עבור לתוכן

עיצוב של דלת מיוחדת

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין בשרטוט של דלת שאני אוכל לתת למסגריה, כך שהם יבנו את הדלת לפי השרטוט. הבעיה היא שאני יודע מה שאני רוצה, אבל אני לא ממש יודע לשרטט כך שהשרטוט יהיה נכון מבחינה הנדסית.

יש כאן אולי מישהו עם ידע בגרפיקה שיכול לעזור לי בבקשה? השרטוט לא חייב להתבצע בתוכנת מחשב, אפשר גם לשרטט על דף ולסרוק.

המפרט של דלת הביטחון הוא כדלקמן:

משקוף שטוח (לא מבנה מדורג כמו במשקוף סטנדרטי) בצורה של מלבן (לא צורה של ח).

הדלת עצמה היא בעובי של 50 מ"מ, והיא צריכה להיכנס לתוך המשקוף בצורה כזאת שלא יהיו רווחים בין הדלת למשקוף (אבל שגם לא יהיה חיכוך מיותר), וששום חלק מהמשקוף לא יהיה חשוף בשום צד של הדלת (כאשר הדלת תהיה סגורה, לא ניתן יהיה לראות את הצד הפנימי של המשקוף משום צד). זאת אומרת, שהדלת צריכה להיות בצורה של תיבה שטוחה, ולא בעלת צורה מדורגת כמו בדלת סטנדרטית.

הדלת עצמה אמורה להיות מאוד כבדה, וגם בשל אופן הסגירה המיוחד של הדלת יש צורך בצירים מיוחדים ולא סטנדרטיים. במקום שני צירים עגולים ורגילים בצידי הדלת, חשבתי על שלושה צירים גדולים ומאסיביים בצורת מעין קשת בעלת זוית כהה שיוצאים מהצד הפנימי של המשקוף ומתחברים לצד הפנימי של הדלת (לא לפינה של הדלת). בשל המבנה המיוחד של הצירים, כאשר הדלת פתוחה יהיה קיים מרווח קטן בין הדלת לצד של המשקוף אליו הדלת מחוברת.

תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור.

פורסם

למה את מסתבך? לך למסגר תסביר לו בדיוק מה אתה רוצה והוא כבר יפתח איתך את הרעיון עד ששניכם תבינו איך זה "עובד"

אם אתה לא מעצב רוב הסיכויים שיש מגבלות(חומר) או פרטים לא פתורים שאתה לא מודע אליהם או שהם לא ניתנים לביצוע

לכן הכי נכון זה לדבר ולהסביר פנים מול פנים ישירות מול הבעל מקצוע,

ואם אתה בכל זאת מתעקש לשרטט-אתה כן יכול , שרטוט לתוכניות עבודה נעשה בדו מימד לתלת מימד יש ערך ויזואלי בלבד(למעט מקרים נדירים),

דלת זה לא דבר מורכב לכן

קח דף וחלק אותו ל 4

1 לחזית קדמית

2 חזית אחורית

3 צד

4 פרטים מיוחדים

אם אתה רוצה לשרטט מדוייק בפרופורציות שרטט לפי קנה מידה לדוגמא כל 1ס"מ בשרטוט = 10 ס"מ במציאות (או כל קנ"מ שמתאים לך).

בדלתות מקובל לעשות 1 ל 10 או 5 ופרטים 1 ל 2 או 1 ל 1

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

זה אולי נראה לך פשוט, אבל אתה מדבר עם אחד שבקושי יודע לשרטט קו ישר עם סרגל. :s05:

שרטטתי משהו פשוט על דף ולקחתי למסגר. הוא אמר לי שהוא לא מבין מה זה, אז הסברתי לו עם מילים ועם הידיים מה אני רוצה. בסוף הוא אמר לי שהוא מבין למה אני מתכוון, אבל הוא לא עושה את זה. הוא ניסה רק למכור לי משהו מוכן שיש לו.

אני צריך לחפש מסגר אחר. הבעיה היא שהשרטוט שלי לא נראה משהו (בלשון עדינה). אני צריך להביא משהו שנראה יותר מקצועי, כדי לקבל יחס בהתאם.

מישהו יכול לעזור לי, בבקשה?

פורסם

איך, איך אפשר לשרטט משהו שבדמיון שלך על סמך כמה שורות של הסבר? גם טלפון לא יעזור אתה צריך לשבת עם מישהו שיודע לשרטט

או לעשות את זה לבד, גם זה לא פיתרון מלא כי אתה תצתרך להסביר את השרטוט למסגר שהוא בטוח יעשה שינויים והתאמות

ובקשר למסגר שהיית אצלו-תמצא אחר אם הוא לא הבין אותך וזה נכון לכל בעל מקצוע

תבין-בשרטוט הכל פתיר ואין בעיה במציאות זה אחרת לגמרי במיוחד שמי ששרטט הוא לא בקי בתהליך הייצור וקשה לי להאמין שתמצא פה או בכל פורום מישהו שישרטט לך באופן מקצועי ונכון(ועוד בחינם...) את מה שאתה רוצה תוך הבנה בתהליכי עבודה במתכת על סמך הסבר בכתב או בטלפון

אם אתה מתקעש אז בבקשה אתה תעבור את כל התהליך ולבסוף תגיע לדרך שכתבתי לך

וזה על סמך ניסיון של שנים, בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה לשלם עבור שרטוט, אבל חשבתי על משהו פשוט. הבעיה היא שגם משהו פשוט לא יוצא לי משהו.

בכל אופן, אני אחפש מסגר אחר ואסביר לו מה אני רוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים