עבור לתוכן

שאלה בנוגע לעתודה האקדמאית

Featured Replies

פורסם

עברתי את שלב א' (המיון הראשוני) בעתודה, וכעת אני אמור להרשם למוסדות הלימוד. השאלה שלי היא - האם אני חייב להרשם לכל המוסדות שרשמתי בהרשמה, או שאני יכול להרשם רק לחלקם?

פורסם

אתה צריך להתקבל לאחד. וזה מספיק, תחליט מה ואיפה אתה רוצה ללמוד.

המלצה שלי: אל תעשה את זה לעצמך.

פורסם
  • מחבר

את השיקולים של למה אני מעדיף לשמור לעצמי. תאמין לי שחשבתי על זה מספיק, מכל הכיוונים, אבל תודה ;)

לגבי ההרשמה - ברור לי שמספיק להתקבל לאחד, השאלה היא אם יש חובה להרשם לכל המוסדות בכל המקצועות?

פורסם

אני לא מבין, אם נגיד אתה יודע שאתה רוצה ללמוד רק באוניברסיטת ת"א ולא בשום מקום אחר, אז למה לשלוח לצבא כמה מוסדות לימוד? אני רשמתי מוסד לימודים בודד ומקצוע בודד וקיבלתי מה שרציתי.

אני לא רואה למה לצבא צריך להיות אכפת איפה אתה לומד (מה שגם האינטרסים שלך הם ללמוד במקום הטוב ביותר האפשרי, אז אם כבר יש אינטרסים לצבא - הם צריכים להיות מקבילים לשלך). אם הצבא יגיד לך שהוא מקבל אותך, אז זה מותנה בקבלה למוסד לימודים. אם הצבא נגיד יגיד לך שהתקבלת ללימודים, ושהוא רוצה שתלמד בעברית, ואתה תגיד שהגשת בקשה רק לת"א, הוא יכול לכעוס - אבל לדעתי הוא יאפשר לך. רוב הסיכויים שהצבא יגיד לך שהתקבלת ועל אחריותך להודיע לצבא לאיפה התקבלת (אם התקבלת). הכי טוב שתתקשר למדור עתודה אקדמית ותשאל האם זה משנה לצבא איפה אתה לומד. כל השאר ספקולציות. הנדסת מקרה די מוזר. מה שאני יודע שקורה לפעמים זה שאנשים שמים שני מקצועות שונים או שני מוסדות לימוד שונים, מתקבלים לכולם, ואז הצבא שולח את הבנאדם ללמוד את המקצוע שהוא פחות רוצה, או שהוא שולח אותו למוסד שהוא פחות רוצה להתקבל אליו (לאחר שהתקבל). על סיפור כמו שלך לא שמעתי עדיין.

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את הסיפור של הצבא שולח אותך לאיפה שהוא רוצה (אבא שלי ניסה להתקבל לפני 30 שנה לטניון ולעברית לרפואה. לטכניון הוא התקבל, לתוצאות של הראיון האישי מהעברית הוא מחכה עד היום ;)).

ואין לי שום מקרה מוזר...

הבעיה היחידה שלי היא שב-3 העדיפויות רשמתי טכניון, אבל בהרשמה לטכניון אפשר לבחור רק 2, ולכן רציתי לדעת, בתכלס, אם אני אהיה חייב להרשם פעמיים (כמעט אלף שקל!!) או שאני פשוט אוותר...

פורסם

אתה לא חייב להרשם פעמיים.

פורסם

כמי שלומד בטכניון - אל תבוא לכאן

המון מתמטיקה וטכניקה ומעט מאוד הבנה וחשיבה עצמאית ודברים חשובים באמת

פורסם
  • מחבר

באיזה שנה אתה, ומה אתה לומד?

חוץ מזה, מעבר ליוקרה, הטכניון נמצא קרוב לבית שלי, וזה שיקול מאוד מרכזי בבחירה שלי.

פורסם

שמע התקשרה אלי אחת מפסגות לפני כמה ימים כדי לשאול משהו שאלתי אותה גם את השאלה הזאת היא אמרה לי שאתה נרשם לאן שאתה רוצה וזה מגדיל את הסיכויי כניסה שלך כי אם למשל נרשמת לטכניון ות"א ולא התקבלת לטכני' יש לך עוד סיכוי לת"א.

אני אישית הולך להרשם רק לת"א

ונקווה לטוב :) (עוד יאן לי פסיכומטרי אני עושה מועד אפריל)

פורסם

אני שנה 2 בחשמל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים