עבור לתוכן

פרויקט קירור למחשב על ידי גז בדיוק כמו שיש למקרר

Featured Replies

פורסם

רעיון ראשוני:

כמו שכבר אמרתי בהרבה הודעות שונות כאן בפורום שאני מת לעשות קירור למחשב כמו זה שיש במקרר

תחשבו איזה קור יש במקרר... זה איזה 6 מעלות אולי אפילו פחות...

עכשיו, תחשבו איזה קור יש במקפי... (החלק העליון במקרר בדרך כלל) זה מעלה אחת אולי אפילו כמה מעלות מתחת לאפס...

ככה בדיוק אני רוצה שיהיה במארז שלי!

וככה אני יהיה יכול להוציא את כל המאוורים מהמחשב שלי קבינימט!

לעשות אותו שקט כמו דג ולהשאיר אותו דלוק 7\24

מיצידי לקנות מקרר כזה בזול לפרק את החלק שלו (זה שעושה את כל הקירור)

לחבר אותו איך שהוא למחשב שלי ולכל הרכיבים החשובים בעמצאות צינורית אלומיניום \ נחושת

זה הפרויקט שלי!

אני יתחיל קודם כל אני בכלל לא יודע אם כדי לי להשקיע במחשב שלי

יש לי מחשב ישן מעפן המחשב הזה הוא מבין המחשבים הראשונים שרק יצא הפנטיום 4

ואני גם חייל עכשיו ככה שאין לי לצערי כסף להשקיע

מחשבה וזמן כן יש לי אז בכל זאת ננסה להוציא את הפרויטק הזה לאור

מידע מתוכנן לעתיד זה תמיד טוב אז ניגש לשלבי התכנון!

יתרונות:

1) כאשר במארז שלך יש איזה מינוס 6 מעלות ולמעבד ולכל הרכיבים החשובים במחשב מחוברים גופי קירור וצלעות מאלומיניום

המחשב לא יהיה חם הוא יהיה קפוא הוא כל כך יטוס לך שאתה לא תאמין בכלל

2) שקט! אפשר להשאיר את המחשב דלוק תמיד ללכת ללכת לישון בשקט ולדעת שהאימיול שלך פועל ללא הפסקה כל הזמן

חסרונות:

1) מסוכןף עלול להכיל מים מוליכים ולעשות קצר (מחפש פתרון, מקווה מאוד שנמצא, חייבים למצוא)

2) עלות גבוהה יחסים אבל שווה כל שקל אגורה וחצי אגורה!

אז מה אתם אומרים? שווה? כדי?

פורסם

מתוך ההכרות הקצרה שלי עם התחום אני מבין שהבעיה הכי בולטת היא עיבוי, אם אני מבין להלכה בידוד לא נכון של הגוף המקרר מלוח האם עלול לגרום לעיבוי של חלקים הנמצאים בקרבת המעבד ולגרום להם לנזק

אגב קיימות ערכות קירור מבוססות גז פארון למכירה. ברם, לעניות דעתי אם אתה לא עשיר ככוח ומכור לאוברקלוניג הפתרון שאתה מחפש לא פרגמטי כלל. מה שאני מציע לך וזה אם אתה באמת שונא את רעש המאווררים זה לחפש פתרונות קירור פאסיבבים ומבודדי רעש

בהצלחה

HTH

פורסם

שקט ?

תגיד לי שמעת פעם איך המקרר של עובד ?

ובוא נגיד שתצליח לחבר מה תעשה אז איך בדיוק תקרר את זה ראית פעם איך נראה המקרר של מלמטה יש שם דבר גדול עגול ועוד הרבה חיבורים שאני בספק אם תצליח לחבר

הדבר "השקט" שיכול להיות זה ממקר קטן כמו בבתי מלון אבל זה עדיין רעש מה נראה שזה עובד בלי רעש

ועכשיו בו נגיד שהצלחת לחבר הכול עדיין יש את הבעיה הקטנה של המים המקרר עובד אם הפסקות אתה יודע בזמן שהמקרר מספיק לעבוד המחשב מתחל להתחממם ויהיה מים וזהו הלך המחשב

גם בו נגיד שאתה חוסם את המארז אם איזה פלטה של אלומניום ומקרר אותה מהצד השני של הפלטה גם יהיה מים אז לא נראה לי שתמצא פתרון לבעיה הקטנה הזאת

ושקט לא יהיה לך

וזה הרעיו הכי דפוק ששמעתי

עדיף כבר תיקנה את המקרר הקטן הזה ותרכיב שם את המחשב ויש לך מארז מקורר היטב זה יהיה אותו דבר למה שאתה רוצה לעשות

תעשה מה שעשו בתערוכה בגרמניה תשפוך חנקן על הרכיבים

פורסם

^ מחזק הבחור צודק...

במקרר ביתי רגיל הפועל עם גז פראון דורש מדחס שעושה הרבה רעש ומחליף חום שדורש שטח פנים גדולו/או מאורר שעושה רעש...

מקרר מיני בר מבוסס בדרך כלל על מערכת קירור בספיגה המובססת על גז אמוניה והיא יותר מסובכת לבניה לדעתי...אבל שקטה לחלוטין.

אני לא יודע אם מקרר כזה הוא מספיק חזק כדי לקרר מחשב שפולט חום רב אם אתה משתמש במיני בר בתור מארז...נראה לי סתם בזבוז ויקר...

פורסם
  • מחבר

"תשפוך חנקן על הרכיבים"? מזה יתן?

חוץ מזה החלקים של המקרר עצמו היו מחוץ למחשב! רק הברזלים האלה של הקירור עצמם היו מחוברים לרכיבים

חוץ מזה אפשר לעשות משהוא אחר הרבה יותר יקר

זה לעשות מחשב אקווריום כזה מלא בשמן מנרלי ואז השמן יהיה בגלוי לצינור שמקרר את כל העסק

זנ נותן פיתרון להפסקות שאתה מזכיר

וחוץ מזה המקרר שלי לא עושה הרבה רעש בכלל אפילו פחות מהמאוורים של המחשב שלי...

"אגב קיימות ערכות קירור מבוססות גז פארון למכירה" איפה? יש קישור משהוא? זה מומלץ?

פורסם

הקטע אם המקרר בתור מארז זה היה ציניות

חחחח מה יתן חנקן יוריד לך הרבה מעלות לכמה זמן (מעט זמן)

כמובן שהחלקים עצמם יהיה מחוץ למחשב

אז יש לך מקרר שקט נכון תחשוב שהמקרר עומד במטבח ולא בחדר ובלילה כשאתה רוצה שקט הצלילים נשמעים הרבה יותר חזקים אז אתה תתחרפן אם הרעש

וכיף לך שהמקרר שלך שקט אבל כפי שציינת אתה רוצה לקנות משהו זול ולא לפרק את המקרר שלך

הכי טוב תקנה פאנל שליטה של מאוררים למחשב ופשוט תוריד את המהירות של המאווררים עד הסוף כשאתה הולך לישון או שתכין כזה שמכבה את המאווררים

ואני יודע למה המחשב שלך רועש כמו שאמרת זה מחשב ישן מאווררים ישנים ומארז ישן תחליף מאווררים תקנה קיט השתקה ופאנל שליטה למאווררים וזהו

עדיף במקום להתחיל לפרק מקרר

פורסם
  • מחבר

אתה בטח חושבשהמחשב שלי הוא טרקטור או משהוא כזה אז שתדע שהוא לא,

(האמת שקרה לי כבר כמה פעמים שהדלקתי אותו בבוקר ופתאום באמת אחד המאוורים הפך לטקרטור

זה מבאס חבל על הזמן כי זה קורה מתי שאני קם ללכת לצבא באיזה 5 וחצי בבוקר ואחרי זה צריך לקנות חדש ולחליף)

אני גם ישנתי כמה פעמים עם הרעש הזה וזה לא היה כזה נורא,

(בצבא בטירונות ישנתי בשטח עם צרצרים על אבנים בתוח איזה אוהל מעפן עם סק שנייה ככה שהרשע של המחשב זה לא מה שישבור אותי)

פשוט תבין, שכל הרעיון כאן זה המודינג!

אני חשבתי על משהוא שעף אחד לא עשה אותו בעבר ואני שואל אותכם עם זה כדי ויעיל (בנתיים אני רואה שלא וחבל :'()

וזה גם חלום שלי לעשות מחשב ללא מאוורים בכלל וקירור כזה במארז

פאנל שליטה על מאוורים זה סתם

והאמת שאני עשיתי כבר מפסק למאוורר אחד (שהוא על הכרטיסים PCI) וזה מעצבן כל פעם להדליק ולכבות, להדליק ולכבות...

פורסם

ראית את המפרט שלך??

למה אתה צריך מקרר\חנקן או כל דבר אחר??אם יש לך כסף מיותר קנה מארז חדש ומאוורר למעבד שהכל יהיה שקט וזהו...

=]

NIKILLER

פורסם

שקט ?

תגיד לי שמעת פעם איך המקרר של עובד ?

ובוא נגיד שתצליח לחבר מה תעשה אז איך בדיוק תקרר את זה ראית פעם איך נראה המקרר של מלמטה יש שם דבר גדול עגול ועוד הרבה חיבורים שאני בספק אם תצליח לחבר

הדבר "השקט" שיכול להיות זה ממקר קטן כמו בבתי מלון אבל זה עדיין רעש מה נראה שזה עובד בלי רעש

ועכשיו בו נגיד שהצלחת לחבר הכול עדיין יש את הבעיה הקטנה של המים המקרר עובד אם הפסקות אתה יודע בזמן שהמקרר מספיק לעבוד המחשב מתחל להתחממם ויהיה מים וזהו הלך המחשב

גם בו נגיד שאתה חוסם את המארז אם איזה פלטה של אלומניום ומקרר אותה מהצד השני של הפלטה גם יהיה מים אז לא נראה לי שתמצא פתרון לבעיה הקטנה הזאת

ושקט לא יהיה לך

וזה הרעיו הכי דפוק ששמעתי

עדיף כבר תיקנה את המקרר הקטן הזה ותרכיב שם את המחשב ויש לך מארז מקורר היטב זה יהיה אותו דבר למה שאתה רוצה לעשות

תעשה מה שעשו בתערוכה בגרמניה תשפוך חנקן על הרכיבים

בנאדם!' date='מה הקטע שלך?!?!?

זה שהמקרר בבית שלך מ-78 ומרעיש,זה לא אומר שהמקררים של היום רועשים.

נכון שהוא רוצה לקנות מקרר בזול,וזה אומר שהוא יהיה ישן,אבל זה לא בעיה להשתיק את המדחס.

דבר 2,

המים שהמדחס מוציא יוצאים בצינור נפרד,ולא מהצינורות שהוא מכניס לתוך המחשב.

דבר 3,

מה שפה אמרת,זה בידיוק כמו שתגיד לו תשפוך מים על המחשב!.

בשלב מסויים יווצרו אדים,וטיפות מים על המארז,כאשר המחשב בתוך המקרר,וזה ייגרום לו לקצר.

אחי,שיהיה לך בהצלחה,

זה עוד יכול להצליח (בסיכוי קלוש ;D).

MuTaTiOn.

פורסם

יש גם קירור שמבוסס על פלטת מוליכים למחצה כאשר כל מה שנדרש שם הוא מתח מסויים - צד אחד יתקרר מאוד אבל החסרון הוא שהצד השני מתחמם מאוד. משתמשים בזה בטיסות בחלל, לא חושב שיהיה קשה מדיי ליישם גם בבית אבל בכל מקרה יש צורך ב"מקרר" כלשהו לחלק החם.

פורסם

קודם כל בשביל לא לצאת מפגר - למה מקרר עובד על גז ?

דבר שני, גם אם כן, מקרר עושה רעש והרבה - תלוי איזה. מה שמקרר אותו זה מאוורר גדול - רדיאטור, כמו של אוטו.

קיצר אפשר לעשות דברים הרבה יותר חכמים במקום זה.

תתקין הרבה מאווררים של 15DBA ומטה ואתה לא תשמע כלום וגם זה יהיה מקורר היטב. אם עדיין תשמע משהו אתה יכול להוסיף למארז את הדבר הזה שסופג רעשים.

אבל מחשב שלא שומעים ממנו כלום אז זה כבר רק בשביל הלילה. תקנה בקר למאווררים ואז בלילה תוריד את העוצמה ככה שלא תשמע אותם בכלל או תכבה לגמרי ותשאיר רק מאוורר אחד שיוצא אוויר.

וכל העינין של הטמפ' זה שטויות !!!!!!!! כל עוד זה לא מצב שהטמפ' מסוכנת, אז מה איכפת לך מה היא בכלל. במחשב הישן אף פעם לא בדקתי והייתי עם ראש שקט.

אבל מה לעשות גם אני קצת התמכרתי לזה וכל פעם שאני רואה שינוי בטמפ' אני מתחיל לבדוק מה קרה.

אבל אתה אומר יש לך מחשב ישן, אז אין לך בכלל ממה לדעוג - תקנה 2 מאווררים שקטים (ראיתי כאלה של 9 DBA) וזהו.

פורסם

מה הולך פה? :silly:

יש קירור גז למחשבים וזה לא דבר חדש, מערכת מוכנה תעלה באזור ה 4 אלף שקל.

יש כמה אנשים בארץ שהצליחו לבנות מערכת כזאת לבד ו THE BYTER אחד מהם.

אתה מוזמן לחפש את הפרוייקט שלו בפורום קירור.

ופלטה שהיא מוליך למחצה נקרא פלטייר, ונכון צד אחד מאוד קר וצד שני קר, אם תקנה רכיב כזה בהספק מספיק חזק למעבד שלך

תוכל לרדת איתו מתחת לאפס. אבל תצטרך קירור מים לפחות כדי לקרר את הצד החם.

כדי לבנות קירור גז לבד אתה צריך הרבה ידע וניסיון בעבודה על כל המערכת הזאת. זה בכלל לא פשוט.

ממליץ לך לפשפש בפורומים בחו"ל שיש בהם הרבה מאוד מידע.

פורסם

MuTaTiOn המקרר שיש לי מלפני שנה וכמה חודשים ואין לו רעש של טרקטור אבל אם תשים אותו בחדר אתה תשמע אותו ולגבי מה שרשמתי המקרר הקטן בתוך מארז ,תגיד אתה לא יודע לקרוא והודעה אחרת רשמתי שזה ציניות

לArik.G לא נראה לי שתתאים לו מערכת של 4 אלף הוא אמר בתארד אחר שהוא לא מוכן להשקיע כל כך הרבה כסף

וכן צריך ידע רב וניסיון בשביל לבנות דבר כזה זה לא סתם להוריד הכול מהמקרר ולדחוף למארז

לפותח התארד כמו של אריק אמר תחפש בפורומים באנגלית ואם יש לך אפשרות אז גם ברוסית אני בטוח שתמצא

לMuTaTiOn אני לא מתכוון לריב איתך בדרך כלל שניים מתחילים להתווכח הם מפוצצים את כל התארד בספאם מי יותר צודק

פורסם
  • מחבר

לחפש אתרים ברוסית? מה אני נראה לך רוסי? lol!

חוץ מזה תודה על התגובות שלכם כנראה שזה מסובך מידי לתפעול

המוליך הזה צריך לבדוק מזה איך זה עובד אולי נסתדר איתו איך שהוא עם איזה מאוור אחד מקסימום בשביל החלק החם

למישהוא יש מידע או תמונה של זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים