עבור לתוכן

האם הופסק הייצור של ה-K10D ועד מתי תהיה זמינה בשוק?

Featured Replies

פורסם

ה-K10D נראית מצלמת חובבים מעולה במחיר פנטסטי (680$) עם יתרון אדיר של מייצב מובנה (ועוד מספר אחרים).

אני שוקל ברצינות לרכוש אותה בעתיד כמצלמת DSLR משלימה ל-GX100.

השאלה היא האם היא עוד מיוצרת ועד מתי היא צפויה להיות זמינה והחשש שלי ש-"תעלם" כמו שכבר לא ניתן למצוא את המקבילה של SAMSUNG GX10.

ברמת המחיר הזאת אני לא רואה שום חלופה שמתקרבת לנתונים של הפנטקס למעט ה-E510 של אולימפוס בעלת יתרון התצוגה החיה - אבל אני לא אוהב את הפורמט היחודי של 3/4 ולכן אינה רלואנטית מבחינתי.

חלופות הניקון/קנון הקונבנציונאליות יקרות פי כמה בגלל המחיר העצום של העדשות המיוצבות.

גם החלופה של פנטקס החדשה - K20D עולה כמעט כפול(!).(לא ברור מה הבסיס להפרש הנ"ל)

בקיצור, למי שמתכוון בשנה הקרובה (נניח) לרכוש DSLR ושם דגש על הייצוב המובנה, האם לא מדובר בהזדמנות רכישה שחבל לפספס, או דווקא כמו במרבית הרכישות בתחום האלקטרוניקה, תמיד אפשר יהיה, באותו תקציב נתון, לקבל מוצר משוכלל וטוב יותר בעתיד (כלומר נניח, לקנות את ה-K20D בסכום דומה בעוד שנה??)

פורסם

ה-K10D נראית מצלמת חובבים מעולה במחיר פנטסטי (680$) עם יתרון אדיר של מייצב מובנה (ועוד מספר אחרים).

תיאור מדוייק.

אני שוקל ברצינות לרכוש אותה בעתיד כמצלמת DSLR משלימה ל-GX100.

שילוב מנצח. כאחד שמצלם גם ב-GX8 (וקומפקטיות אחרות) וגם במצלמות DSLR, אני יותר מממליץ על שילוב כזה. הקומפקטית ליום-יום, ה-DSLR כשיוצאים במיוחד לצלם. מה שכן, אני לא יודע אם הייתי קונה בזמן כל כך קצר גם מצלמה רבת יכולות כמו GX100 וגם DSLR. לא בטוח שיש מספיק זמן כדי למצות את שתיהן ;)

השאלה היא האם היא עוד מיוצרת ועד מתי היא צפויה להיות זמינה והחשש שלי ש-"תעלם" כמו שכבר לא ניתן למצוא את המקבילה של SAMSUNG GX10.

שתי המצלמות כבר לא בייצור. אם אתה רוצה לקנות אחת מהן, עשה זאת עכשיו, כי בקרוב מאוד כבר לא יהיה מאיפה. רק יד שניה.

ברמת המחיר הזאת אני לא רואה שום חלופה שמתקרבת לנתונים של הפנטקס למעט ה-E510 של אולימפוס בעלת יתרון התצוגה החיה - אבל אני לא אוהב את הפורמט היחודי של 3/4 ולכן אינה רלואנטית מבחינתי.

יתרון נוסף של האולימפוס הוא ההגנה האפקטיבית נגד אבק, אבל אני מסכים שה-K10D היא מצלמה טובה יותר.

לגבי הפורמט, אני דווקא חושב ש-4:3 שימושי לעיתים יותר קרובות מאשר 3:2, אבל זה כבר נושא לדיון אחר (למען האמת, היו כבר דיונים בנושא הזה, תריץ חיפוש אם זה מעניין אותך).

חלופות הניקון/קנון הקונבנציונאליות יקרות פי כמה בגלל המחיר העצום של העדשות המיוצבות.

וגם אם מתעלמים מהמייצב תצטרך לעלות למחיר כפול לגוף שעומד באותה רמה עם ה-K10D (מבחינת איכות בניה, גודל עינית, כמות חיישני AF וכו').

גם החלופה של פנטקס החדשה - K20D עולה כמעט כפול(!).(לא ברור מה הבסיס להפרש הנ"ל)

מה הסיבה? לדעתי פנטקס פשוט הבינו שהם מכרו את ה-K10D במחיר נמוך יותר ממה שהשוק מוכן לשלם.

בקיצור, למי שמתכוון בשנה הקרובה (נניח) לרכוש DSLR ושם דגש על הייצוב המובנה, האם לא מדובר בהזדמנות רכישה שחבל לפספס, או דווקא כמו במרבית הרכישות בתחום האלקטרוניקה, תמיד אפשר יהיה, באותו תקציב נתון, לקבל מוצר משוכלל וטוב יותר בעתיד (כלומר נניח, לקנות את ה-K20D בסכום דומה בעוד שנה??)

אני לא חושב שה-K20D תעלה מחיר דומה עוד שנה. קשה לי להאמין שהיא תרד מתחת ל-$1000 בזמן כל כך קצר.

פורסם

המחיר פתיחה של הK20 יהיה בסביבות ה1200$

פורסם
  • מחבר

החיים מלאי התלבטויות קשות...במיוחד בשער הדולר הנוכחי.... :s05:

למעט האולימפוס - יש מצלמות מיוצבות אחרות שבכלל באות בחשבון ברמות המחיר הנ"ל?

- ד"א מה היה המחיר ב-B&H של עדשה רחבה טובה ומיוצבת של קנון/ניקון? (נניח,גוף D200 יד שניה עם עדשה כזאת...)

פורסם

המחיר פתיחה של הK20 יהיה בסביבות ה1200$

ה-K20D כבר במלאי ב-B&H, במחיר של $1300

http://www.bhphotovideo.com/c/product/542060-REG/Pentax_19381_K20D_SLR_Digital_Camera.html

למעט האולימפוס - יש מצלמות מיוצבות אחרות שבכלל באות בחשבון ברמות המחיר הנ"ל?

כל מצלמות ה-DSLR של סוני כוללות מייצב, אבל באופן אישי אני לא מתלהב מהן (ואת זה אני כותב כאחד שמחזיק בלא מעט ציוד מינולטה שמתאים למצלמות האלה).

מלבד אלה יש כמובן את ה-K100D שזולה יותר מה-K10D, ואת ה-K200D שמחירה דומה (אבל שנותנת פחות). אם תצוגה-חיה לא קריטית לך, לך על ה-K10D.

- ד"א מה היה המחיר ב-B&H של עדשה רחבה טובה ומיוצבת של קנון/ניקון? (נניח,גוף D200 יד שניה עם עדשה כזאת...)

לא חייבים יד שניה. ה-450D היא מצלמה שנראית מבטיחה למדי ושכוללת כנראה מימוש מוצלח במיוחד של תצוגה-חיה. קיט שלה עם ה-18-55IS המיוצבת עולה $900 ב-B&H. האספקה אמורה להתחיל באפריל. בניקון אני לא רואה משהו מאוד אטרקטיבי במחירים האלה. אולי D80 עם ה-18-55VR, גם כן ב-$900.

פורסם

מישהו מעוניין בK10D עם 4500 קליקים??

וברצינות:

1) כמה יעלה לי להביא אותה לארץ?

2) אפשרי עם אחריות של קרט?

3) כמה שווה K10D עם 4500 קליקים שנתקנתה באוגוסט?

פורסם

מצטער על חטיפת הנושא, אבל מה בעצם ההבדל בין K100D/K200D ל-K10D/K20D ?

איך זה הולך? היה K100D מול K10D ועכשיו יש K200D מול K20D או שזה לא קשור?

רותם, "קליקים" ?

אתה מתכוון שצולמו בה 4500 תמונות? מה זה משנה? יש למצלמה זמן חיים לפי כמות תמונות? :P

פורסם

אפשר להגיד שקליקים במצלמה זה כמו קילומטראג' לרכב. אתה יכול למצוא רכב עם 250 אלף במצב מצויין ולעומת זאת אחד עם 60 אלף הרוס אבל זו סוג של אינדיקציה.

הבדלים בין הK10d לK20d (ובטח אורן יוסיף)

1) 14.6 megapixels לעומת 10.2

2) טכנולוגיית הפחתת רעשים חדשה

3) ניתן לראות את התמונה לפני הצילום בLCD

4) אפשרות לטווח דינאמי רחב במיוחד (הבדלים בין כמויות האור שהמצלמה רואה)

5) אזהרה מפני אבק על החיישן

6) עד ISO 6400!!!!!

7) קצב אש של 21 תמונות לשניה

8) פלאש פנימי משופר

מבחינתי משמעותי במיוחד הפחתת הרעשים בISO גבוה והטווח הדינאמי הגדול יותר שהם תאכלס קובעים את איכות התמונה

פורסם
  • מחבר

אפשר להגיד שקליקים במצלמה זה כמו קילומטראג' לרכב. אתה יכול למצוא רכב עם 250 אלף במצב מצויין ולעומת זאת אחד עם 60 אלף הרוס אבל זו סוג של אינדיקציה.

הבדלים בין הK10d לK20d (ובטח אורן יוסיף)

1) 14.6 megapixels לעומת 10.2

2) טכנולוגיית הפחתת רעשים חדשה

3) ניתן לראות את התמונה לפני הצילום בLCD

4) אפשרות לטווח דינאמי רחב במיוחד (הבדלים בין כמויות האור שהמצלמה רואה)

5) אזהרה מפני אבק על החיישן

6) עד ISO 6400!!!!!

7) קצב אש של 21 תמונות לשניה

8) פלאש פנימי משופר

מבחינתי משמעותי במיוחד הפחתת הרעשים בISO גבוה והטווח הדינאמי הגדול יותר שהם תאכלס קובעים את איכות התמונה

מרשים ביותר!! איזה גופים מקבילים יש היום בשוק לניקון/קנון ?

(אולי בכל זאת כדאי לי לחכות עוד כמה חודשים עד שהמחיר ירד...)

פורסם

14MP... גאד דמט.. :screwy:

ISO 6400 זה לא קצת... מופרע?

אין חסרונות בצילום במצב כזה?

אני זוכר שפעם קראתי משהו על זה שעדיף לא להשתמש במעל 200.. :-X

תודה רותם, אבל האמת שהתכוונתי קודם להבדל בין ה-K10D ל-K100D.. לא הבנתי מה ההבדל ביניהם.. :)

פורסם

ה-K20D עולה 1300$ כפי שאתם אומרים בארה"ב.

זאת אומרת שבישראל זה ייעלה איזה 10,000 ש"ח? (כולל מיסוי).

פורסם

14MP... גאד דמט.. :screwy:

ISO 6400 זה לא קצת... מופרע?

אין חסרונות בצילום במצב כזה?

אני זוכר שפעם קראתי משהו על זה שעדיף לא להשתמש במעל 200.. :-X

תודה רותם, אבל האמת שהתכוונתי קודם להבדל בין ה-K10D ל-K100D.. לא הבנתי מה ההבדל ביניהם.. :)

הISO6400 יהיה אפשרי ברזולוציה של 2MP (לא בטוח לגבי זה) והוא בטח יהיה רועש במיוחד אבל עדיין האפשרות לצלם תמונה לאור כוכבים בלי פלאש ובלי חשיפה ארוכה לא הייתה בדמיו שלי עד היום. החשוב באמת הוא שהISO800-1600 שהיה יחסית רועש בK10 יהיה נקי במיוחד.

בקשר לISO ורעש תעשה חיפוש קצר

פורסם

מישהו מעוניין בK10D עם 4500 קליקים??

וברצינות:

1) כמה יעלה לי להביא אותה לארץ?

2) אפשרי עם אחריות של קרט?

3) כמה שווה K10D עם 4500 קליקים שנתקנתה באוגוסט?

בכמה אתה מוכר את המצלמה?

פורסם

אם אני אמכור זה יהיה לקראת יולי בתנאי שיהיה לי כסף לקנות את הK20

פורסם

אז מה אתה שווה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים