עבור לתוכן

האם כדאי להחזיר את ה2007FP שקניתי?

Featured Replies

פורסם

אהלן

כמו שהמלצתם לי, קניתי את ה2007FP מנקסטופ.

יש לו שתי בעיות:

1.) כשאני מחבר אותו עם חיבור דיגיטלי למחשב, יש ריצוד ירוק מוזר על המסך, אבל עם VGA הוא עובד מצויין.

2.) יש לו פיקסל שרוף לחלוטין בקצה השמאלי התחתון של המסך, ועוד אחד שאפשר לשים לב אליו רק כשהמסך צבוע בשחור (והוא נמצא קצת מעל לפיקסל הראשון).

אני חושב שהבעיה הראשונה היא בעייה של הגדרות (ובכל מקרה אני אשמח מאוד אם תעזרו לי לפתור אותה) אבל השנייה קשורה למסך כמובן.

האם כדאי לי להחזיר אותו לחנות? או שמא זה סביר שמסך חדש מגיע עם 1-2 פיקסלים שרופים? פשוט תמיד יכול להיות שבמסך האחר שאני אקבל

יהיו גם פיקסלים שרופים, ועוד המשלוח יעלה כ100 ש"ח, אז אני מתלבט.

תודה לעוזרים.

פורסם

דיברתי במקרה היום עם נקסטופ ושאלתי על אותו מסך בדיוק ואמרו לי שיש להם אחריות על פיקסל שרוף אחד ב48 שעות הראשונות, אני אומר שכדאי להחליף.

משלוח 100 שקל? נאמר לי שזה חינם (וגם כך מצוין בזאפ).

פורסם
  • מחבר

המשלוח של המסך באמת חינם, אבל אם הוא לא בסדר המשלוח חזרה אליהם על חשבונך.

מישהו קנה אצלם אי פעם ויודע איך זה הולך? אני לא מבין מה הקטע לשלוח את המסך חזרה אם זה כרוך ב"הימור" שהמסך הבא שיישלח יהיה במצב טוב יותר מהמסך הזה...

פורסם

היה פעם דיון גדול על נקסטופ כי היו כמה באתר שעשו הזמנה קבוצתית

ככה שתחפש את הדיון הזה באתר לראות מה קרה בסוף

פורסם

אהלן

כמו שהמלצתם לי, קניתי את ה2007FP מנקסטופ.

יש לו שתי בעיות:

1.) כשאני מחבר אותו עם חיבור דיגיטלי למחשב, יש ריצוד ירוק מוזר על המסך, אבל עם VGA הוא עובד מצויין.

זו כבר התלונה השניה שאני שומע על ריצוד בחיבור 2007FP למחשב (הקודם התלונן על ריצוד על גבי רקע שחור).

זו בעיה מוכרת בצגים האלה??

פורסם

1. אני משתמש בDVI בדל שלי ואין שום בעיה, ושמעתי על מקרים בודדים של ריצוד... אז זאת לא "בעיה מוכרת"

2. אם שני הפיקסלים במקום זניח אל תטרח. באמת שלא, כל מסך (כמעט..) מגיע סטטיסטית עם פיקסל אחד או שניים שרופים.

פורסם
  • מחבר

כמו שחשבתי, כתוב בדיון ההוא שהמשלוח חזרה עליי.

אם הם יגידו לי מחר שהם לא הולכים לבדוק בחנות את המסך החלופי זו תהיה פשוט חוצפה...

אפשר לעשות ככה עשרות משלוחים. כל פעם יהיה פיקסל שרוף ואני אצטרך לשלוח את המסך חזרה לחנות שלהם -_-

עריכה: אני באמת לא בטוח שאפילו אם הם יבטיחו לי מסך ללא פיקסלים שרופים שזה יהיה שווה את זה. 100 שקל בשביל להיפטר מ2 פיקסלים שאחד מהם בכלל לא מפריע והשני ממש טיפה?

בכל מקרה, אם אתה אומר שבעיית הריצוד היא במסך, אני אהיה חייב להחליף אותו.

אני אנסה לבדוק את זה במחשב של מישהו אחר, כדי להיות בטוח שהבעיה לא אצלי.

פורסם

לאיזה כרטיס מסך אתה מחבר אותו?

פורסם

ליבי ליבי איתך.

אמרת שאחד הפיקסלים נראה רק על רקע שחור. זה אומר שהוא דלוק כשכל השאר כבויים? אם כך זה נקרא פיקסל תקוע (stuck). יש כל מיני שיטות לתקן את זה, לפעמים זה עוזר ולפעמים לא. חלק מציעים לעשות עיסוי לפיקסל, יש תוכנות שמקרינות צבעים מהבהבים לפיקסל במשך כמה שעות וכו'. כדאי לבדוק את זה. אנשים דיווחו שזה עובד.

פורסם

מנסיון, מסך עם פיקסל שרוף הינו מוצר פגום, זול

תחזיר להם אל תהייה פריאר. כול עוד לא עבר עד 14 יום אתה יכול להחזיר את המוצר ולקבל את הכסף בחזרה.

מבחינת האחריות, לאחר 14 יום עד 5 פיקסלים שרופים מבחינת היצרן אינו מכוסה במסגרת האחריות

אבל למה לשלם הרבה כסף, ולקבל זבל.... תחזיר פריאר אני אפילו בשביל פיקסלון קטן מחזיר

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הבעייה של הריצוד נפתרה. כנראה שהמגעים בין החיבורים לא היו טובים, וזה גרם לריצוד. עכשיו כשחיברתי את הכבל טוב יותר הכול עובד כמו שצריך.

אני גם אנסה להפעיל תוכנות לשחרור פיקסלים תקועים כמו שהציעו כאן, תודה.

oren_elec, אם זה היה בחינם אז בכיף הייתי מחזיר להם את המסך. העניין הוא שהמשלוח עולה 100 שקל, כשאני אפילו לא יודע אם תהיה לי התחייבות מצידם שהמסך האחר שישלחו לי יהיה ללא פגמים. חוץ מזה, אתה מגזים באמירה שמוצר עם פיקסל שרוף הוא פגום וזול. כמו שנאמר פה, זה דבר דיי שכיח שמסך חדש מגיע עם פיקסל או שניים שרופים.

בקיצור, אני לא חושב שאני אשלח אליהם את המסך, אלא אם הם יחליטו להיות נחמדים ולשלם על המשלוח (שהסיכוי שזה יקרה לא במיוחד גבוה)...

תודה לכל מי שעזר :)

פורסם

תסע אליהם ותבהיר להם חד משמעית. או מסך אחר שתבדוק בחנות או כסף.

פורסם

תקשיב. תדבר איתם, תסביר להם את הבעיה שלך וההתלבטות שלך. אם הם לא יציעו לך פתרון ריאלי תגיד להם שאתה פשוט מתכוון להחזיר להם את המסך ולדרוש את כספך בחזרה (אפילו אם אתה לא באמת רוצה, צריך לדעת לשחק על זה) ואז תאמין לי שיתגמשו בשבילך - ככה זה תמיד עובד.

אל תהיה פאסיבי ותגיד "לא נורא זה קורה לכולם". מילא זה היה איזה מסך ב1300 שקל TN שאפשר להגיד טוב לא נורא זה המחיר על האיכות. אבל במקרה של המסך הזה בחיים לא הייתי מתפשר על פיקסל אחד, שלא לדבר על שני פיקסלים מתים מהקופסא!

אני גם מתכנן לקנות כזה מסך בחודש הקרוב כך שאני לא מדבר באוויר.

עריכה: + מה שמעלי אמר.

פורסם

זו כבר התלונה השניה שאני שומע על ריצוד בחיבור 2007FP למחשב (הקודם התלונן על ריצוד על גבי רקע שחור).

זו בעיה מוכרת בצגים האלה??

מסתבר שזאת בעיה של הכרטיס מסך, ולא המסך.

בכל מקרה גם אני קניתי מהם מסך ויש לי זליגת אור בינונית בצד המסך, ואפילו יש מישהו שהיה לוקח לי את זה לירושלים אבל בגלל שאני עצלן וטיפש דחיתי את זה ועכשיו אני תקוע, וכל פעם שאני רואה סרט אני מתבאס על המסך.

אז כל עוד יש לך אפשרות רוץ על זה!

פורסם

תראו פיקסל מת זה שטויות אם העניין לא מפריעה.זליגת תאורה זה בעיה רצינית יותר לכן לא כדאי לשלוח את המסך להחלפה אלא לנסוע בעצמך ולבדוק את המסך האחר בעצמך בטרם תיקח אותו.לדעתי במיקרה הזה זה מיותר (בהנחה שאתה לא שם לב לפיקסלים המתים)

בעבודה שוטפת ובראית סרטים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים