עבור לתוכן

מישהו כאן עשה/עושה בגרות ברמת 5 יחידות בהיסטוריה, ספרות או תנ"ך?

Featured Replies

פורסם

המשך להודעה קודמת שלי בנוגע לשיפור ממוצע בגרויות.

התגובות בהודעה הקודמת עזרו מאוד, אבל עכשיו נתקלתי בהתלבטות חדשה בנוגע לשיפור ממוצע הבגרויות שעומד על 86.

יש לי אפשרות לעשות כל את המקצועות מחדש בקיץ הנוכחי, ברמת יחידות רגילה: ספרות, לשון (בלי חיבור), אנגלית F, היסטוריה א' ו-ב', אזרחות, תנ"ך, סוציולוגיה ופסיכולוגיה. בתיכון היו לי ארבעה חודשים ללמוד לכל הבגרויות האלה, בקושי למדתי להן ועדיין קיבלתי 70+. אז הפעם בשלושה חודשים שיש לי, אני מתכוון לשבת 8 שעות כל יום ואני בטוח שהציונים יהיו מינימום 85.

אפשרות אחרת היא פשוט להפוך את שלושת מקצועות החובה שבכותרת למוגברים, וכך אני משיג את אותה התוצאה.

אני לא מכיר את רמת הקושי של היסטוריה, ספרות ותנ"ך ברמת 5 יח', אז אני צריך לשמוע ממישהו שעשה אותן. יש לי סיכוי ללמוד לבד רק ממיקודיות של רכס ואנקורי? כל המקצועות האלה באו לי בקלות מבחינת רמת 2 יח', זה יהיה תקף לגביי 3 היחי' הנוספות או שהן קשות פי כמה וכמה?

פורסם

אין דבר כזה קשה, אם זה מעניין אותך לך על זה

אם זה לא, אז כבר זה יהיה קשה

פורסם

זה אולי ישמע מצחיק, אבל הרמה של 3 יחידות היסטוריה/ספרות נמוכה משמעותית מ-2 יחידות חובה. היקף החומר ב-3 יחידות היסטוריה קטן יותר מהחומר של יחידה ב'. לגבי תנ"ך/ספרות אני לא יודע. השאלה היא כמה קיבלת באותם מקצועות בתיכון כי הציון של 3 יחידות ישוקלל עם ה-2 יחידות ביחס של 60%/40% לטובת 3 יחידות. לדוגמא: אם בתיכון קיבלת 60 בהיסטוריה וב-3 יחידות תקבל 90 הציון הסופי של 5 יחידות יפגע משמעותית. יתכן ותצטרך לשפר גם את המקצוע חובה כדי למנוע או לפחות להקטין את הפגיעה בציון הסופי.

בנוגע לחומר: בספרות אני מאמין שניתן להשיג חומר ל-3 יחידות כי כמעט בכל בית ספר בארץ יש מגמה ספרות מורחבת. בהיסטוריה הרבה יותר קשה להשיג חומר. בכל שנה ניגשים רק 1,200 תלמידים מכל הארץ לבגרות (בדקתי באתר משרד החינוך). רשת לא תמצא כלום ותאמין לי ניסיתי. עדיף שתיצור קשר עם מישהו שהרחיב היסטוריה (בדר"כ תלמידי יואל גבע) ותצלם ממנו את החומר.

פורסם
  • מחבר

שיניתי קצת את התוכניות, אני עושה מחדש את כל הבגרויות כי הציונים בהם פשוט נמוכים מדי (70-73 בכולם!), ואולי בחורף אני אגביר היסטוריה וספרות (תנ"ך נראה בסוף קשה מדי בשבילי).

דרך אגב, אם יש מישהו שעושה רק 2 יחידות ספרות השנה, בבקשה תשלחו לי מסר לפרטי. צריך עזרה בבחירת היצירות, כי יש מאגר שלם (לפי מה שהמורה שלכם המליצה).

פורסם

אני לא מכיר את הסיפור שלך אבל אתה מן הסתם משפר כי אתה רוצה ללמוד לימודים גבוהים. ואם אתה רוצה לשפר סימן שהציונים שיש לך עכשיו לא מספקים. מכאן שאתה רוצה ללמוד מדעים מדוייקים או הנדסה כי רק לשם אי אפשר להתקבל.

הצעתי לך: תעשה בגרות 5 יח"ל במה שבלאו הכי תלמד אח"כ, קרי פיזיקה, מדמ"ח וכימיה

פורסם

לא יודע לגבי תנ"ך, אבל לפי מה שהבנתי להגביר הסטוריה וספרות זה אמור להיות קלי קלות - היקף החומר קטן מ2 היחידות הראשונות, ויחידה אחת זה עבודת הגשה.

פורסם

שיניתי קצת את התוכניות, אני עושה מחדש את כל הבגרויות כי הציונים בהם פשוט נמוכים מדי (70-73 בכולם!), ואולי בחורף אני אגביר היסטוריה וספרות (תנ"ך נראה בסוף קשה מדי בשבילי).

דרך אגב, אם יש מישהו שעושה רק 2 יחידות ספרות השנה, בבקשה תשלחו לי מסר לפרטי. צריך עזרה בבחירת היצירות, כי יש מאגר שלם (לפי מה שהמורה שלכם המליצה).

במקרה הזה אני ממליץ לשקול מכינה. אבל קודם תהיה סגור על מוסד בו אתה מעוניין ללמוד כי המכינה תקפה אך ורק באותו המוסד.

בכל מקרה, בחורף לא ניתן להגביר היסטוריה/ספרות כי הן בגרויות בחירה. בחורף אפשר לעשות רק בגרויות חובה. אם תעדיף ללכת בכיון הבגרויות עדיף שבחורף תשפר את יחידות החובה באותם מקצועות ובקיץ תרחיב ל-5.

לדעתי לפני שאתה מתחיל לשפר תעשה פסיכומטרי ותראה איפה אתה עומד. [br]פורסם בתאריך: 21.03.2008 בשעה 13:51:15

אני לא מכיר את הסיפור שלך אבל אתה מן הסתם משפר כי אתה רוצה ללמוד לימודים גבוהים. ואם אתה רוצה לשפר סימן שהציונים שיש לך עכשיו לא מספקים. מכאן שאתה רוצה ללמוד מדעים מדוייקים או הנדסה כי רק לשם אי אפשר להתקבל.

הצעתי לך: תעשה בגרות 5 יח"ל במה שבלאו הכי תלמד אח"כ, קרי פיזיקה, מדמ"ח וכימיה

אתה מדבר שטויות. גם בשביל משפטים, כלכלה, חשבונאות, פסיכולוגיה ורבים אחרים צריך ממוצע בגרויות מאד גבוה יחד עם ציון פסיכומטרי ששתי הספרות הראשונות הן 67 לפחות. בכל מקרה, תמיד עדיף לעשות 5 יחידות במקצוע שמתחברים אליו בקלות. במקרה הכי גרוע הוא יצטרך לעשות קורס קיץ בפיזיקה. לא ביג דיל. קודם שיתקבל.

פורסם
  • מחבר

אני הולך בטוח לאוניברסיטה העברית, כי יש לה שלוחה 10 דקות מהבית שלי (באותו בית החולים שאני אעבוד בו בעתיד רוב הסיכויים).

הבעיה במכינה שם, שאני אצטרך להיפרד מ-17,000 שקל שאין לי, והיא לוקחת שנה שלמה. בשנה שלמה אני יכול להשלים את כל הבגרויות לבד, בפחות מ-2000 שקל (כולל הרשמה ומיקודיות) ולצאת עם אחלה ציונים. אז מכינה סתם מיותרת כאן.

פורסם

אתה מדבר שטויות. גם בשביל משפטים, כלכלה, חשבונאות, פסיכולוגיה ורבים אחרים צריך ממוצע בגרויות מאד גבוה יחד עם ציון פסיכומטרי ששתי הספרות הראשונות הן 67 לפחות. בכל מקרה, תמיד עדיף לעשות 5 יחידות במקצוע שמתחברים אליו בקלות. במקרה הכי גרוע הוא יצטרך לעשות קורס קיץ בפיזיקה. לא ביג דיל. קודם שיתקבל.

בד"כ רמת השאלות במכינות יותר גבוהה מהבגרות ובנוסף אין שם מיקוד. בקיצור, למרות שהוא לא שאל לגבי זה, אני מציע שבמקום לבזבז זמן על בגרויות עדיף שייקח קורסים אקדמיים באו"פ, כך יצבור נקודות זכות שילכו איתו לכל מקום. בלאו הכי בשנה הראשונה חלק מהחומר זהה. בשיטה זאת הוא יוכל בסוף להיבחן גם בבגרות כי בלאו הכי ילמד את החומר ברמה גבוהה יותר. אז אם כבר ללמוד ולהשקיע עדיף עם מטרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים