עבור לתוכן

מחפש מסך 20/22" WS בסביבות ה1700

Featured Replies

פורסם

שלום,

השימוש שלי במחשב הוא בעיקר צפיה בסרטים ועבודה גראפית.

מקריאה קצרה כאן, הבנתי שכל מסכי ה22 עם פאנל TN שמומלץ רק למשחקים, ופחות איכותי מה19/20 שיש בשוק.

אם יש מסך 22 מומלץ ללא TN, הייתי רוצה לדעת עליו.

אם לא, אז מה המסך 20" הכי מומלץ בטווח מחירים של 1600-1800?

אם אפשר כמה אופציות.

תודה.

פורסם

ה-22" היחיד שלא TN וניתן להשגה בארץ הוא ה-Eizo S2231W, אשר מתומחר יותר מפי 2 מהתקציב שלך.

למרבה הצער, גם 20" לא TN יהיה קשה למצוא בתקציב שלך. אולי את ה-Philips 200W6CS, אם עוד נשארו עודפים איפשהו. השאר מתחילים מ-2000.

ב-1700 המסכים לא-TN היחידים שתמצא הם VA ב-19". בתקציב זה (ולמעשה גם בהרבה פחות מזה) תוכל למצוא 22" TN לא רע בכלל (יחסית ל-TN).

אני מבין לחלוטין את הקושי בפשרה מהסוג הזה. ב-19" מול 22" מאבדים הרבה שטח מסך לרוחב, גם ברזולוציה, וגם בגודל פיזי (מסך 19" לא רחב בעל יחס צלעות 5:4 הוא הדבר הכי גרוע שאפשר לחשוב עליו לסרטים בפורמט רחב). מצד שני, לעבודה גרפית ובכלל לעבודה מול מחשב VA הרבה יותר נעים מאשר TN.

אז אין לי תשובה טובה בשבילך. אלא אם כן תוכל להעלות את התקציב לסדר גודל של 2200-2000 שקלים, ואז תוכל לקנות מסך כמו ה-DELL 2007FP/WFP, אשר יתעלה בכל המובנים.

פורסם
  • מחבר

הדיוק של הצבעים פחות חשוב לי, אבל כשרואים סרט לדוגמה והפוזיציה שלך לא ממש מול המסך, אז חשוב שתוכל לראות באמת.

השאלה היא - עד כמה זה באמת קורה?

אני מבין את החשיבות לגמרי, אבל אני לא רואה את כל בעלי פנאל TN רצים להתלונן שיש להם בעיה כשהם רואים סרטים לא מול המסך...ואני מאמין שקיימים הרבה כאלה.

פורסם

אני מבין את החשיבות לגמרי, אבל אני לא רואה את כל בעלי פנאל TN רצים להתלונן שיש להם בעיה כשהם רואים סרטים לא מול המסך...ואני מאמין שקיימים הרבה כאלה.

זויות אופקיות ב-TN סבירות בהחלט היום. זויות אנכיות הן הבעייתיות. כשאתה סתם מזיז את הכיסא סביב השולחן זה לרוב בסדר כי הזוית האנכית לא משתנה. אם לעומת זאת אתה משנה גובה (נניח מסתכל מהספה), אז הבעיות מתחילות.

חוץ מזה, אל תשכח שאנשים רבים לא ראו בחיים שלהם מסך LCD של מחשב שאינו TN, אז אין להם כל-כך למה להשוות.

בכל מקרה, זה לא שאי-אפשר לחיות עם זה. זה בסה"כ עניין של נוחות והנאה אישית, שיש אנשים שמוכנים לשלם בשבילה, ויש כאלה שלא.

פורסם
  • מחבר

הוא לא TN?

פורסם

לא, הוא MVA.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים