לא מפריע לי אבל חשבתי לסים שם משהו.

ראיתי אצל משהו שיש לו שם בפתור on/off למאוורר, אבל מה זה נותן לי לכבות להדליק מאוורר בודד.

לכן חשבתי: האם אני יכול לחבר כמה לדים לכפתור אחד ? אני יודע שככה אני לא אוכל לשלוט בכל אחד בנפרד - אני לא צריך את זה. כל מה שאני רוצה זה שהם יהיו מחוברים ללחצן שליטה אחד בעל 3 מצבים on/off/on - כבוי/דלוק/לפי מוזיקה.

אז 2 שאלות:

1. עכשיו אני בדיוק בכיתה י' אבל לא בחרתי את מגמת האלקטרוניכה (אם הייתי מגלה את המודינג לפני, הייתי לוקח את המגמה), כך שאין לי שום ידע בזה, אבל האם בעזרת תרשים אני אוכל פשוט להכין את זה כמו תוכי ? פשוט לעשות את מה שכתוב/מצויר ?

מקצת שקראתי באתר, וראיתי בפורום תרשימים של דברים אחרים, הבנתי בערך את התמונה הכללית של זה ואיך זה אמור לעבוד.

2. אם אני אעשה, איך אני יוצר את מצב היבהוב לפי מוזיקה ? אני יודע שקימים 2 סוגים - להתחבר לכרטיס קל או עם מיקרופון ? האם עם מיקרופון זה יצא פחות איכותי ? איך עושים את החיבור לכרטיס קל - להלחים לתוך הלוח אם, או עם חיבור כמו של רמקולים מאחורה ?

פורסם
  • מחבר

משהו ?

והינה צירתי תרשים, תגידו אם הוא נכון. (אבל זה בינתים רק למצב on/off, בלי המוזיקה)

[86066363ct0.th.jpg

פורסם

הסרטוט הזה לא נכון בכלל, או שממש לא הבנתי אותו. :nixweiss:

כרגע אין לי כח לצייר לך אחד, אולי מאוחר יותר.

ולמה אתה צריך דיודה במעגל פשוט של לדים?

פורסם
  • מחבר

הסרטוט הזה לא נכון בכלל, או שממש לא הבנתי אותו. :nixweiss:

כרגע אין לי כח לצייר לך אחד, אולי מאוחר יותר.

ולמה אתה צריך דיודה במעגל פשוט של לדים?

לא יודע... אמרתי - אני לא מבין כלום בזה. פשוט מסרטוטים אחרים שראיתי חשבתי שצריך.

וזה לא ללדים, זה לקטודות, והיום נזכרתי שלקטודה יש ספק משלה משלה שנותן לה את הכוח להדלת בהתחלה, אז קודם כל איך מחברים ? איך הספק לבקר או את הקטודה ?

דבר שני - בקטע שהקטודה מהבהבת (לא משנה באיזה סדר) היא כל פעם נכבת ונדלקת מחדש, כי זה יכול להשרף אחרי כמה פעמים לו ? או שזה פשוט יורד בכוח בלי להתכבות ?

פורסם

במקום השרטוט ההוא תעשה חיבור כזה בטור

+ 12 V

נגד

נגד

לד

לד

לד

לד

אדמה

את הנגד ה 1 תבחר כך שהוא ו 4 הלדים בלי נגד 2 דולקים בבהירות שאתה רוצה - הגבוהה

את הנגד ה 2 תבחר כך שאם אתה מוסיף אותו זה דולק במהירות הנמוכה

מ 2 הצדדים של נגד 2 תיקח חוטים למפסק כך שהוא יקצר את נגד 2

עכשו קול

אני ממליץ לא להלחים כלום לכרטיס קול אלא לעשות דבר כזה

תבדוק אם בכרטיס קול שלך (אם הוא מובנה אז בלוח אם לייד החיבור של הקול) יש מקום של עמודים כאלה ועליהם ג'אמפרים (בדרך כלל כתוב לייד front panel audio)

את ה - של הקול תיקח מהגוף של המארז

את ה + של הקול תיקח מאחד מהג'אמפרים שיש שם

תן אותו בכניסה של מגבר (תמצא באינטרנט משהוא בסיסי אם opamp כמו קדם מגבר למערכת אודיו)

מהיציאה תחבר את הלדים

אם זה מפסק של כמה מצבים אז תעשה את 3 המצבים כך (לא בהכרח בסדר הזה)

מצבים 1 ו 2 הם רגיל אם או בלי הנגד

מצב 3 הוא כש +12V מנותק לגמרי והלדים מחוברים ליציאה של המגבר דרך נגד בגודל זהה ל R1 (או דרך R1 עצמו)

שים לב שלא יהיה מצב של חיבור בין + 12V והיציאה של המגבר - זה יכול לשרוף את המגבר

במפסקים של הזזה יש רגע שבו כל 3 הרגליים שלו מחוברות בזמן שאתה מעביר אותו - לא בסדר

אם יש לך מפסק הזזה של 4 מצבים תחבר כך

רגל 1 ליציאה של המגבר

רגליים 2 ו 3 ביחד ל R1 וממנו ללדים

רגל 4 ל +12V

רגל 5 דרך R2 לרגליים 2 ו 3

המצבים של המפסק יהיו

1-2 תלוי באודיו

2-3 מכובה לגמרי

3-4 קבוע חזק

4-5 קבוע חלש

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון האם זה גם מתאים לקטודות קרות ? כי ניראה לי לקטודה לא צריך נגד, לא ?

דבר שני, אמרת שיהיה לי מוזיקה/כבוי/דלוק חזק/דלוי חלש רק אם יש לי לחצן של 4 רגלים, ומה יהיה לי במצב של 3 רגלים ? מוזיקה/חזק/חלש ? בשביל מה אני צריך גם חזק וגם חלש ? אני גם לא צריך את זה ואני גם לא יודע איך לחבר את זה כמו שאמרת - לעשות שהנגד הראשון יקצר את השני !!!

דבר שלישי, אם המוזיקה בלל לא הבנתי. מה זאת אומרת לקחת את ה +/- ? לקחת פיזית משהו מהלוח ? או לחבר אל הלוח ? ואם המגבר גם לא הבנתי, איזה מגבר בכלל ?

ובשביל שהקטודה תדע לפעול לפי המוזיקה לא צריך שבב שהופך את הפולסים של המוזיקה למשהו שהקאטודה יודעת לזהות ?

פורסם

הלד דולק בעוצמה מתאימה למה שהוא מקבל

קתודה יכולה כן או לא - זה תלוי

תמצא באינטרנט מעגל של מגבר אודיו שמבוסס על TDA2002 או TDA2003. ביציאה שלו תעיף את הקבל הגדול שיש שם (תקצר במקום הקבל)

תשים אותו בווליום גבוה

מהיציאה שלו תחבר את הלדים או את המתח של הממיר של הקתודה - כך

אם זה ממיר של קתודה תחבר ליציאה של המגבר + ו - בהתאמה (ה - הוא ground)

אם זה לדים אז תחבר את הלדים ואת הנגד החיוני R1 (כשהם מחוברים ביניהם בטור) ליציאה של המגבר

את הכניסה של המגבר תחבר כך

את ה ground למארז של המחשב

את ה + מאחד מהג'אמפרים בחיבור של האודיו בלוח אם (תשאיר את 2 הפינים שהג'אמפר חיבר מחוברים ותיקח במקביל את הכניסה של המגבר)

הקטע של המפסק הוא שתבחר מאיפה לקחת את ה + ללדים (או לקתודה)

או מהיציאה של המגבר

או מ +12V של המחשב

או מ +12V של המחשב דרך נגד

(אם זה קתודה יתכן שתצתרך 5V ולא 12 - תבדוק ותעשה בהתאמה)

משהוא שאסור לעשות זה לתת ל +12V (או +5V) להיות מחוברים ליציאה של המגבר - אפילו לרגע

במפסק הזזה יש קטע כזה

נניח במפסק של 3 רגליים יש 2 מצבים - 12 או 23

אבל בזמן שמעבירים את המפסק יש רגע שבו מחוברים ביחד כל 123

כך גם במפסק גדול יותר - כשעוברים בין 2 מצבים אז יש רגע שבו כל ה 3 רגליים שמשתתפות מחוברות

ולכן אתה אמור למנוע מצב שבו במצב הזה מחוברים ביחד ה out של המגבר ו +12V

במה שאני עשיתי זה מתקבל על ידיי כך שיש 2 מגעים שליהם מחוברת המנורה

במצב שבו המפסק מחבר בי ניהם הוא לא מחובר למשהוא אחר וכך נוצר המצב של off

אתה יכול להוסיף דיודה 1N400X (בדרך כלל 4001 4004 4007) ביציאה של המגבר בין המגבר והמפסק אם הקו הלבן לכיוון של המפסק

זה יפתור את הבעיה

אבל זה יוריד את המתח לקתודה ואוליי יוריד יותר מדיי (תזכור שגם המגבר מוריד את המתח בצורה רצינית) אז אם אתה יכול בלי דיודה א ני חושב שעדיף בלי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים