עבור לתוכן

איך בוחרים לוח-אם...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

כנראה שאלו כבר לפני, אבל אני לא מצאתי בסטיקים משהו שענה לי על השאלה , איך מתחילים לבחור לוח אם.

כשאני רוצה להתחיל לקרוא על לוחות אם של חברה מסויימת, אני מתקשה לשים אפילו את דריסת הרגל הראשונה (הקליק הראשון ליתר דיוק)

אחרי שאני יודע מהם המעבד וכרטיס המסך שאני רוצה. איך להמשיך (נגיד מעבד Q6600 וכרטיס 8800GT) ?

נראה לי שגם המעבד הפשוט ביותר יש לו את המינימום הנדרש ללדרישות המעבד והכרטיס

האם עיקר ההבדלים הם כמות וסוגי החיבורים ?

האם זו הסיבה להדלים ההאסטרונומים במחירים ?

איזו השפעה יש ללוח על מהירות העבודה ?

מה זה בדיוק chipset ואיך הוא משפיע על ההחלטה ?

מקווה שתוכלו לכוון אותי יותר.

פורסם

כתבתי על זה מספר פעמים בעבר, אבל הרעיו הוא כזה:

1. תבחר את המעבד המתאים לך. לפי סוג המעבד אתה יכול לדעת אילו לוחות מתאימים לך.

2. תקבע תקציב ללוח.

3. תקבע את הדרישות שאתה רוצה מהלוח (תמיכה ב SLI/CROSSFIRE, מספר יציאות USB מסויים, חיבור FireWire, מספר חיבורי SATA, תמיכה במערכי RAID מסויימים, יכולות OC וכד').

4. תחפש ביקורות על הלוחות שמתאימים לדרישות שלך, ואז תקנה את הלוח הכי משתלם.

ההבדלים העיקריים בין הלוחות (ובמחיר):

1. קודם כל - ערכת השבבים. ערכת השבבים מחברת את כל רכיבי המחשב, ולכן היא הרכיב שקובע את ביצועי הלוח, וכמו כן היא קובעת את מספר החיבורים ה"בסיסיים" שהלוח מאפשר, את התדרים בהם הלוח עובד (תמיכה במעבדים, זיכרונות), האם יש כרטיס מסך מובנה, והיא גם קובעת את יכולות ה OC (המהרה). בקיצור - ערכות שבבים שונות = ביצועים שונים.

2. בקרים נוספים - בד"כ יצרני הלוח מוסיפים בקרים נוספים ללוח, כך שתוכל לקבל עוד חיבורי SATA, חיבורי FireWire וכד'. בד"כ דברים כאלו מעלים את מחיר הלוח.

3. תכונות נוספות - קירור חזק יותר, קבלים מוצקים, ביוס מותאם יותר OC וכד' - כל אלו הן תכונות שגם להם היצרן אחראי, והמחיר עולה בהתאם.

4. בנוסף, ההבדל הוא בין שמות היצרנים - יש יצרנים שאתה משלם "קצת" יותר עבור לוחות מתוצרתם. אני אוסיף כאן גם את זמני האחריות, כי בד"כ יש יצרנים שנותנים שנה אחת בלבד אחריות על הלוח, ויש כאלו שנותנים 3 שנים (או תקופה אחרת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים