עבור לתוכן

מה להעדיף מהירות זכרון או מהירות מעבד?

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה,

קניתי לפני מס' ימים לוח אם של GIGABYTE - p35-ds3l, זכרונות 800MHZ של קינגסטון ומעבד E2200.

המכפלה של המעבד היא 11 וה-FSB עומד אצלי על 290. מתח על 1.2625 (אני יכול להעלות עוד מתח ו-FSB אבל החום...)

"הבעיה" שלי היא במהירות הזכרון - אני יכול לבחור מכפלה של 2.4 שמביאה את הזכרון בערך ל-700 (המכפלה הבאה היא 3 שמביאה את הזכרון ל-870...)

או שאני יכול להוריד את ה-FSB לסביבות 270 עם מכפלה של 3 ואז הזכרון עובד על 810 אבל המעבד מקבל פחות 220 מה"צ.

מה עדיף?

ושאלה נוספת לבעלי C2D מסדרת E - מה הטמפרטורה המקסימלית שאתם מרשים למעבד להגיע אליה?

פורסם

אתה בטוח שהמתח של המעבד זה 1.62?

אם כן, אתה סתם תזיק למערכת שלך.

פורסם
  • מחבר

טעות שלי, התכוונתי 1.2625...

תודה :)

פורסם

בעקרון עדיף שלא יעבור 65 מעלות במאמץ ממושך...

ותשאיר את זה כמו שזה עם מכפלה 2.4, את ההבדל במהירות הזכרון לא תרגיש לעומת ההבדל במהירות המעבד שאותה תרגיש במעט...

פורסם

מעבד מהיר ב220MHZ עדיף על זיכרון מהיר (הבדל של 100MHZ).

הטמפ' המקסימלית של המעבד הזה היא 85 מעלות אבל לעבודה 24/7 במנוחה אתה צריך להיות על 25-35 ובמאמץ עד 62, כל זה תלוי בקרור שלך ובמארז.

אגב, רוב הסיכויים שהזיכרון שלך יעבוד ב870.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, הגעתי ל-FSB של 290 עם מתח כמו שרשום.

ד"א, ניסיתי גם להגדיר FSB של 400 עם מכפלה של 8, אבל כנראה שזה לא מצא חן בעיני המעבד או הלוח ולא הצלחתי אפילו לעשות BOOT.

בנוגע לטמפרטורה - קראתי מאמר מקיף בנושא, סדרת E2XXX מוגדרת לכבות את המעבד ב-73 מעלות אז הגדרתי אתרעות עבור טמפרטורה שעולה על 65.

אם אני מריץ ORTHOS אני מגיע תוך 2 דקות בקלות ל-68, אבל מאחר ושום אפליקציה נורמלית או משחק טוחנים את המעבד בצורה כזו ולמשך כ"כ הרבה זמן הרשתי לעצמי להתעלם מהתוצאה ולהשאר במצב הזה.

xVertigo - יש לך נסיון עם הזכרון? איך אתה יודע שהוא יכול לעבוד על 870?

פורסם

תנסה ותדע :) היה לי נסיון עם זכרונות פשוטים יותר, רובם יכלו לספוג OC .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים