עבור לתוכן

תאימות של זכרון למחשב...

Featured Replies

פורסם

האם הזיכרון של KINGSTON 512MB DDR 400MHZ PC3200 CL3

יעבוד על המחשב שלי במפרט הנתון בקובץ המצורף ??

והאם הוא יוכל לעבוד גם בהרמוניה עם הזיכרון הקיים היום ? (מקסימום הוא יעבוד לבד לא קרה אסון אבל לפחות חשוב לי שיעבוד גם אם לבד...)

תודה רבה מראש !! :smile1:

מצ"ב נתוני הלוח והזיכרון הקיימים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לפי הצילומים שצירפת, הלוח שלך תומך גם בזיכרון מסוג SDRAM וגם בזיכרון מסוג DDR1 (כמובן שלא ביחד), וכרגע מותקן אצלך לפחות מודול זיכרון אחד של 256MB מסוג DDR1 בתדר 266MHz. לא ברור לי אם יש לך רגע 256MB זיכרון בלבד (מודול אחד) או יותר, אבל סביר להניח שיש מקום רק לשני מודולי זיכרון DDR1 על הלוח. היה עוזר אם היית רושם את דגם הלוח עצמו, ואז היה ניתן לדעת בדיוק כמה חריצי הרחבה לזיכרון יש לך, וכמובן פירוט על הזיכרון הקיים.

אם באמת יש לך עוד מקום פנוי אחד לזיכרון DDR1, הזיכרון שהתייחסת אליו אמור לעבוד על המחשב שלך, פשוט בתדר נמוך יותר (ערכת השבבים תומכת בתדר זיכרון מקסימלי של 266MHz, והזיכרון הנ"ל עובד בתדר 400MHz). שוב - רוב הסיכויים שהזיכרון הנ"ל יעבוד במחשב שלך ביחד עם הזיכרון הקיים (לא רשום באתר של ערכת השבבים שיש תמיכה בערוץ כפול, והיא גם ככה דיי ישנה, מה שאומר שסביר להניח שאין תמיכה כזו, כך שהצורך בהתאמה קרובה בין הזיכרונות לא רלוונטית), אבל תיקח בחשבון שקיימת אפשרות שהזיכרון לא יעבוד עם הזיכרון הקיים או לא יעבוד בכלל (בגלל בעיות אי תאימות שונות).

אם אתה קונה את הזיכרון מחנות, אני מציע שתיקח את המחשב לחנות ותחבר את הזיכרון שם - אם הוא עובד - תקנה אותו, אם לא - אל תקנה.

פורסם
  • מחבר

מצ"ב פרטי לוח האם שלי.

אגב... הזיכרון שכרגע קיים הוא Double side -- הצ'יפים נמצאים משני צידי הזיכרון.

ניסיתי בעבר לחבר לו זיכרון עם Single Side וזה לא זיהה אותו...

האם תהיה לי בכל זאת בעיה (אפילו בתור פעיל בודד) עם הזיכרון שתיארתי ? ???

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה האתר של הלוח שלך:

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/d845gbv/

החלק של הזיכרון המתאים ללוח:

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/d845gbv/sb/cs-012820.htm

כתוב שם במפורש שהלוח תומך בזיכרון 512MB רק מסוג DS.

האמת - אני לא יכול להגיע לך ב 100% וודאות שהזיכרון יעבוד במחשב שלך. הדרך היחידה לדעת אם הזיכרון הזה יעבוד אצלך הוא פשוט לנסות. כמו שכתבתי קודם - קח את המחשב לחנות וחבר את הזיכרון שם. אם עובד - תקנה, לא עובד - אל תקנה. סביר להניח שזה יעבוד, אבל אי אפשר להיות 100% בטוחים.

פורסם
  • מחבר

יש קצת בעיה.. המחשב בצפון ואת הקניה אני חייב לעשות במרכז... :nixweiss:

פורסם

לעיתים יש בעיות תאימות בין זכרונות ללוחות, אפילו שבתאוריה הם מתאימים.

אף אחד לא יכול לערוב לך.

פורסם
  • מחבר

אז נקנה מחשב חדש, לא שווה השקעה אינסופית עם המחירים של המחשבים היום :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים