עבור לתוכן

יכולת רזולוציה של כרטיסי מסך

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להבין משהו..

כרטיס מיושן כמו GeForce2 MX עם רזולוציה מקסימלית של 2048X1536 ב-75HZ

ואילו כשאני מסתכל על הכטיס שלי ה-6600GT הוא עם מקסימום של 1680X1050.

השאלה היא האם כשרשום שזאת יכולתו של כרטיס זה אכן נכון וזה באמת יתן רזולוציה מטורפת כזאת?( הכוונה ל-MX) ואיך יכול להיות שה-6600GT עם רזולוציה נמוכה יותר ובהרבה?

פורסם

לי יש לדוגמא RINA TNT 2 ואני מסוגל עד 1920 על 1440 אבל אני משתמש ב1360 על 768 בשביל ה32"

פורסם

6600GT יכול להציג עד 2048x1536 @ 85Hz

וברור ש MX יכול להציג רזולוציה כזו, אתה מדבר על דו-מימד, השיפורים בתחום הזה כמעט ולא קיימים מאז הכרטיסים הנ"ל (למעט תמיכה ב HD וכו'), להציג תמונה דו-מימדית זה ממש לא בעיה.

פורסם
  • מחבר

6600GT יכול להציג עד 2048x1536 @ 85Hz

וברור ש MX יכול להציג רזולוציה כזו, אתה מדבר על דו-מימד, השיפורים בתחום הזה כמעט ולא קיימים מאז הכרטיסים הנ"ל (למעט תמיכה ב HD וכו'), להציג תמונה דו-מימדית זה ממש לא בעיה.

אם אני על CRT, אבל אם אני עם LCD התדר יורד ל-60 ואז אני יכול להציג לפי מה שכתוב לי 1680X1050. מה הכוונה בדו-מימד? אני יודע שהשאלה קצת תמוהה אבל תוכל להסביר בבקשה.

פורסם

איפה כתוב שאתה יכול להציג רק 1680X1050?

הכוונה היא שעיבוד נתונים תלת מימדי ברזולוציה כל כך גבוהה מצריך הרבה יותר ממה שי לכרטיס מסך הזה לתת אבל להציג תוכן דו מימדי הוא יכול בלי בעיה.

פורסם
  • מחבר

כשאני נכנס למאפייני התצוגה שלי עם 226BW הוא מראה לי תצוגה מקסימלית של 1680X1050 ב-NV.

אבל הייתי שמח אם היית קצת מסביר על רזולוציות של כרטיסי מסך ויכולות מול מסכים שונים בגדול. :xyxthumbs:

עריכה: הכוונה לזה שכאן אינני יכול להעלות יותר את הרזולוציה, והאם זה תלוי במסך

[attachment deleted by admin]

פורסם

כשאתה לא משחק, הכרטיס מסך סה"כ לוקח את מה שהמערכת הפעלה תוקעת לו ושולח למסך, פעולה לא מסובכת שלא דורשת כח מיחשוב.

הסיבה שהוא מראה לך 1680 על 1050 כי זה המגבלה של המסך שלך לא של הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

ערכתי אבל תודה..

הכוונה שאם יש לי במקרה של MX2 האקראי הזה שראיתי רזולוציה של 2048X1536, הוא יוכל להציג לי דו מימד אבל אין מצב שהוא יוכל להציג לי את זה בתלת מימד? ומהי המגבלה של הכרטיס הזה ל-3D? כלומר איך אני מחשב את היכולות של הכרטיס מסך מול צג שמתחבר אליו?

פורסם

הוא יוכל להציג לך בתלת-מימד, אולי עיגול מסתובב וזהו (ברזולוציה מקסימלית). בתלת-מימד, לכל פיקסל נוסף שצריך להציג על המסך יש תקורה עצבנית של חישובים שצריך לעשות (בניגוד לדו-מימיד ששם אין מה לעשות חוץ מלהציג את הצבע בנקודה שמערכת ההפעלה אמרה +-). אז המגבלה שלו היא תמיד מה שרשום בדף ה Specs פשוט הוא לא יזוז בשיט ברזולוציה כלכך גבוהה. והמגבלה מול מסך היא הרזולוציה המקסימלית שהמסך תומך בה.

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs: סבבה

עכשיו מה צריך לבדוק כשקונים מסך, הכוונה מבחינת הרזולוציות האם יש חשיבות האם הכרטיס מסך הוא חיצוני או OB והאם יש דרך לדעת מה הרזולוציה שהוא יוכל להציג לי ב-3D, כי ממה שראיתי ב-MX הם אינם מציינים שהרזולוציה ההיא היא רק ל-2D, או שאני טועה?

פורסם

כשקונים כרטיס מסך (בטח התכוונת, לא מסך) פשוט צריך להתייעץ ולראות מבחני ביצועים של הכרטיס ברזולוציות השונות (ויש המון כאלו באינטרנט), אתה עושה פה דוקטורט משטות.

פורסם
  • מחבר

למה דוקטורט.. :-\ אני רוצה להבין את הקשר בין המסך לכרטיס מסך..וזה ממש לא שטות מבחינתי.

אני קורא לא מעט על אנשים שקנו מסכים גדולים והמסך לא עובד להם, אבל כשביצעו ניסוי ושמו כרטיס חזק יותר הפלא ופלא הכל עובד.

פורסם

יש לך דוגמא למקרה כזה? האם היה מדובר בתצוגה נטו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים