עבור לתוכן

הכרטיס שלי גוסס (בערך) האם אפשר להצילו? והמלצה על כרטיס חדש...

Featured Replies

פורסם

אז ככה לפני זמן מה ניסיתי לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי RADEON 1900XT 512MB.

בוא נגיד שהניסיון לא עלה יפה והכרטיס מאז התחיל לעשות בעיות כדוגמת כל מיני אובייקטים ועיוותים בגרפיקה במהלך משחקים וכמה פיקסלים מהבהבים בהצגת סרטים.

השאלה היא, האם ניתן להציל את הכרטיס מסך? (יש אולי מעבדה שמתמחה בתיקון דברים כאלה??)

והאם בכלל שווה לתקן או שכדאי לקנות כרטיס חדש?

אני חשבתי על הRADEON HD2600 PRO, חוץ מזה שהוא תומך DX10 האם הוא טוב יותר/משתווה ל1900XT?

והאם תוכלו להמליץ על עוד כרטיסים טובים בסכום של 500-600 ש"ח?

יום טוב! :xyxthumbs:

פורסם

ראשית - יתכן ויש לך בעיה של חום. תבדוק אם המאוורר של כרטיס המסך תקין ומסתובב חופשי. כרטיס עם בעית אוורור נוטה ליצור תופעות כפי שאתה מתאר. תנסה גם להתקין דרייבר מחדש (התועלת הצפויה לא רבה, אבל כך גם העלות).

אם נדפק לך רכיב פיזי על הכרטיס, אין שום סיכוי לתיקון, רק למיחזור...

ב-500-600 ש"ח יש כרטיסים טובים מה-HD2600PRO, תריץ חיפוש בפורום. ה-8600GT לדוגמא אמור להיות טוב יותר ממנו בטווח מחירים זה, אולם הוא כנראה עדיין לא יהיה טוב כמו ה-1900XT ברוב המשחקים.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שזו בעיה של מאוורר, הוא מסתובב ותאמין לי ששומעים אותו למרחקים. :screwy:

בקשר ל8600GT, הוא לא אמור להיות ברמה של 2900XT או משהו?

ובכל מקרה הHD2600 הוא 512MB וה8600 הוא 256.

פורסם

זה שהמאוורר עושה הרבה רעש לא אומר שהוא עובד... נסה להעיף מבט אל תוך המחשב.

בכל מקרה, לפני שאתה מכריז על כרטיס המסך כמת, נסה להתקין אותו במחשב אחר ולראות אם התופעות החריגות חוזרות על עצמן (ייתכן ויש לך בעיה באזפקת החשמל לכרטיס או בעית תוכנה משונה).

ה-8600GT עולה במעט על ה-2600XT ברוב המבחנים, ה-2900XT טורף את שניהם לארוחת בוקר (ביחד עם חשבון החשמל שלך).

לגבי כמות הזכרון, בכרטיסי מסך בקטגוריה הזאת (2600/8600) אין משמעות רבה ליותר מ-256 מ"ב זכרון. חשוב להקפיד יחד עם זאת שהזכרון הוא מסוג DDR3.

פורסם
  • מחבר

תוכל לפרט לגבי מדוע הזיכרון אינו משמעותי?

מן הסתם ש512Mנ יהיה יותר מהיר מ256, אז למה אין הבדל?

ולגבי המאוורר, אני בטוח שהוא עובד כי שומעים אותו וזה לא יכול להיות שום דבר אחר חוץ מהמאוורר של הכרטיס מסך וחוצמזה שגם יש את הפיקסלים המהבהבים בסרטים שזה לא קשור כי אני לא חושב שהכרטיס מתחמם כל כך מלנגן קובץ XVID פשוט...

פורסם

לא הייתי מגדיר הרצת קובץ XVID בתור הליך "פשוט".

זה שרוב כרטיסי המסך היום מתמודדים עם זה בקלות יחסית, לא הופכת את ההליך ללא בזבזני ושמעמיס על כ.המסך שלך.

אני מחזק את דברי קודמי - זה נשמע כמו בעיית התחממות יתר.

תוציא את הכרטיס.

תנקה מאבק.

תוודא שהמאוורר בסדר (אולי איזו בעיה גורמת לו להרעיש ככה?)

תחבר את הכרטיס במחשב של חבר, ותראה אם אותו הבעיות עולות גם אצלו.

if all else fails - תממש אחריות אם עוד יש. 1900XT הוא כרטיס לא רע בכלל, גם במונחים של היום.

במידה ואין אחריות יש לך אלטרנטיבות טובות בסביבות ה500-600 שקל בדמות 8600GT.

אם אתה יכול להשקיע טיפה יותר אז יש לך כבר אלטרנטיבות מעולות כמו 9600GT או HD3650 בטווח מחירים של 700-900 שקל.

פורסם
  • מחבר

לא הייתי מגדיר הרצת קובץ XVID בתור הליך "פשוט".

זה שרוב כרטיסי המסך היום מתמודדים עם זה בקלות יחסית, לא הופכת את ההליך ללא בזבזני ושמעמיס על כ.המסך שלך.

אני מחזק את דברי קודמי - זה נשמע כמו בעיית התחממות יתר.

תוציא את הכרטיס.

תנקה מאבק.

תוודא שהמאוורר בסדר (אולי איזו בעיה גורמת לו להרעיש ככה?)

תחבר את הכרטיס במחשב של חבר, ותראה אם אותו הבעיות עולות גם אצלו.

if all else fails - תממש אחריות אם עוד יש. 1900XT הוא כרטיס לא רע בכלל, גם במונחים של היום.

במידה ואין אחריות יש לך אלטרנטיבות טובות בסביבות ה500-600 שקל בדמות 8600GT.

אם אתה יכול להשקיע טיפה יותר אז יש לך כבר אלטרנטיבות מעולות כמו 9600GT או HD3650 בטווח מחירים של 700-900 שקל.

אוקיי אני אעשה את הבדיקה הזאת למרות שאני לא חושב שיהיו ממצאים חדשים.

ה1900XT בהחלט כרטיס מעולה וקניתי אותו ביד שנייה ב450 שקל כך שממש חבל לי עליו כי זאת מציאה.

ולגבי שני הכרטיסים שהזכרת, אני התעניינתי בדיוק בהם מאחר ואני חושב ששווה להשקיע עוד טיפה על כרטיס שיישאר לטווח זמן ארוך יותר.

האמת שאני יותר פוזל לכיוון הHD3850 אך אשמח לשמוע את דעתך מי מהשניים יותר עדיף? והאם ה9600 כבר משתמש בDX10?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים