עבור לתוכן

התלבטות בין פיליפס 20" ל דל 24" (2500- 3200 ש"ח) [ביחוד ל-Orlean]

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני משתמשת במחשב כ - 4 שעות בכל יום לקריאת מסמכים וגלישה באינטרנט.

קראתי את כתבות הסקר על מסכי 20" ו24" איכותיים שפורסמו באתר ואת הפוסטים בנושא מסכים טובים לקריאת טקסט, שבהם תופעת הפיקסליזציה אינה בולטת גם ברזולוציות מסך נמוכות ולא טבעיות.

1. אשמח לשמוע עצת מומחים על המסכים הבאים, או מסכים מודרניים אחרים, שיתאימו לקריאת טקסט ממסמכי PS או PDF, ומדפדפן ללא צורך במשחק עם גלגלת העכבר לצורך הגדלה:

Philips 20 LCD 200P7ES UXGA - 50 W

Dell 24 LCD 2407WFP HC Ultrasharp - 110 W

2. האם המסכים המומלצים על ידיכם מוחלפים עבור כל פיקסל מושבת? ומהי תקופת האחריות? האם קיים יבואן הנותן שירות מסודר למסך המומלץ על ידיכם?

3. בנוסף , האם הצפיה דפי אינטרנט ממוטבת עבור מסכים ביחס 3:4?

4. האם אין בעית התחממות במסך הדל, ומה הסבר למחירו הנמוך יחסית לסמסונג 244T? האם דל לוקה בבקרת האיכות של מסכיה?

תודה מראש לכל המגיבים!

פורסם

1) לגבי קריאה מ-PDF, שני שני המסכים נפלאים, משום שב-PDF אפשר להגדיל את העמוד לאיזה גודל שרוצים והתוכנה מבצעת החלקה של הפונטים. בשילוב עם גודל נקודה קטן יחסית במסכי 20" ו-24", מתקבל טקסט חלק וקריא ביותר.

כשקוראים מדפדפן, המצב קצת יותר בעייתי. כברירת מחדל (בלי שמשתמשים בגלגלת לצורך הגדלה), הפונטים קטנים יחסית (במיוחד ב-20"), בגלל אותו עניין של גודל נקודה קטן. יש לא מעט אנשים שטוענים שהם קטנים מידי לקריאה נוחה. עבור חלק זה עניין של התרגלות קצרה, עבור אחרים זו בעיה ממשית. מצד שני הורדת הרזולוציה תגרום לטקסט להיות מטושטש, דבר שגם לא תורם לקריאה.

אני עובד עם מסך 20" שבו גודל הנקודה הוא הקטן ביותר שניתן למצוא במסך LCD, ואין לי בעיה עם גודל פונטים. אבל זה מאוד אישי.

אגב המסך שלי - DELL 2007FP - ראוי גם הוא להיכלל ברשימת המסכים שביניהם את מתלבטת. הוא לא נופל מה-Philips ועשוי להיות מעט יותר זול או זמין ממנו.

2) כמעט ואין מסכים שמוחלפים על כל פיקסל מושבת. גם אלה לא. תקופת האחריות היא בדרך-כלל 3 שנים. למסכים של DELL יש כמה יבואנים, חלקם רשמיים שנותנים שרות במעבדות שרות רשמיות, וחלקם יבוא מקבילי (נקסטופ למשל).

3) באופן יחסי - כן. ככלל דפי רוב האינטרנט כיום בנויים לעבוד ברזולוציה של 1024X768, ללא צורך בגלילה לצדדים. משמע - בכל רזולוציה אחרת יהיה שטח מבזובז בצדדים, וכמובן - ברזולוציות רחבות - שטח זה יותר רחב.

אבל בכל המסכים האיכותיים יש אפשרות לסובב את המסך למצב PORTRAIT, שבו צופים לאורך, ואז אין שטח מבוזבז בצדדים, אבל רואים יותר לגובה. כמו כן, במסך 24" רחב, הרזולוציה האופקית (1920 פיקסלים) מספיקה כדי לפתוח שני דפים זה לצד זה, מה שגם יכול להיות נחמד.

4) מעולם לא שמעתי על שום בעיית התחממות בשום מסך. DELL כן לוקה בבקרת האיכות של מסכיה, מצד שני היא מייצרת המון (מה שתורם גם למחיר הנמוך). שורה תחתונה - גם עם כל מיני בעיות מינוריות (ומדובר בהחלט בבעיות מינוריות), ה-2407WFP משתלם הרבה יותר מה-244T.

פורסם
  • מחבר

אני מודה לך מאוד על עזרתך!

פורסם

אני לא יודע מה החלטת,

אבל אם החלטת לא לקחת את ה2407 ,אז תוודאי שהחנות תבטיח לך S-IPS ,או שתבקשי לבדוק בעצמך,כי גם בדל וגם בפיליפס בדגמים אלו,את יכולה גם לקבל PVA.(לא שההבדלים כל כך גדולים,לפי מיטב ידיעתי).

פורסם
  • מחבר

נראה שארכש את המסך של פיליפס. נראה שבמסך של דל יש שטח מבוזבז רב.

סוג הפנל (PVA או IPS) אינו מטריד אותי.

אני מוטרדת יותר מגודל הגופנים.

בעבודה אני משתמשת במסך סמסונג 204B. זהו מסך TN, שגודל הפיטש שלו הוא 0.255 מ"מ, והגופנים של סביבות הפתוח מצריכים כוונון. בעבודה אני משתמשת ברזולוציה מקסימלית, שהיא גם הרזולוציה בה הגופנים נראים טוב, 1600X1200.

הצורך בכונון בכל תוכנה - מטריד.

תודה על תגובתך!

פורסם

הפיליפס מצויין אך אני בספק שתמצאי אותו.יצורו הופסק ב2007 והמלאי שלו בארץ אזל למיטב ידיעתי.עמיין הגופן הקטן הטריד גם אותי לפני הקנייה (של הפיליפס) אך התרגלתי מהר.מה גם שניתן להגדיל את הפונט בשיטות שונות במקרה הצורך.אם תצליחי למצוא ממליץ בחום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים