עבור לתוכן

בנית מחשב לעריכת וידאו 5000+ ללא מסך

Featured Replies

פורסם

תודה מראש לכל העוזרים.

אני מנסה לעזור לאחי לבנות עבורו מחשב טוב שמשמש לעריכת וידאו מקצועית.

ברשותי כרטיס עריכה חדש מדגם matrox rt x2 hd אשר עבורו אני מנסה להתאים מערכת איכותית בסכום של כ5000 ש"ח (ניתן לחרוג במעט אם היתרון גדול.)

לא מצאתי הרבה אתרים בארץ שמציגים מפרטים ראויים אני מאוד מקווה שבפורום נכבד זה אמצא מבינים בתחום שיוכלו לעזור לי.

טוב נתחיל,

חברת מטרוקס יצרנית כרטיסי העריכה מציינת באתר שלה כי הם בדקו מספר מערכות שעליהם הם מוכנים להתחייב שהם טובים וישנם מפרטים נוספים שממליצים עליהם סוחרים שונים אם כי הם לא נבדקו על ידם.

המלצת החברה ללוחות אם :

http://www.matrox.com/video/support/rtx2/rec/mb_sys/home.cfm

כמובן שאני אעדיף לוח שתומך בזיכרון גדול אם כי במחירים של היום נראה לי בזבוז להשקיע ב ddr3 אני צודק?

המלצת החברה לכרטיסי מסך :

http://www.matrox.com/video/support/rtx2/rec/display/home.cfm

כמובן שלא ציינתי איזה מעבד אני מעוניין וזה מכיוון שבאמת אין לי עדיפות אלא זה תלוי בלוח שאני אקח.

בנוסף רציתי לשאול את חברי הפורום הנכבדים, איזה ספק כדאי לי לקחת יצויין כי הספק אמור לתמוך בלוח, כרטיס מסך איכותי, כרטיס העריכה ולפחות ב2 דיסקים קשיחים, האם לדעתכם המארז עם הספק של הסונטה 3 יספיק לי?

מחכה לתשובתכם

hixx

פורסם

בבקשה - מפרט ראשוני :

מארז : CompuCase 6A19B-NPS (מאווררים : תמיכה ב-2x120mm) - כ-190ש"ח

מארז - מאווררים נוספים : 1x Arctic Cooling 120mm - כ-35ש"ח

ספק-כוח : FSP 400-PNR 400W - כ-180ש"ח

לוח-ראשי : Asus P5KR P35/ICH9R-Based - כ-620ש"ח (כולל חיבורי Firewire בעבור לכידת-וידאו)

מעבד-ראשי - אפשרות 1 : Intel Core 2 Duo 3.0GHz 6MB-Cache 1.33GHz-Bus 65W-TDP OEM E8400 - כ-1000ש"ח

מעבד-ראשי - אפשרות 2 : Intel Core 2 Quad 2.5GHz 6MB-Cache 1.33GHz-Bus 95W-TDP OEM/Box Q9300 - כ-1370ש"ח (עדיף בהרבה לעומת ה-Q6600)

פתרון-קירור למעבד : GlacialTech Igloo 5600 w/ PWM Fan - כ-90ש"ח

זיכרון-ראשי : 4x SuperTalent 2GB 800MHz CL5 - כ-900ש"ח (מיועד בחלקו למטמון-כוננים מוגדל במיוחד - לשיפור ביצועי המערכת)

כרטיס-תצוגה - אפשרות 1 : Palit nVidia GeForce 9600GT 512MB-GDDR3 - כ-800ש"ח (ככלל - איננו מיועד לשימושים מקצועיים, אך צפוי להספיק לשימושים שציינתה (ה-8800GT/512MB מופיע ברשימת המומלצים באתר החברה - וה-9600GT/512MB מגיע לכ-90% מביצועיו))

כרטיס-תצוגה - אפשרות 2 : Leadtek nVidia Quadro FX 1700 512MB-DDR2 - כ-2100ש"ח (מיועד לשימושים מקצועיים - ונמצא ברשימת המומלצים באתר החברה)

כוננים-קשיחים : 2x WD 500GB 16MB-Cache NCQ RAID-Edition S-ATA WD5001ABYS - כ-1300ש"ח (מיועדים לחלוקה למערכי RAID באמצעות מערכת ה-Intel Matrix Storage - ובתצורה זו : איזור RAID-1 בעבור מערכת-ההפעלה ונתונים-קבועים, ואיזור RAID-0 בעבור נתונים-זמניים)

כונן-תקליטורים : LG GSA-H6xNK S-ATA או Samsung SH-S203B S-ATA או Pioneer DVR-21xBK S-ATA - כ-150ש"ח

וסה"כ : החל מכ-5265ש"ח (כולל הרכבה ובדיקה - בחלק מהחנויות בלבד).

פורסם
  • מחבר

וואו, איזה תשובה מפורטת בכזו מהירות!

הייתי בטוח שיקח זמן עד שאמצא מישהו שבאמת מבין בתחום! כל הכבוד.

כמה שאלות

ראשית, באתר שם של החברה מצויין שהשתמשו בזברון מסוג ddr3 האם זה הכרחי או שהלוח תומך גם בddr2 ?

http://www.matrox.com/video/support/rtx2/rec/mb_sys/ASUS_P5K3_Deluxe_WiFi_AP.php

לגבי כרטיס מסך האם אכן נדרש לעריכת וידאו הכרטיס החזק יותר (בכ"א ההפרש גדול ) והאם ניתן לדרג איכשהוא כרטיסי ביניים שהמחיר עומד ביחס לביצועים.

לגבי הספק, אני הסתפקתי לגבי הספק של הסונטה 3 שנותן 550 w האם זה מספיק, ואתה מציע לי ספק של 400 w , פעם ניסה מישהוא להסביר לי שלא מודדים בעזרת הוואטים, אולי הוא צודק. האם מישהוא יכול להאיר את עיני בתחום הזה?

שוב תודה על הזמן שמשקיעים אנשים צדיקים בעזרה לאדם שאינו מבין!

hixx[br]פורסם בתאריך: 28.03.2008 בשעה 12:25:36

סליחה שכחתי משהו,

בעקבות המלצתך נכנסתי שוב לראות את הפרטים של הלוח אם שהמלצת עליו :

"לוח-ראשי : Asus P5KR P35/ICH9R-Based - כ-620ש"ח (כולל חיבורי Firewire בעבור לכידת-וידאו)"

הלוח אינו נמצא ברשימת היצרן, מה שנמצא זה :

ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP

NEW ASUS P5E3 Deluxe/WiFi-AP

ASUS P5K3 Deluxe/WiFi-AP

ASUS Striker Extreme

Dell XPS 710

Intel D975XBX2

Intel DG33FB

דירוג הלוחות שם ביחס לכרטיסי מסך הוא :

http://www.matrox.com/video/support/rtx2/rec/mb_sys/gpu_performance.php?aCheck10=10&aCheck26=26&aCheck22=22&aCheck11=11&aCheck12=12&aCheck13=13&aCheck14=14

מכיוון שאינני מבין גדול אני באמת זקוק לחוות דעת מכם , איזה לוח ואיזה כרטיס מסך נותן את היחס הטוב ביותר בתחום מחיר/ביצועים

תודה לכל אלה שמקדישים לי זמן יקר.

אגב החברות שמייבאות לארץ את הכרטיס עריכה הנ"ל דואגות לשמור בקנאיות מידע על המערכות שהם מוכרות, וזה מהסיבה שרק על ההרכבה של המערכת יש להם את החוצפה לדרוש סכום סמלי של כ3000 ש"ח...

פורסם

נתחיל בזה שאין לך שום צורך לקנות מערכת מבוססת DDR3.

אני גם לא רואה איך יש לך צורך בכרטיס מסך חזק כלשהו מעבר לכרטיס מסך הפשוט ביותר שהרי יש לך כרטיס מקצועי לעריכת וידאו שיקח את כל הנטל מהמעבד הראשי וייתן תוצאות מעולות.

הלוחות ה"מומלצים" באתר החברה הם ישנים וכוללים צ'יפסט ישן, כנראה רשימה לא מעודכנת.

ה-FSP אומנם ספק טוב אך הייתי לוקח אותו רק אם מתוכנן כרטיס מסך פשוט שאינו "זולל" הספק אחרת תצטרך לעלות פה מעט.

פורסם

כרטיס-התצוגה החזק עשוי לשמש למטרה כלשהי - מסקנה-לכאורה הנובעת מקיום רשימת "ערכות-השבבים הגרפיות" המומלצות באתר היצרן, ומכך שברשימה הנ"ל נכללות גם רבות בעלות עוצמת-עיבוד גבוהה.

ואמנם אינני בקיא בתחום במידה מספקת, אך השערתי היא כי השימוש העיקרי הוא האצת "אפקטים" בתלת-מימד, וכיוצ"ב.

וההערה בעניין ספק-הכוח איננה במקומה : לא שייך היות ספק-הכוח מתוצרת FSP (המעולה), להיותו בלתי-מספיק בעבור כרטיסי-תצוגה זללני-הספק.

אינני רואה כל סיבה שספק-הכוח שעליו המלצתי לא יוכל לספק את ההספק המירבי הנקוב לגביו - וביציבות מלאה.

פורסם

בהחלט אך הספק לא מן האיכותיים שבנמצא.

שכן ספקי 400W כגון הליברטי ייתנו זרם גבוה יותר על מסילת ה-12V החשובה.

פורסם

ספק-הכוח לא מן האיכותיים שבנמצא, שכן ספקי 400W כגון ה-Enermax Liberty ייתנו זרם גבוה יותר על מסילת ה-12V החשובה.

אז עכשיו איכשהו שייך ההפרש בזרם המסופק על מסילת ה-12V לאיכות ספק-הכוח... ?

ובאופן מסויים, לגבי ה-FSP 400-PNR 400W : זרם של 29A במתח של 12V משמעו הספק של כ-348W... מעל ומעבר בעבור כל כרטיס-תצוגה יחיד (כרטיסי-תצוגה מרוכבים כגון מבוססי ה-nVidia GeForce 7950GX2 וה-nVidia GeForce 9800GX2 אינם נחשבים לכרטיס-תצוגה יחיד), אפילו במערכת עם מעבד-ראשי בעל TDP של 95W.

פורסם

כשאתה אומר כל כרטיס תצוגה יחיד אני מציע שתבדוק את זה.

פורסם

כשאתה אומר כל כרטיס תצוגה יחיד אני מציע שתבדוק את זה.

כשאתה אומר "לא איכותי" על ספק-כוח מתוצרת שנמצאת ברשימת המומלצות, אני מציע שתבדוק את זה.

פורסם
  • מחבר

hw_joe כתב :

לוח-ראשי : Asus P5KR P35/ICH9R-Based - כ-620ש"ח (כולל חיבורי Firewire בעבור לכידת-וידאו)

אני הגבתי על זה :

הלוח אינו נמצא ברשימת היצרן, מה שנמצא זה :

ASUS P5B Deluxe/WiFi-AP

NEW ASUS P5E3 Deluxe/WiFi-AP

ASUS P5K3 Deluxe/WiFi-AP

ASUS Striker Extreme

Dell XPS 710

Intel D975XBX2

Intel DG33FB

yotam.m כתב ש:

הלוחות ה"מומלצים" באתר החברה הם ישנים וכוללים צ'יפסט ישן, כנראה רשימה לא מעודכנת.

על זה ברצוני להגיב ולשמוע את דעתכם אמנם יתכן שהלוחות ישנים אך אני מאוד מסופק האם כדאי לי לקחת סיכון ולהמר על לוח שאינו ברשימה של matrox בכ"א אם כבר יש בידי כרטיס שעולה בסביבות 1400$ לא בטוח שארצה לנסות אותו עם לוחות שלא אושרו על ידם ולכן אם מישהו יכול לעזור לי בבחירה מתוך הלוחות שלהם או מישהוא שבאמת מבין בתחום ויכול להגיד לי שלוח פלוני גם יתן תוצאות טובותאשמח לשמוע.

לגבי כרטיס מסך

hw_joe כתב :

כרטיס-תצוגה - אפשרות 1 : Palit nVidia GeForce 9600GT 512MB-GDDR3 - כ-800ש"ח (ככלל - איננו מיועד לשימושים מקצועיים, אך צפוי להספיק לשימושים שציינתה (ה-8800GT/512MB מופיע ברשימת המומלצים באתר החברה - וה-9600GT/512MB מגיע לכ-90% מביצועיו))

כרטיס-תצוגה - אפשרות 2 : Leadtek nVidia Quadro FX 1700 512MB-DDR2 - כ-2100ש"ח (מיועד לשימושים מקצועיים - ונמצא ברשימת המומלצים באתר החברה)

אני הוספתי לשאול :

לגבי כרטיס מסך האם אכן נדרש לעריכת וידאו הכרטיס החזק יותר (בכ"א ההפרש גדול ) והאם ניתן לדרג איכשהוא כרטיסי ביניים שהמחיר עומד ביחס לביצועים.

yotam.m ענה לי כי :

אני גם לא רואה איך יש לך צורך בכרטיס מסך חזק כלשהו מעבר לכרטיס מסך הפשוט ביותר שהרי יש לך כרטיס מקצועי לעריכת וידאו שיקח את כל הנטל מהמעבד הראשי וייתן תוצאות מעולות.

hw_joe הגיב על הדברים כך :

כרטיס-התצוגה החזק עשוי לשמש למטרה כלשהי - מסקנה-לכאורה הנובעת מקיום רשימת "ערכות-השבבים הגרפיות" המומלצות באתר היצרן, ומכך שברשימה הנ"ל נכללות גם רבות בעלות עוצמת-עיבוד גבוהה.

ואמנם אינני בקיא בתחום במידה מספקת, אך השערתי היא כי השימוש העיקרי הוא האצת "אפקטים" בתלת-מימד, וכיוצ"ב.

אני באמת לא מבין בחלוקת התפקידים בין כרטיס העריכה לבין כרטיס המסך מעבר למה שקראתי קצת באינטרנט אבל אנסה להציג את הדברים שידועים לי, בעיקרון המעבד הראשי במחשב יכול לבצע גם את החישובים הגרפיים הנוגעים לכרטיס התצוגה אלא שזה מאוד מאוד מכביד עליו ולכן בכרטיסי המסך יש מעבד יעודי לגרפיקה שבעצם מיקל על המעבד העיקרי ולוקח מהנטל הרב שדורשות תוכנות גרפיקה ומשחקים.

כרטיס העריכה לעומתו עונה על צורך שונה מעט והוא שבזמן עריכת סרט אנחנו מבצעים שינוי על המון המון פריימים בבת אחת מוסיפים פילטר, מחדדים צבע מסוים ועוד דברים הדורשים יכולת חישוב מרובה ולוקחים הרבה זמן כרטיסי העריכה היקרים (כדוגמת הכרטיס האמור ) בעצם מבצעים את החישוב בצורה מהירה (מה שנקרא real time ) וכאן באמת מגיעה השאלה האם יש צורך גם בכרטיס מסך חזק לצורך עריכת וידאו, ואם כן באיזה סדר גודל .

אשמח מאוד אם תתקנו אותי ותעזרו לי למצא משהוא טוב, אגב בעניין מחירי המעבדים מישהוא יודע על ירידת מחירים קרובה שכדאי לחכות לה?

שוב תודה לאלמונים יקרים שמקדישים זמן לבורים שכמותי.

hixx

פורסם

לגבי הלוחות ה"מומלצים" באתר החברה :

על זה ברצוני לשמוע את דעתכם אמנם יתכן שהלוחות ישנים אך אני מאוד מסופק האם כדאי לי לקחת סיכון ולהמר על לוח שאינו ברשימה של Matrox - בכ"א אם כבר יש בידי כרטיס שעולה בסביבות 1400$ לא בטוח שארצה לנסות אותו עם לוחות שלא אושרו על ידם ולכן אם מישהו יכול לעזור לי בבחירה מתוך הלוחות שלהם או מישהוא שבאמת מבין בתחום ויכול להגיד לי שלוח פלוני גם יתן תוצאות טובות אשמח לשמוע.

לגבי כרטיס התצוגה :

אני באמת לא מבין בחלוקת התפקידים בין כרטיס-העריכה לבין כרטיס-התצוגה מעבר למה שקראתי קצת באינטרנט אבל אנסה להציג את הדברים שידועים לי, בעיקרון המעבד הראשי במחשב יכול לבצע גם את החישובים הגרפיים הנוגעים לכרטיס התצוגה אלא שזה מאוד מכביד עליו ולכן בכרטיסי-התצוגה יש מעבד-ייעודי לגרפיקה שבעצם מקל על המעבד העיקרי ע"י נשיאה במרבית נטל העיבוד הגרפי הדרוש לתוכנות גרפיקה ולמשחקים במקומו.

כרטיס העריכה לעומתו עונה על צורך שונה מעט והוא שבזמן עריכת סרט אנחנו מבצעים שינוי על המון פריימים בבת אחת מוסיפים פילטר, מחדדים צבע מסוים ועוד, דברים הדורשים יכולת חישוב מרובה ולוקחים הרבה זמן כרטיסי העריכה היקרים (כדוגמת הכרטיס הנ"ל) בעצם מבצעים את החישוב בצורה מהירה (מה שנקרא Real Time ) וכאן באמת מגיעה השאלה האם יש צורך גם בכרטיס-תצוגה חזק לצורך עריכת וידאו, ואם כן באיזה סדר גודל.

לגבי הלוחות המומלצים באתר החברה, אינני שותף לקביעתו של yotam.m. נא השווה נא בין סוג ערכת-השבבים (Chipset) המותקנת בלוח-הראשי הכלול בהצעתי (Asus P5KR), לזו המותקנת באחד מהרשימה הנ"ל (Asus P5K3 Deluxe/WiFi-AP).

ולגבי כרטיס-התצוגה, ממליץ לברר ישירות עם חב' Matrox בעניין הקשר בין כרטיס-התצוגה לכרטיס-העריכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים