עבור לתוכן

יכולת רזולוציה של כרטיסי מסך

Featured Replies

פורסם

הכוונה שאם יש לי במקרה של MX2 האקראי הזה שראיתי רזולוציה של 2048X1536

הפרדה זאת היא המגבלה שיש לכמעט כל הכרטיסים מזה שנים ביציאה האנלוגית שלהם (VGA), אין לכך הרבה משמעות מבחינת כוח העיבוד של הכרטיס, היה לי כבר לפני 15 שנים כרטיס matrox מילניום ב-VLB ללא כל יכולת 3D שתמך בהפרדה של 1600*1200. ההגבלה ביציאה הדיגיטלית (DVI) היא 1920*1200 או 2560*1600 אם זה dual-link. גם כרטיסי מסך בסיסיים ביותר תומכים בהפרדות אלו. אפל מוכרים מסכי 24 גם עם מחשבים בעלי כרטיס מסך בסיסי מדגם 7300.

הבעיה היא שמנסים להריץ אפליקציות 3D בהפרדות גבוהות, במקרים אלו נדרש כוח עיבוד רב ביותר - נא לשים לב לדוגמא שבמסך 24 טיפוסי לדוגמא יש 2.3 מיליון פיקסלים לעומת ה-480 אלף פיקסלים שהיו מקובלים במשחקים בתקופת ה-MX2 על מסכי CRT (הפרדה 800 על 600). בנוסף, להבדיל ממסכי CRT שיכולים להציג מגוון הפרדות ללא פגיעה באיכות, מסכי LCD מסוגלים להציג רק הפרדה אחת באופן טבעי. כך שעל מנת "לדחוף" מסך LCD גדול בהפרדה הטבעית שלו באופן ראוי נדרש כרטיס מסך רב עוצמה.

פורסם
  • מחבר

כלומר שאין לי בעיה לחבר מסך "24 לכרטיס מסך כזה? אם אני עובד רק ב-2D לא תהיה בעיה?

או שבהעלאת המחשב נבדקת תאימות הכרטיס למסך ועלולה להיות קריסה.

פורסם

איזה קריסה? :P

רק אם המסך לא יכול להציג את הפלט של כרטיס המסך (למשל רזולוציה שגדולה מדי למסך) הוא לא יציג שום אות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים