עבור לתוכן

זקוק להמלצה למסך איכותי בסביבות 1800-2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן

כמו שהכותרת אומרת, אני מחפש מסך 19 או 20 אינצ' שיתאים באופן עקרוני לכל השימושים (חוץ מעריכת גרפיקה). ז"א- משחקים מהירים, סרטים וטקסט.

שלושת הדגמים שביניהם אני מתלבט הם:

viewsonic pb30

dell 2007FP

dell 2007WFP

לא כל כך ברור לי מה ההבדל בין שני המסכים האחרונים, אז אני אשמח אם תאירו את עיניי גם בעניין הזה.

תודה רבה.

פורסם

WFP - הוא מסך רחב, ואילו FP לא רחב. תוכל לראות תצלומי השוואה בנעוץ ולהחליט מי יהיה מועדף עבורך. FP נותן בסה"כ שטח עבודה גדול יותר לכן מעט יקר יותר. הוא יותר משתלם ליישומי טקסט ודפדפן בגלל שאתה רואה יותר שורות טקסט לכל גלילת מסך.

פורסם
  • מחבר

לפי דעתך, הdell (לסוגיו) מצדיק את ההבדל במחיר? מה היתרונות שלו על פני הviewsonic מלבד הגודל?

וכנו כן, מסך רחב יהיה מתאים לקריאת טקסטים ארוכים?

פורסם

לטקסט ארוך אין יתרון ברחב. הרחב יותר שימושי לצפייה עיקרית בתכני וידאו 16:9 , אם כי זה ממש לא מתקרב לאותה חווייה ב-24", אחרת 20" רגיל פשוט יותר טוב עבור תכני 4:3 כולל מממירי הוט/יס. במסך רחב אתה לא מפיק תועלת מקריאה באתרי אינטרנט, כי יש הרבה שטח מת בצדדים אלא אם אתה רוצה להציג שני דפדפנים בו-זמנית או רוצה לעבוד בחיבור מסמך לצד חומר עיוני אחר בפריסה אנכית שווה.

ה-VP930 סובל מנחיתות מבחינת שטח עבודה. ב-20" רגיל יש לך כ-46% יותר שטח. גם יש לו חיסרון בפיקסליזציה גסה יותר של פונטים לעומת ה-Dell, אך מאידך הטקסט ב-VP930 יהיה גדול יותר.

יתרון נוסף של דגמי ה-2007 הוא חיבור S-Video ו-Composite לממירי טלוויזיה דיגיטליים.

בסה"כ הייתי ממליץ לך לרכוש 20" אם גודל הגופן החלק שלהם לא יפריע לך.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, תודה רבה לך.

אין לי כוונה לחבר את המחשב לממיר כבלים, כך שהיתרון הזה לא נחוץ לי, ומבחינת שטח עבודה הסתדרתי עד היום עם CRT של 17 אינצ', ולכן אני ממש לא חושב שה19 אינצ' לא יספיק לי.

השאלה שחשובה לי באמת היא האם יש הבדל משמעותי בזוויות הצפייה ובאיכות התמונה (מריחות הבנתי שאין בשניהם) לטובת הדל. אם התשובה שלילית, אני לא רואה בינתיים סיבה מוצדקת להשקיע עוד 500 שקל.

פורסם

אחרי שמתנסים עם מסך שמציע שטח עבודה נדיב, לא מבינים איך אפשר אחרת.

בכל אופן, 2007FP / WFP יציגו זוויות צפייה ודיוק צבע טובים יותר מ-VP930 עם פאנל S-IPS. (מספר סידורי נגמר ב-L). עם פאנל S-PVA (מספר סידורי נגמר ב-S ) הם יהיו שווי ערך ל-VP930.

פורסם

אחרי שמתנסים עם מסך שמציע שטח עבודה נדיב, לא מבינים איך אפשר אחרת.

בכל אופן, 2007FP / WFP יציגו זוויות צפייה ודיוק צבע טובים יותר מ-VP930 עם פאנל S-IPS. (מספר סידורי נגמר ב-L). עם פאנל S-PVA (מספר סידורי נגמר ב-S ) הם יהיו שווי ערך ל-VP930.

גם אם ה-DELL מגיע עם S-PVA, זה עדיף על MVA כמו מה שיש ב-VP930, ויכול להיות שהוא אפילו קרוב יותר ל-S-IPS מאשר ל-MVA (אני אומר מניסיון של עבודה מול ה-L192p לעומת ה-2407WFP (למרות שעבדתי על האחרון רק זמן קצר).

פורסם

לא אמרתי שהוא דווקא רע עם S-PVA, אם הוא לא יותר גרוע מה-VP930. הסתמכתי על הפוסט הזה, אבל גם דעתך יכולה להיחשב.

לא תמיד שני מסכים עם פאנל S-PVA מראים אותה איכות תמונה. עשויים להיות הבדלים משמעותיים מאוד בין מסכים עם אותו סוג פאנל. למשל פאנל S-PVA של EIZO S1931 יותר איכותי מ-2407WFP מבחינת ניגודיות ודיוק צבע, והאיזו מציג סרטים ותמונות בצורה שקשה להישאר אדיש אליהם.

פורסם
  • מחבר

אתם יודעים במקרה אם יש חנויות שמוכנות להתחייב על S-IPS כשקונים אצלם את המסך הזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים