עבור לתוכן

בעייה חמורה מאד עם מחשב ללא סיבה הגיונית

Featured Replies

פורסם

יש לי בעייה מאד חמורה.

ממה זה התחיל:

קבלתי ביום שלישי צורב חדש PLEXTOR 48X24X48. מחבר אותו למחשב. מחשב עולה. הוא לא רואה CDROM ולא רואה את הצורב. מחבה את המחשב. מנסה כל מיני אפשרויות לחבר הרדדיסק סידירום וצורב. בדקתי ככה: חיברתי ל-IDE ועם הואנפתח אז הוא בסדר עם הוא לא אז משהו לא בסדר. קיצור ניסיתי כל מיני אפשרויות עם ה-JUMPER-ים שלהם ובסוף שגם הצורב והסידירום עבדו חשבתי שהכל בסדר אך מחשב לא עלה. אז ניתקתי את הצורב והסידירןם והחזרתי את הרדדיסק כמו שזה היה אבל הוא לא עלה:

היה מסך שחור עם CURSOR ולפעמים אחרי איזה 10 שניות הוא כתב

Boot Failure. System Halted

אז חשבתי שהרסתי איכשהו את ההרדדיסק למרות שבטוח לא קיצרתי ולא דפקתי כלום והכל היה בסדר. אבל ה-SETUP כן ראה את ההרדדיסק. והוא גם פעל. אז ניסיתי להפעיל אותו מ-BOOT דיסקט של 98. הוא מתחיל לקרוא ממנה ואחרי כמה שניות אני רואה שהמנורה של ההרדדיסק נדלקת לחצי שנייה והוא מפסיק. אחרי איזה 10 דקות שהוא לא עשה כלום פתאום הוא ממשיך לעלות מדיסקט אך הוא לא רואה את ההרדדיסק. אותו דבר עם CDROM BOOTABLE של 98.

יש לי הרדדיסק של מחשב ישן שלי. כאני מנתק את ההרדדיסק שלי ומחבר את הישן הוא עולה (!!!). בטח הוינדואוס משתגע מרוב חומרה חדשה. אבל העובדה שהוא עולה. גם עם דיסקטים הכל בסדר. אז חשבתי - הבעייה בטוח בהרדדיסק. דרך אגב הלוח שלי הוא Inter 850MD או משהו כזנ. הוצאתי את הסוללה לכמה דקות כדי לאפס את הביוס. הוא כן התאפס, לפחות התאריך וההגדרות, אבל זה לא עזר. כשניסיתי לחבר את ההרדדיסק הישן כ-PRIMARY IDE MASTER וההרדדיסק שלי כ-SLAVE הוא לא עלה מהישן, נתקע. אותו דבר עם כל האפשרויות האחרות. הייתי בטוח - ההרדדיסק שלי נדפק.

אז עשיתי ככה: חיברתי את שני ההרדדיסקים והעלתי את המחשב מדיסק של WINDOWS2000.

הוא עלה מאד לעט, וקיבלתי הודעות כאלה:

משהו כמו Could Not ArcRead bootable partition

ו-Error Status = 00008020

אבל ברוך השם הוא המשיך לעלות ואפילו ראה את ההרדדיסק שלי. היא אפשר להתקין וינדואוס. אפילו דרך RECOVERY CONSOLE הייתי יכול להעתיק קבצים להרדדיסק הישן. זנ כבר הרגיע. הצלתי את המסמכים החשובים. בניסיון של התקנה של וינדואס הכל היה בסדר עד REBOOT. אחר כך - אותו סיפור, הוא לא עולה מההרדדיסק שלי. כנראה שהוא לא מגיע ל-BOOT SECTOR שלי.

יום הבאה הבאתי את ההרדדיסק לחבר וחברנו אותו למחשב כהרדדיסק נוסף. הוא ראה אותו בלי שום בעייה בלי שום שגיאה והייתה לי גישה חופשית לכל הקבצים בלי שגיאות וגיביתי את המדע וזה מאד מרגיע (זה לכך לחבר שלי 5GB בהרדדיסק). אחר כך ניסינו לעלות את המחשב שלו מההרדדיסק שלי, והל עבד יפה מאד. אז בנינו מחדש את כל הפרטישנים, הכל נקי, פרמטנו, הבאנו לבית שלי, חברנו - אותו סיפור. הוא לא רוצה בשום םנים ואופן לעבוד עם המחשב שלי. ניסינו להתקין XP מ-BOOTABLE - לא קבלנו הודעות שגיאה - הכל היה בסדר עד REBOOT. אחר כך אותו דבר. עכשיו לקחתי את ההרדדיסק הישן פרמטטי והתקנתי WIN98 והכל עובד לי מצוין וחבר שלי התקין מערכת הפעלה על ההרדיסק שלי במחשב שלו והכל עובד מצוין. בנפרד הם עובדים טוב מאד, ביחד - לא. המחשב הזה לא עשה לי בעיות 13 חדשים וזה קרה דווקא אחרי שחיברתי צורב. דרך אגב הצורב מחובר עכשיו ועובד מצוין.

אני לא יודע מה הבעייה.

אני לא יודע מה לעשות.

אי לי שום מושג מה זה יכול להיות.

אני מאד יצפה שתעזרו לי.

אני מודה לכם מראש.

תודה שקראתם.

מחכה לתשובות.

« נוסף בתאריך: 28.04.03 - 16:26 »

אגב בדקתי עם התוכנה שהורדתי מהאתר ש היצרן את ההרדיסק כל הבדיקות בסדר, חיבור בסדר, אין שום שגיאות, הכל מעולה, במחשבים אחרים הוא כן עובד, עשיתי עדכון לביוס של הלוח אם, הכל בסדר איתו, אבל ההרדיסק שלי לא עולה במחשב שלי! הוא מחכה כמה שניות (5-15) וכותב

Boot Failure. System Halted.

אגב, כשאני מעלה אותו מהדיסק של 2000 הוא כותב לי בזמן שהוא עולה

Could not ArcRead bootable partition to verify the signature

Error Status = 00008020

וממשיך לעלות, רואה את הפרטישינים, אפילו הצלחתי למחור אותם ולבנות מחדש...

אני לא יודע מה הבעייה...

הקטע ששום דבר לא נשבר...

אולי כדאי איכשהו למחוק את ה-MBR שלו ולבנות מחדש? אם כן אז איך?

פורסם

Spectator.... אל תעשה מה שאתה לא יודע... למשל, שסידי נפתח, אתה רק צריך לחבר לו חשמל...

יש לך שם באלגן שלם, שנגרם בגלל הגדרות שגויות בביוס או ג'מפרים.

אם אמרת שנHD עלה במחשב של החבר, ובמחשב שלך הוא לא, וHD אחר כן, זה רק בעיה של הגדרות....

תן את המחשב לטכנאי+ כמה שקלים ותוך דקות הוא יסדר את הבעיה.

אם אתה רוצה לבד תעשה:

1. נתק גם מהחשמל וגם מהIDE את כל הכוננים (סי די צורב... HD)

2. תכניס לHD את הגאמפר, שיעבוד כאילו הוא SINGLE, ותפעיל את המחשב.

3. אם לא מותקנת אצלך בHD OS, קח את הסידי, תג'מפר אותו כSINGLE ושים אותו בערוץ IDE השני.

באפשריות בביוס תגדיר שיעלה קודם מהסידי אחרי זה הארד-דיסק.

*אם אתה לא יודע לעשות את מה שלמעלה תן את המחשב לאדם מקצועי*

**שים לב ל2 דברים, 1: הפס האדום שעל הכבל IDE צריך להיות מופנה לעבר חיבור ה12V של החשמל, 2: תחבר את הסידי והHD

לקצה כבל הIDE, לא במרכזו!

מקווה שתצליח

MOOMOO

פורסם
  • מחבר

תודה אחי, שניסית לעזור. למעשהעשיתי כבר את כל מה שאמרת, הזמנתי אנשים מקצועיים, אני גם פחות או יותר מבין בזה, אפסתי את הביוס של הלוח אם כמה פעים, אפילו עדכנתי אותו, פרמטתי את ה-HD, בניתי את הפרטישנים מחדש, עשיתי את זה יחד עם אנשים שמבינים בזה, קיצור, ניסיתי את כל הדברים ההיגיוניים, הורדתי מהאתר של היצרן תוכנה מיוחדת בשביל ה-HD שלי, בדקתי אותו עם התוכנה, היא אמרה שהכל אחלה, אין שום סיבה שלא יעבוד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים