עבור לתוכן

צריך המלצות לספרים בפיסיקה ומחשבים...

Featured Replies

פורסם

לגבי פיזיקה - אני צריך ספר מקיף מסביר ומעמיק כולל תרגילים וכמה דוגמאות לפתרון תרגילים בנושאים מכניקה וחשמל, ספרים שיהיו ברמה שלומדים באוניברסיטה ושעם הספרים האלה אוכל גם ללמוד ולתרגל לבגרות בפיסיקה.

מחשבים - אני צריך ספר מקיף ומעמיק מאוד בכל מה שקשור לתכנון בשפת C\C++ או JAVA ושיהיה כולל תרגלים ודוגמאות.

מצאתי את הספר הזה http://www.booknetshop.co.il/prodtxt.asp?id=22347&perur=4 מה דעתכם?

ואם אפשר לינקים ולא רק שמות אשמח.

תודה מראש לכולם.

פורסם

אם אתה מחפש ספרים, שאיתם תוכל לתרגל לקראת הבגרות בפיזיקה אז ספרי הלימוד של האוניברסיטאות הם לא בשבילך..

זהו עולם שלם ושונה בתכלית...

הפיזיקה שנלמדת באוניברסיטאות היא הרבה יותר תיאורטית ודורשת ידע מתימטי שלא מלמדים בתיכון...

פרט לכך סיימתי את הבגרויות שלי ב- 2003, אבל אני כן יכול להגיד שכשאני עשיתי, היה המון ספרים שמרכזים את כל מבחני הבגרות עם פתרונות מלאים והסברים. לא צריך שום דבר נוסף, וזוהי ההכנה הכי טובה שתוכל לבקש

פורסם
  • מחבר

גם אם לומדים רק את שני הקורסים הללו [חשמל ומכניקה] למשל בהנדסת חשמל\מכונות ההסברים שם יהיו שונים ולא ימוקדו לפי הבגרות? או לא יתחילו אפילו מהחומר של הבגרות? ואם אין כאלה ספרים אז אני אסתפק בספר ללא תרגול שמסביר בהיקף נרחב על מכניקה וחשמל....

פורסם

זה לא שהיקף החומר או התוכן שלו הוא שונה, אבל הגישה באוניברסיטה לתרגילים היא שונה לחלוטין...היא מתמקדת בפיתוח תיאורטי והבנה הרבה

יותר מעמיקה ממה שמלמדים בתיכון. כמו כן הכלים שבהם משתמשים (בעיקר משוואות דפרנציאליות) פשוט אינם נלמדים בתיכון...

לכן אני לא ממליץ על ספרי לימוד מהאוניברסיטה...תתמקד בבגרויות ואתה תראה שסוגי התרגילים חוזרים על עצמם בין השנים...

לכן ברגע שאתה רואה שאתה שולט בבגרויות הקודמות אתה יכול להיות רגוע.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי אותך. חוץ מזה אין סתם ספרים שלא קשורים לתרגול אוניברסיטה ובגרות המסבירים את חוקי המכניקה והחשמל בלי לגשת ישירות לכלים המתמטים?

ולגבי מחשבים במה עדיף להתרכז בC או בJAVA?

פורסם

אני לא מכיר ספרים ספציפיים...

מבחינת המחשבים זה תלוי בשימוש...בבגרויות הרי משתמשים בעיקר ב- C (גם בקורסים הראשונים באוניברסיטה), אבל מבחינת תועלת

אין ספק שג'אווה הרבה יותר נפוצה ופרקטית כיום.

מקווה שעזרתי במשהו...בהצלחה עם תקופת הבגרויות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה שהארת את עיניי כל מה שרציתי היה לחסוך כמה ג'ובות ולא לקנות שני ספרים...יש לי תחושה של בזבוז כשיש שני ספרים על הספריה עם אותה הכותרת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים