עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין

דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין? 2,439 הצבעות

1. 1. דתי/ חילוני / מסורתי / לא מאמין?

• דתי (שומר שבת , מניח תפילין וכוד')
    • מסורתי ( מניח תפילין , מנסה לשמור כמה שיותר בשבת )
    • חילוני ( לא שומר כלום אך מאמין בבורא עולם)
    • לא מאמין כלל בבורא עולם .

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

ובכן ד"ר פאול היקר. דיברת על גאווה.

בוא ונטחן דבריך לאפר דק-דק כשם שיעשו לחמץ עוד כמה ימים:

אתה יכול לחשוב הרבה דברים זאת לא אומרת שהם בהכרח נכונים. כמו למשל אתה חושב שיש אלוהים או שאני בור. נכון מאוד. לכן אני דוגל בביסוס המחשבות. ביכולתי להראות את ביסוס מחשבותי כבסיס חזק ויציב שאין פרכה. כעת אתה הוא החושב. בוא ובסס טענותיך.

לא התפארתי בלימוד ה5 יחידות באנגלית שלי...אם הייתי בוחר להתפאר הייתי מציג לפניכם תצלומים מהתעודה שלי....

הסברתי לו שעפ"י מיטב ההבנה שלי שקניתי ב5 יחידות למידה באנגלית, הבנתי את דבריו באופן כזה וכזה.

הקטע לא בא לשנות עמדות אלא להומור בלבד ככה שאין טעם שתיתן קישורים "להוכחות" לקיום אלוהים. מצטער, איני נותן קישורים בד"כ. לדעתי זה סתם עצה לברוח מדיון. ואתה עשית זאת כרגע וביקשת לא לעשות זאת. אוי לי ואוי ליצרי.

הסיבה היחידה למה שאמרתי בלי להכיר אותו כלל הוא כי יש לו את "התואר" רב לפני השם שלו.זה מעיד בדיוק על סוגו. מוזר...מוזר מאוד.

אמרת שהרב הוא שרלטן ח"ו, כיוון שהשם רב מופיע לפני השם שלו. ובכן ידידי בוא ונראה עד כמה משפטך הוא משפט שמכיל בורות.

א. כיצד הייתי רוצה שיכנו אותו? הרי זהו תואר.

ב. האם רצית שיקראו לו אמנון יצחק הרב? כך שהכינוי יהיה לאחר השם?

ג. הרי אתה קורא לעצמך ד"ר פאול!!! אם כן: "כל הפוסל במומו פוסל" והרי לפי דבריך אתה שרלטן! מדהים...

ד. אם כן כל הד"ר הם שרלטנים. המלכים, השרים, חברי הכנסת, עורכי הדין וכל האנשים החשובים בעלי התואר הם שרלטנים עפ"י ההגדרה היומרנית שלך.

אני חושב שאין הגיון ולו הקל ביותר במה שכתבת. האם אתה בטוח שכתבת דבריך בישוב הדעת?

כעת אני רואה מה הנזקים שקוראים לאדם שלא שקע בתורתו.

בברכה, הנרי.

לאחר מכן משתמש אחר כתב עוד תגובה, ואגיב גם על כך ברושתכם:

רוני, הבאת שחקן חיזוק? אני מציע שתביא מישהו יותר טוב, כי זה שהבאת לא עושה עבודה טובה במיוחד. מה הכוונה עבודה טובה? אני עדיין מחכה שמישהו יאמר משהו..בינתיים אתם מדברים עליי במקום להיכנס לדיון. זה מעיד על פחד...

הוא לא ענה לי בכלל. הוא סתם כתב כמו ילד טיפש שאני חסר ידע, בור ותאוותן (אני מנחש שהוא תיאר את עצמו). מצטער, אני דיברתי באופן סימנטי בלבד. אתה בחרת לעצמך את הכינויים הללו. אין לי על מה לענות כי מעולם לא הצגת טענות. אפשר לטעון זאת אחרת: מעולם לא ענית לי...

בנוסף לכך, הוא כתב שהוא יכול להפריל כל דבר וכל משפט שאמרתי עד הפסיק האחרון. אבל, הוא נמנע מלעשות כן. למה? כי הוא לא יכול. הוא סתם מדבר גבוהה גבוהה, וכותב צ'קים בלי כיסוי. שקר וכזב! כתבתי שאני יכול להפריך! לא להפריל! התאמן על שגיאות כתיב ידידי. אני אכן יכול להפריך, אך באפשרותי להפריך טענות. לא הצגת כאלו...לכן קשה לי להפריח רוחות רפאים שאתה מציג...

אני לא מתכוון להביא לו עוד פעם את אותן ההוכחות שהבאתי לך. אם הנרי רוצה יחס רציני, אז אני מציע שהוא יקרא את כל 78 העמודים האחרונים של הדיון הזה (במיוחד את ההוכחות שכבר הבאתי), ויתייחס אליהן ברצינות. לא הבנתי בדיוק, האם אתה טוען שיש הוכחה שאין אלוקים? (בלי לפרט את ההוכחות רק ענה לי בכן או לא).

הנרי, אתה מוזמן להתייחס לכל הטענות וההוכחות שהבאתי בעשרות העמודים האחרונים. אני לא מאמין שתצליח להוכיח לי שיש אלוהים, אבל אתה בהחלט מוזמן לנסות (אחרי שתתייחס לכל מה שכתבתי). אני אדם הגיוני בעל חשיבה פתוחה, ולכן אם תוכיח לי באופן חד-משמעי שיש אלוהים, אז ברור שאני איאלץ לחזור בתשובה. אבל, אם אני מוכיח לך שאין אלוהים, אז אתה מוריד את הכיפה ואוכל חזיר. עשינו עסק?

הקשב לי אחי היקר ידידי וחביבי, אני כבר את השינוי שלי עשיתי. הייתי חילוני, בחרתי להיות חרדי. זה מעיד שאני יכול לעשות שינויים בחיים. אך מה לגביך? לא הייתי חרדי שבחר להיות עוד יותר חרדי (דבר שדורש מאמץ), אני חושב שגם לא היית דתי שפקר...(גם אם כן זאת לא הייתה מעלה כי אם חיסרון). לכן אני חושב שאתה הוא שצריך להבטיח את התנאי.

בכל מקרה ודאי שאסכים להוריד את הכיפה אם אין מדובר באמת...אך תמיד דבריו של פסקל יעמדו לנוכח עיניי.

דרך אגב, אמרתי שאתה משתמש כפול, מכיוון שנרשמת לאתר והגבת אך ורק בת'רד הזה, וישר התחלת להשמיץ. ברור למה ניתן להניח, לכן, כי אתה משתמש כפול שפתח פרופיל חדש רק כדי שלא יעיפו אותו. אתה בכלל אומר שאתה לא יודע מה זה "משתמש כפול", אבל טוען שזו השמצה. בו-בזמן, נראה אתה בכלל לא מודע להשמצות שאתה מפריח באוויר.

בכל התגובות שלך, עד כה, לא אמרת דבר אחד תורם לדיון, מלבד השמצות ודברי יהב.

מצטער, הספקתי להבין במעט שמשתמש כפול הוא השמצה היות ורוני יצא להגנתי. לכן טענתי זאת. חבל שאינך דן אותי לכף זכות ומנסה להוציאני כאדם שקרן.

אקווה לטוב.

מחכה לתוגבתך ידידי היקר,

בברכה, הנרי.

• תגובות 896
  • צפיות 81.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

הנרי, אתה יכול להוכיח לי ש Flying Spaghetti Monster אינה קיימת? (ראיתי שמחלקים פרס של מיליון $ למי שמצליח).

או להוכיח שה' קיים? עד שלא תוכיח את זה, אי אפשר להמשיך, כי הטיעונים שלך מבוססים על משהו שלא מוכח.

פורסם

ד"ר פאול - תוספת לדבריי בקשר לג'ורג' היקר

חיפוש קצר גוגל יעלה את התוצאות המתאימות כלפי האתיסט הסדנדפיסט from the east (חרוזים...(:)...

ג'ורג' דניס קרלין (נולד ב-12 במאי 1937 בניו יורק) הוא סטנדאפיסט, שחקן וסופר אירי-אמריקאי, הידוע בעיקר בשל רעיונתיו השנויים במחלקות בנושאים הנוגעים לדת (קרלין הוא אתאיסט) ושפה. הוא נחשב בעיני רבים ליורשו של לני ברוס.

ובכן ניתן לראות שג'ורג' קרלין הוא לא אחר מאשר סדאנדפיסט שעושה בדיחות כאשר אינו יודע להתמודד עם המציאות.

ועל כך נאמר: "ליצנות אחת דוחה אלף תוכחות". הרי שבליצנות אחת של ג'ורג'י הוא יוכל לדחות מעליו את כל ההוכחות לכך שיש בורא או שהתורה אמת היא...

וכך מתמודדים האנשים המודרנים עם המציאות - ע"י ליצנות...

נו , מה נאמר על ד"ר פאול שמסתמך על אנשים כאלו?

בברכה, הנרי...

פורסם

הנרי, יש לי קצת בשר בשבילך לזרוק לדיון:

איך נוצר האדם לדעתך? מהו מוצאו, כיצד נוצר? כיצד התפתח והגיע למה שהוא כיום?

פורסם

הנרי, אתה יכול להוכיח לי ש Flying Spaghetti Monster אינה קיימת? (ראיתי שמחלקים פרס של מיליון $ למי שמצליח).

או להוכיח שה' קיים? עד שלא תוכיח את זה, אי אפשר להמשיך, כי הטיעונים שלך מבוססים על משהו שלא מוכח.

כל הכבוד. איני יודע מה הייתה כוונתך אבל אתה רק מחזק את דבריי.

ההגדרה הטובה עבור המשפט שכתבת היא כך: אין באפשרותינו להוכיח דבר כאשר שטח המדידה לא מוגבל בצורה מסויימת.

אין אפשרות להוכיח לעולם שאין אלוקים כיוון ששטח המדידה לא מוגבל כשם שאת המלפצת שרשמת אי אפשר להוכיח שהיא אינה קיימת!

אבל, לעומת זאת, האפשרות להוכחת הבורא או המפלצת תמיד תישאר פתוחה...

מה שבעצם משאיר את הסיכויים לכך שאו שיש בורא או שאין , מה שבטוח שהסיכויים שיש גבוהיים ואפשריים יותר...

(זה עוד בלי להוכיח שיש אלוקים)...

לאחר מכן דלגו לתיאוריה של פסקל...

להוכיח שיש בורא? אוכיח גם אוכיח.

קודם ארצה לשלול את הטענות שאין אלוקים. כאשר אפריך את כולן, והשטח יהיה נקי משלילה. נוכל לפתוח את האפשרות שאכן יש בורא כאשר ודאי הוא שאין אפשרות להוכיח שאין בורא.

ואז נגלה עולם חדש לגמרי...

בברכה, הנרי...

לאחר מכן, שפך משתמש אחד אור על הדיון.

א. אני שמח שאתה שואל.

ב. אני שמח שאתה מדבר בשפה פשוטה ורצינית.

ג. אני שמח שאתה מעוניין להעמיק ולהוסיף בשר לדיון.

כעת אענה לך:

השאלה שלך יכולה להישאל בכמה אופנים:

א. איך נוצר היקום? - תשובה שלי: ככל הנראה ע"י המפץ הגדול.

ב. מי יצר את היקום? - התשובה שלי: וודאי שהבורא.

ג. מהו אותו אחד שיצר את היקום - תשובה שלי: ישות רוחנית כל יכולה שבראה אותנו אך אין אנו יודעים דבר על מהותה.

א. מדבר על אופן היצירה. ב וג' מדברים על היוצר.

העולם המשיך להתפתח עם הזמן הוא קיים כ5768 שנה.

תודה רבה.

פורסם

אם כך מדוע נמצאו דברים מהרבה לפני 6000 שנה?

carbon dating זו שיטה מוכחת למציאת טווח הזמן שבו משהו נוצר

-------

הנרי, אבל מה עם המצב היה הפוך?

3D7 היה בא ואומר "הראה לי שאלוהים קיים ואני אוכיח שהוא לא"

האם היית יכול להביא הוכחה שאלוהים קיים כמו שאתה מצפה שאנחנו נביא?

פורסם

הנרי, שאלתי ספציפית על האדם, בזעיר-אנפין.

היקום זה משהו אחר.

בנוגע לגיל העולם: יש לי ידידה מאמינה שטוענת שהעולם הוא בן כ5700 שנה כמו בציינת, והוסיפה שהוא אמור להעלם/לההרס לקראת גיל 6000 ככה, ולהווצר מחדש. התוכל להוסיף ולבאר בעניין?

פורסם

שלום לך, אני שמח שגם אתה התחלת להשתתף בדיון וכעת כולנו יכולים לנהל דיון בצורה נאותה בלי דיבורים יתרים וקללות וכו'.

כעת אגיב לך:

אם כך מדוע נמצאו דברים מהרבה לפני 6000 שנה? כמה תשובות:

א. אם מדובר בארכיאולגיה - קח בחשבון את המבול והמים הרותחים ששינו את הגיל של הממצאים. כשם שבהירושמיה האדמה הזקינה בכמליון שנה לאחר שנפלה עליה פצצת האטום. ועוד, אם שיטת המדידה היא בדיקת יחידת זמן בתקופה מסויימת והסקת מסקנות כך לגבי עצם - מדובר בטעות. למשל: אם אתה בא אליי לבדיקת גובה ואני בוחן שגדלת משנה שעברה בכסנטימיטר והיום אתה 1.70 מטר, הרי שבעצם אתה בן 170, שהרי כל שנה אתה גודל סנטימטר. אי אפשר להתווכח עם חשבון. אך זאת אם מדובר בהתפתחות תואמת כל שנה. אבל אם התפתחת בשנה מסויימת מהר מאוד ובשנה אחרת לאט יותר הרי ששיטת הבדיקה שלי לא נכונה. כך הממצאים הארכיאולוגים. אם הבורא ברא את העולם כבן כמה וכמה שנים, אזי ההתפתחות של הממצאים הייתה בצורה שונה ולא תאומת ממילא לא מדובר בגיל רגיל.

-------

3D7 היה בא ואומר "הראה לי שאלוהים קיים ואני אוכיח שהוא לא" הוא לא יכול להוכיח שהבורא לא קיים. אך הוא יכול להוכיח שהטענה שלי כלפיו לא נכונה. דהיינו להפריך את הטענה שלי שמנסה להוכיח שיש בורא. אך את מציאות הבורא הוא לא יכול להפריך.

האם היית יכול להביא הוכחה שאלוהים קיים כמו שאתה מצפה שאנחנו נביא? בבירור ובפירוש כן! אתן לך עוד היום בערב, קודם אני מחכה לכל השמתתפים שיביעו דעתם. ננקה את השטח מניסיון להוכיח שאין בורא ואז נתחיל להוכיח שיש בורא.

שאל משתמש אחר, שאלה יפה מאוד:

האם היקום יכלה בשנת 6000? ובכן, הוא לא בדיוק יכלה, אלא יהפוך לזך ונקי יותר. עד שנת 6000 תחיית המתים תיהיה, המשיח יבוא, ויתרחשו פעולות בעולם שאי אפשר לתאר, הערבים ישלטו בעולם ובארץ במשך כ9 חודשים. הדברים נאמרו מאות פעמים הם ידועים והיות וכל נבואות התורה שנאמרו לפני 3300 שנה התגשמו כולם כפי שהמציאות מראה, והיות והסימנים שמסכת סוטה כותבת: סימנים של הדור שבו יבוא המשיח (מדהים לראות עד כמה שהסימנים מתאימים לדור שלנו) אזי יודעים אנו בבירור כי קרובה מלחמת גוג ומגוג, המשיח ותחיית המתים. לכן בדורנו מדברים על המשיח יותר מאי פעם.

תודה על השאלות הנפלאות. [br]פורסם בתאריך: 14.04.2008 בשעה 17:13:03

האדם:

האדם הראשון נוצר ע"י הבורא באמצעות תהליכי טבע שהבורא כנראה יצר אותו (דהיינו מהעפר).

האדם נברא כפי הכתוב בתנ"ך. לאחר מכן הוליד ילדים והזרע התפתח עד למציאותנו אנו כאן.

לכן אנו נקראים בני אדם. דהיינו בניו של האדם הראשון.

אל תנסו ואף לא בצחוק לדבר על אבולוציה - מדובר בתיאוריה כה טיפשית שבא לי להקיא...אם תרצו אפריך גם אותה אבל זה פשוט בזבוז זמן....

פורסם

הנרי לגבי ה6000 שנה. שמעתי איזה דעה שזה לא חייב להיות ישר ב6000 שנה אלה 6000 וקצת. שמעת על זה?

פורסם

הדרך היחידה שלך לבטל את דבריי זה בעזרת מה שכתוב בתנ"ך? זו הדרך המהוללת שלך?

אם הייתי מאמין בכל מה שכתוב בתנ"ך לא הייתי בגלל מתווכח שאין אלוהים

פורסם

הנרי, קראתי את מה שכתבת וזה נשמע מעניין.

אני אתאיסט, אבל עדיין זה מעניין אותי כל פעם מחדש לראות איך הדתיים

ובכלל זה - יהודים, נוצרים,מוסלמים,פגנים וכל עובדי האלילים האחרים מצליחים

כל פעם מחדש לעוות את המציאות, את השפה ואת עולמם רק כדי למצוא צידוקין לאמונתם (כשהדגש כאן

הוא על העובדה שזו האמונה הפרטית שלהם).

לפני כשבוע צפיתי בסרט American Zeitgeist של רוב מקגאן.

סוף סוף הבנתי מהיכן הגיעה האמונה העיוורת הזו.

אני אעצור כאן, ולא אמשיך (אני עוקב אחר הדיון הזה מאז העמוד הראשון).

אני מבקש, מתחנן אפילו, שכל מי שקרא, ולו עמוד אחד בלבד בדיון הזה יצפה בסרט הזה.

(ה 13:30 דקות הראשונות משעממות עד מוות ואפשר להריץ קדימה, אבל אח"כ - מ-ד-ה-י-ם).

כל אתאיסט שרוצה סוף סוף להבין כמה הוא צודק, ואיך כל הדבר הזה

שקוראים לו דת הוא שטות גמורה, ומהיכן בכלל הגיעה האמונה בישו, משה, אברהם וכל השיט הזה

חייב לראות את הסרט הזה !! חייב !!

בבקשה.

לכו לראות את הסרט.

לא תאמינו למה שמציגים (מוכיחים) שם.

(מדברים שם גם על תאוריית 9.11.2001 ואיך זו בעצם עבודה מבפנים).

מצאתי קישור לצפייה ישירה:

http://www.watch-movies.net/movies/american_zeitgeist/

(לבחור בגירסה השלישית. זו גירסה חוקית מותרת להפצה בגלל החשיבות שלה).

HF

פורסם

רוני לא שמעתי על מה שדיברת. בכל מקרה זה לא משנה. זה בגדול מה שהולך להיות...

כעת לידידי היקר:

איני יודע איזה מדבריך ביטלתי...סך הכל כתבתי דעותיי ועניתי לשאלותיך.

לא השתמשתי בתנ"ך עד עכשיו להפריך שום דבר...

פורסם

אל תנסו ואף לא בצחוק לדבר על אבולוציה - מדובר בתיאוריה כה טיפשית שבא לי להקיא...אם תרצו אפריך גם אותה אבל זה פשוט בזבוז זמן....

אל תנסו ואף לא בצחוק לדבר על בריאה - מדובר בתיאוריה כה טיפשית שבא לי להקיא...אם תרצו אפריך גם אותה אבל זה פשוט בזבוז זמן....

פורסם

הנרי, קראתי את מה שכתבת וזה נשמע מעניין.

אני אתאיסט, אבל עדיין זה מעניין אותי כל פעם מחדש לראות איך הדתיים

ובכלל זה - יהודים, נוצרים,מוסלמים,פגנים וכל עובדי האלילים האחרים מצליחים

כל פעם מחדש לעוות את המציאות, את השפה ואת עולמם רק כדי למצוא צידוקין לאמונתם (כשהדגש כאן

הוא על העובדה שזו האמונה הפרטית שלהם).

לפני כשבוע צפיתי בסרט American Zeitgeist של רוב מקגאן.

סוף סוף הבנתי מהיכן הגיעה האמונה העיוורת הזו.

אני אעצור כאן, ולא אמשיך (אני עוקב אחר הדיון הזה מאז העמוד הראשון).

אני מבקש, מתחנן אפילו, שכל מי שקרא, ולו עמוד אחד בלבד בדיון הזה יצפה בסרט הזה.

(ה 14 דקות הראשונות משעממות עד מוות ואפשר להריץ קדימה, אבל אח"כ - מ-ד-ה-י-ם).

כל אתאיסט שרוצה סוף סוף להבין כמה הוא צודק, ואיך כל הדבר הזה

שקוראים לו דת הוא שטות גמורה, ומהיכן בכלל הגיעה האמונה בישו, משה, אברהם וכל השיט הזה

חייב לראות את הסרט הזה !! חייב !!

ובכן ידידי האינטרגלי המשלים, שלום,

אני שמח שאתה אתאיסט שמתעניין במה שקורה סביבו ולא כמו שאר החילונים האתיסטים הסגורים בחדרם סביב המחשב וטוענים שמכירים את העולם המדע וכו'...

טוב שאתה שואל ומתעניין.

אנו הדתיים לא עובדים אלילים. אנו הנחלנו את האומנה המונותאיסטית בעולם. האמונה באל אחד באה מאיתנו. זהו כלל יסודי שחשוב שתבין. הדתות יצאו מאיתנו.

איננו מעוותים דברים. אנו יודעים את הכתוב בתורה ובתלמוד. כל השאר זה רק מציאות.

אמונה עיוורת? איזו אמונה עיוורת? אנו לא מאמינים אמונה עיוורת.

זאת לנוצרים, זאת למולסמים אך לא זאת ליהודים.

היהודים מדברים על הוכחות.

ואף אתה בתור אתאיסט אמור לבוא אליי בגישה הזאת ולומר לי בתקיפות כך!:

הנרי! עצור! בתורה כתוב: "וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלוקים וכו' וכו'" - כתוב שיש אפשרות לדעת שיש אלוקים. אם אינך מוכיח לי הרי שהתורה כתבה פסוק שקר. ועדות שבטלה מקצתה בטלה כולה. אם אינך מוכיח שאין אלוקים אתה בעצם מוכיח שאין אלוקים ומוכיח שאין תורה כיוון שאין לך יכולת להוכיח כלום.

כך אתה צריך לומר לי. איני מאמין באמונה עיוורת לכלום!

עכשיו - במקום לשלוח אותנו לסרטים, בוא ותגיד לנו מהיכן הגיעה האמונה?

ביכולתי להוכיח שמדובר בהוכחות גרידא ולא אמונה עיוורת. לכן נסה להיות מדוייק יותר.

תודה רבה ,

הנרי...

שניצל, אשמח להתמודד עימך ולראות מי יפול לרגלי מי.

פורסם

המטרה שלי לא הייתה לבוא להתעמת (עם כל הכבוד, אין לי זמן ורצון לכך), היא סתם הייתה כדי להראות כמה הטענה שלך אבסורדית.

(למרות שלדעתי אי אפשר להוכיח או להפריך את הבריאה כלל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.