עבור לתוכן

משהו מוזר עם מהירות המעבד

Featured Replies

פורסם

שמתי לב שגם שאני מחובר לחשמל ואני על Performance mode, המעבד מקפץ לו בין 1200mhz ל 2000 לפי דרישה (T7300)

ככל הידוע לי, במצב הזה הוא אמור להישאר קבוע על המהירות המקסימלית שלו, לא?

פורסם

אני דיי בטוח שההגדרה הזאת עובדת כל עוד זה לא מבוטל מהביוס... לא משהו ש"מצב ביצועים" יכול לשנות

פורסם
  • מחבר

בניידים המכפלה פתוחה וניתנת לשינוי במערכת ההפעלה, בעזרת RMClock למשל אני יכול להריץ את המעבד באיזה תדר שבא לי (מ 1200 ל 2200 מגהרץ) בשינוי של שניות בלבד.

עוד משהו מוזר- במצב Power saver כל תוכנה מראה לי משהו אחר.\ף

CPU-z מראה לי שאני רץ כל הזמן על 1600MHZ, ו RMCLOCK מראה לי 1450. בנוסף, התדר לא זז מזה ולא יורד ל 1.2 גם במצב מנוחה |:

פורסם

לי היו בעיות עם CPU-Z ישנים ומהירות של ניידים, תוריד את הכי חדש.

פורסם
  • מחבר

זו גרסה של לפני חודש

פורסם

תבדוק האם ה core clock ו throttle ב RMClock הם זהים או לא. ב RMClock גם ניתן לקבוע פרופילים ולהגיד לו על איזה מכפלה לעבוד כשהוא על בטרייה וכו'.

פורסם

מה מפריע לך שהוא קופץ בין 1200 ל-2000? זה לא פוגע בביצועים. הדבר הכי גרוע שזה עושה זה חוסך בחשבון החשמל ומתחמם פחות.

פורסם
  • מחבר

בין 1200 ל 2000MHZ ההבדל בצריכת החשמל הוא בערך 5 וואט גג, ככה שחשבון החשמל לא בדיוק יופחת. מחשב נייד בכלליות זו יחידה שלא צורכת יותר מ 55 וואט/שעה, אז זה לא בדיוק מפריע. P:

גם לגבי התחממות- אני על דל 1520, אפילו בקרייסיס החבוב הזה לא מתחמם בצורה ניכרת.

סה"כ מתי שהמחשב צריך הוא מעלה את התדר, ככה שזה לא פוגע בביצועים. יותר מפריע לי הקטע שבמצב Power saver הוא לא יורד ל 1200mhz, ונשאר על 1600.

אני כבר אמצא פתרון לזה, אני מניח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים