עבור לתוכן

סידור חותים ושאלה

Featured Replies

פורסם

מארז CM690, קבלתי אותו עם כל החותים מאחורי הלוח, לא אהבתי את זה כי היה בלתי אפשרי להוציא חוט בודד כדי לעשות משהו (למשל כדי להוצי את החלק העליון של המארז הייתי חייב לנתקן את חיבור האודיוא הקידמי, אבל לא הצלתי להשחיל אותו דרך הפתח שלו כי הכל חסום)

אז חוט אחרי חוט הוצאתי את הכל וסדרתי מחדש מקדימה

37692592ch9.jpg

37393494px6.jpg

26851829zk4.jpg

איך ?

פעם הבא אני אולי אחזיר הכל למאחורי הלוח אבל אני אנשה לעשות את זה מסודר.

שאלה:

ב CM690 יש מאוורר על דלת המארז, אבל בגלל שהוא מכניס אווירר נוצר רעש של זרימת אווירר בגלל הגריל, אז סמתי את המאוורר למטה:

הלוח אם עלה ב 9 מעלות מ 35 (במנוחה) ל 44. והכרטיס מ 49-50 ל 51-53 מעלות.

מה זה עד כדי כך משפיע שהמאוורר למטה ? יענו מה הוא לא מכניס מספיק אוויר או שהוא מכניס אוויר אבל לא מספיק קר ?

אז בגלל שאני לא מרוצה משני המצבים מה עדיף לעשות ?

לסים את המאוורר הזה מקידמה בסלוטים הפנויים של הכוננים, כמו בתמונה:

i19314_0218082114.jpg

או לחבר אותו על הכלוב של HDD מול המאוורר הקדמי ?

מה יהיה יותר אפקטיבי ?

פורסם

הספק שלך הוא בין הספקים היחידים שהכבלים שלו מספיק ארוכים כדי לעבור מאחורי הלוח, ואני לא רואה סיבה למה לא לנצל את האופציה הזו עם המארז שלך.

כמו כן גם הכבלים של הפאנל הקידמי יכולים לעבור מאחורי הלוח בכיף ;)

פורסם

הספק שלך הוא בין הספקים היחידים שהכבלים שלו מספיק ארוכים כדי לעבור מאחורי הלוח.

באמת? לא מיצרים את האורך של הכבלים לאורך סטנדרטי מסויים?

פורסם

כנראה שלא.

הצמה הראשית וחיבור ה 4 פינים ללוח של הליברטי 400 לדוגמא, לא מספיק ארוכים כדי להגיע מאחורי הלוח.

ה CORSAIRים למיניהם ("אפילו" ה 450VX) מגיעים עם כבלים ארוכים מספיק כדי להעבירם מאחורי הלוח.

פורסם

יש לי שאלה על משהו שלא הבנתי....

אם המאוורר הרעיש על הדלת והעברת אותו למטה הכוונה שהעברת אותו לרצפה של המארז?

הוא מכניס או ממוציא אויר בכלל במצב הזה?

פורסם

קצת קשה להבחין מהתמונות, אבל סביר להניח שהוא סידר אותו כך שיכניס אוויר למארז.

הבעיה עם המאוורר התחתון במארז הנ"ל (מנסיון אישי), היא שהוא צובר המון המון אבק, מה שמונע ממנו לעבוד בצורה נורמלית.

את המאוורר שיושב אצלי בתחתית המארז תיכננתי להעביר לכלוב הכוננים (כמו בתמונה הרביעית שלך)

פורסם
  • מחבר

יש לי שאלה על משהו שלא הבנתי....

אם המאוורר הרעיש על הדלת והעברת אותו למטה הכוונה שהעברת אותו לרצפה של המארז?

הוא מכניס או ממוציא אויר בכלל במצב הזה?

כן, כמו שאתה יכול לראות בתמונה הראשונה, יש לי שם מקום מותאם למאוורר ויש אפילו פילטר.

המאוורר עצמו מכניס אוויר. האם הוא באמת מכניס אוויר במצב הזה - כן, אם אני סם את היד אני מרגיש את האוויר, אבל כמו שאמרתי הלוח אם עלה ב 10 מעלות.

משהו לגבי סירקוליצת אוויר שבדקתי:

מה הקטע בסירקולציה הזאת בכלל ? נתקנתי את כל המאווררים שלי במארז (גם אלה שמכניסים וגם אלה שמוציאים) ולא היה שינוי אפילו במעלה אחת. לא סגרתי את המארז ולא השארתי את זה לכמה שעות וגם לא בדקתי במעמץ, אבל אם זה היה משהו קריטי היו אמורים לראות את ההבדל מידית (כמו שאם אני מנתק את המאוורר על הדלת הטמפ' מתחיל לעלות אחרי כמה שניות)

קיצר לפי דעתי מה שבאמת מקרר את המחשב זה מאווררים שדוחפים אוויר באופן ישיר אל חלק מסוים, יכול להיות שבפעילות ממשוכת ובמעמץ הסירקולציה גם נותנת משהו, אבל אל שתכחו שהמארז לא אטום, האוויר נע כל הזמן - יוצא ונכנס בעצמו.[br]פורסם בתאריך: 21.03.2008 בשעה 18:59:25

קצת קשה להבחין מהתמונות, אבל סביר להניח שהוא סידר אותו כך שיכניס אוויר למארז.

הבעיה עם המאוורר התחתון במארז הנ"ל (מנסיון אישי), היא שהוא צובר המון המון אבק, מה שמונע ממנו לעבוד בצורה נורמלית.

את המאוורר שיושב אצלי בתחתית המארז תיכננתי להעביר לכלוב הכוננים (כמו בתמונה הרביעית שלך)

התמונה הרביעית קודם כל לא שלי, זאת רק דוגמא, וזה גם לא כלוב הכוננים - יענו אתה מכוון לזה או לסים את המאוורר בצמוד לכלוב יענו יותר למטה כך שימשיך את תנועת האוויר מהמאוורר הראשון ?

בסוף עשיתי כמו בתמונה וסמתי את המאוורר מקדימה - טמפ' הלוח עלה בעוד 2 מעלות. מלמטה לפחות חלק מהאוויר היה מספיק להגיע ללוח לפני שהיה מתפזר, משהם כנראה שהוא לא מגיע. שוב כמו שמארתי הסירקולוציה לא נותנת כלום :/

פורסם

ככה שמת את המאוורר אצלך?

[attachment deleted by admin]

פורסם

שמע...אצלי המקום של המאוורר בדלת הוא בול מול הכרטיס מסך...אז אם אצלך גם אז אולי זה מה ששינה.

בכל מקרה תעלה תמונה של המיקום של המאוורר על הדלת....

ועוד משהו...עכשיו מתחיל להתחמם כבר באזור שאני גר והמאווררים שבמחשבים (אצל כל מיני אנשים) מתחילים לעבוד שעות נוספות במהירות כפולה.

אחרי הכל בחורף המחשב חוגג אבל בקיץ למרות המאווררים הוא הרבה יותר חם. אז קח את זה לתשומת ליבך.

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק, באותו המקום, אבל מקדימה - בדיוק כמו בתמונה האחרונה.

ומה זה החלפת את המאוורר האחורי ומאוורר הצד ל LED ? לא חבל על הכסף ?

ואתה אולי יודע את נתוני המאווררים של המארז הזה ? (אלה עם ה LED ואלה בלי ה LED)

ועוד שאלה: נכון החיבור של האודיו הקדמי - אז על חוט אחד יש 3 חיבורים: HD AUDIO, AC'97 ו AZALIA - אז אצלי מחובר ה HD AUDIO - זה בסדר ? מה עושים האחרים ?

ועד כמה שהקבלים של הספק ערוכים, הקבל של ה SATA דפוק, המרחק בין חיבור ה SATA הראשון לשני קצר מדי ולא מאפשר לי לחבר את ה HDD ביחד עם ה DVD בעזרת קבל אחד, לכן אני חייב להשתמש ב 2 קבלים של SATA (שזה יוצא 4 חיבורים) ואז יש לי 2 חיבורים סתם לא בשימוש.

פורסם

חוטים, חוטים!

"קבלתי אותו עם כל החותים מאחורי הלוח, לא אהבתי את זה כי היה בלתי אפשרי להוציא חוט בודד כדי לעשות משהו" חוט ברבים = חוטים.

מצטער, זה פשוט קצת צורם :silly:

פורסם

לא, לא חבל על הכסף ;)

למאווררי הלדים שיש לי במארז יש את אותם הנתונים של המאווררים שמגיעים עם המארז (זה אותו הדגם כמו המאוורר הקידמי שמגיע עם המארז)

יש לי כרגע 5 כאלו במארז, ועוד 2 מורכבים על קירור כרטיס המסך.

חוטים, חוטים!

"קבלתי אותו עם כל החותים מאחורי הלוח, לא אהבתי את זה כי היה בלתי אפשרי להוציא חוט בודד כדי לעשות משהו" חוט ברבים = חוטים.

:lol:

פורסם
  • מחבר

חוטים, חוטים!

זה שרבים של מילה מסוימת זה עם אותם אותיות כמו היחיד של זה, אני יודע. פשוט לא ידעתי איך כיתבים את המילה עצמה, אז פעם יצא ככה ופעם יצא ככה :smile1:[br]פורסם בתאריך: 21.03.2008 בשעה 23:20:48

לא, לא חבל על הכסף ;)

למאווררי הלדים שיש לי במארז יש את אותם הנתונים של המאווררים שמגיעים עם המארז (זה אותו הדגם כמו המאוורר הקידמי שמגיע עם המארז)

יש לי כרגע 5 כאלו במארז, ועוד 2 מורכבים על קירור כרטיס המסך.

:lol:

נו כן בסדר, אז זה מה שאני שואל - האם אתה יודע מידע על המאווררים האלה ? (שוב - אני מתכוון למאווררים שבאים עם המארז - לך יש 5 כאלה - מה הנתונים שלהם, פשוט באתר לא מצאתי את הדגם הזה, או שאולי מצאתי אבל לא ידעתי שזה זה)

פורסם
  • מחבר

סדרתי את החוטים מחדש :silly:

p2060054ms3.th.jpg

p2060056gm2.th.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים