עבור לתוכן

לימוד פיזיקה

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני לומד לימודי הנדסה.

בסמסטר הקודם למדתי פיזיקה 1 (מכניקה).

הסמסטר הזה אני לומד פיזיקה 2 (חשמל).

אני מוצא את הנושא מאוד קשה.... הרבה יותר ממכניקה.

האם מישהו פה יודע איזה חומר עזר טוב אני יכול למצוא?

אני משתמש בספר של Serway וגם הזמנתי אותו- אבל הוא בעצמו דיי קשה ומסובך גם כן (הוא גם באנגלית).

האם קיימים מקורות שמסבירים את החומר "בגובה העיניים" ועם זאת לא באופן רדוד מדי?

האם קיימים מקורות עם תריגילים ופתרונות מלאים?

אשמח לעזרה.

תודה.

פורסם

יש לי ספר ממש טוב לחשמל ומגנטיות.

electricity and magnetism

berkeley physics course

edward m. purcell

יש לי את הגירסא המתורגמת לעברית, בהחלט לא רעה בכלל.

זה של האונ' הפתוחה אבל הספר נהדר, אני מאוד ממליץ, וכפי ששמתי לב הוא מאוד מומלץ בקרב הלומדים חשמל.

לספר שני כרכים, לי אישית יש בינתיים את הכרך הראשון בלבד.[ויש כמובן גם חוברת תשובות]

להלן הספר:

https://sheilta.apps.openu.ac.il/pls/dlamda/lamda.perut?p_nihul=&p_katalog=202500013&search_by=2&p_value=מגנטיות

חומר הלימוד

יחידה 1

אלקטרוסטאטיקה: מטענים ושדות

יחידה 2

הפוטנציאל החשמלי

יחידה 3

שדות חשמליים סביב מוליכים

יחידה 4

זרמים חשמליים

יחידה 5

השדות של מטענים נעים

יחידה 6

השדה המגנטי

יחידה 7

השראה אלקטרומגנטית

יחידה 8

מעגלי זרם חילופין

יחידה 9

משוואות מקסוול וגלים אלקטרומגנטיים

יחידה 10

שדות חשמליים בחומר

יחידה 11

שדות מגנטיים בחומר

ספר נלווה

ע' ארמוני וי' ורבין, חשמל ומגנטיות שאלות ותשובות (האוניברסיטה הפתוחה, 2001). הספר מכיל פתרונות מפורטים לכל התרגילים המופיעים בספר הקורס, שמספרם 300 בקירוב, ומיועד לסייע לסטודנטים בתרגול עצמי.

פורסם

אם אתה מתגורר בצפון,

אז בטכניון יש שיעורי וידאו מוקלטים בעברית, של מריו ליביו (שהוא כיום המדען הראשי של טלסקופ החלל האבל) וגם של מרצים אחרים

בנושאי פיזיקה וחשמל, הסברים נהדרים.

אתה גם יכול לראות אותם בסטרימינג מהבית, אם אני לא טועה, אבל אתה תזדקק לחבר שלומד בטכניון לצורך העניין (עם גישה)

פורסם

מחזק את טענתו של Kidney_stonE, הבחור באמת תותח בכל מה שקשור לפיסיקה ולהסברים בתחום.

והתרגילים שהוא פותר, ענקיים.

פורסם

יש לי את הגירסא המתורגמת לעברית, בהחלט לא רעה בכלל.

זה של האונ' הפתוחה אבל הספר נהדר, אני מאוד ממליץ, וכפי ששמתי לב הוא מאוד מומלץ בקרב הלומדים חשמל.

אני לא יודע איך הספר הזה אבל אני זוכר ששנה שעברה המורה שלנו לפיזיקה (יוסי ליטני אם מישהו מכיר - פרשתי מהכיתה שלו לא מזמן) המליץ לנו לקנות את ספר "מכניקה" של האוניברסיטה הפתוחה. אני יכול להגיד לך בוואדאות שזה היה ביזבוז של 30 שקל (מצאתי אותו יד שניה , ככה הוא עולה איזה 100 לפחות) פתחתי אותו בערך פעמיים ואני חושב שעכשיו הוא נמצא באיזו פינה חשוכה ומתכנן איך לרצוח אותי על זה שלא השתמשתי בו בכלל (אחרי כמה פעמים שראיתי מה יש בו הבנתי שללמוד מזה אני לא יכול).

תשמע אני התחלתי ללמוד חשמל השנה (ואז ויתרתי בגלל שהברזתי מלא ולא רציתי להתאמץ כול כך הרבה כדי להשלים חצי מהחומר בחשמל) לדעתי הבעיה היא הגישה שלך לגבי התרגילים, הידע בפיסיקה הוא (מניסיוני) די דל , לעומת זאת התירגול הוא מה שגורם לך באמת לדעת לפתור תרגילים.

אני מתאר לעצמי שהחומר הוא לא שונה בהרבה ממה שלומדים בתיכון (כי זה מה שהמורה אמר לנו) ולכן אני מאמין שאם אתה תתחיל לפתור כמה תרגילים ביום (ממש קלים ) ותקרא טיפה חומר אתה תוכל די מהר להתקדם.

פורסם

מחזק את ההמלצה על ספרי האוניברסיטה הפתוחה, שהם למעשה תרגום אחד לאחד של הספר של ברקלי.

שני כרכים מתורגמים, המקיפים את כל הסילבוס (של הטכניון לפחות) ברמה גבוהה, וההסברים מצוינים, יחד עם פתרונות מלאים של תרגילים.

לגבי ההרצאות של מריו ליביו, אין ספק שהבחור מוכשר ואף בעל יכולת הדרכה מעולה (נדירים הגאונים שיודעים גם להסביר את עצמם).

הבעיה היא שההרצאות הקיימות הן של מכניקה וחשמל תיכוניים. אלו הרצאות שמקיפות בעיקר את חומר מכינת הטכניון, ורמתם טיפה מעבר לתיכון.

המרחק בין ההעמקה הזו לבין הנדרש בקורס האקדמי הוא שנות אור של ממש, ככה שאני בספק שזה יתרום לך משהו.

אכן יש קבצי וידאו טובים של הסילבוס עצמו, של מרצים אחרים (אם כי קצת פחות ברורים), אבל הגישה אליהם כרוכה בהיותך סטודנט הטכניון.

אין הם חסומים באמצעות סיסמא בלבד, אלא בתור סטודנט הייתי חייב לרכוש מחולל סיסמאות - מעין התקן USB המחליף סיסמא כל כמה שניות - כדי לקבל גישה לרשת הטכניון, אז אני מניח שהאופציה הזאת לא ממש מעשית.

המלצה שלי: שים את ידיך על ספרי האוניבסיטה הפתוחה ותלמד רק את הפרקים הרלוונטים שם לסילבוס. הם כתובים בצורה כזו שלא נדרש ידע קודם בתחום. אם כי מומלץ רקע מתמטי טוב (חדו"אות וכאלו)

בהצלחה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים