עבור לתוכן

התלבטות| להישאר עם XP או לעבור ל-VISTA ??? כנסו לפרטים..

Featured Replies

פורסם

היי,

אני גיימר ואני כרגע על XP.

רציתי לדעת אם כדי לי לדעתכם לעבור לוויסטה (בגלל DX10,מראה וכו'..).

(בשאלות שלי אני מדבר על לעבור מ-XP 32 ביט לוויסטה 32 ביט.. ולא 64.

עכשיו כמה שאלות..

1) כיום,יש עדיין בעיות תאימות של תוכנות עם וויסטה?(בתוכנות יחסית חדשות..)

2) באיזו מערכת האבטחה נגד פריצה למחשב ובכללי יותר טובה? XP/VISTA?

3) האם המערכת שלי תחזיק טוב ותתמודד עם וויסטה? נגיד ש-XP צורך 100% אז כמה וויסטה צורך? 120%,140% (סתם להשוואה..)?

4) בתור גיימרים מה הייתם עושים? נשארים עם XP או עוברים לוויסטה (במקרה שלי עם המפרט שלי..) ? אשמח אם תסבירו..

5) הגיימרים פה שעברו עם מפרט דומה לשלי מ-XP ל-VISTA.. מה אתם אומרים?ממליצים לעבור?

6) וויסטה (32bit) תומכת עד 4GB בזיכרון נכון? עד כמה XP (גם 32bit) תומכת? 3.2 או 3.5 ? אני לא זוכר בידיוק..

(המפרט שלי בצד ימין לייד התמונה..)

ועוד איזה שאלה קטנה..

מה בידיוק ההבדל בין להתקין ווינדוס מחדש לבין פירמוט? (התערבות עם חבר..)

תודה לכולם על העזרה,

דניאל :D

פורסם

טוב שמע על כל הסעיפים אני לא יודע לענות לך, אז אני אשאיר את התשובות למבינים ממני, אבל אני אסכם את התכלס; לפניי כחצי שנה עברתי מXP לוויסטה, הכל טוב ויפה, והיום, אחריי מותו הפתאומי של הדיסק הקשיח שלי, התקנתי שוב XP; למה? כי הוויסטה לא נותנת דבר שאין בXP, וויסטה כבדה יותר (עם כל העידכונים), הDX10 לא יעיל (בוא נאמר ככה-את קרייסיס תשחק בין כה וכה בDX9, ולכן אין טעם בעניין הזה לוויסטה) והXP הרבה יותר נוחה למשתמש המנוסה (בכוונה ציינתי מנוסה, מכיוון שיש כאלה שאומרים שלמשתמש המתחיל וויסטה עדיפה). היום עם BOOT שניות בXP אני לא יודע איך שרדתי את הדקה+ בוויסטה.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה.

אשמח אם מישהו יענה לי על שאר השאלות..

פורסם

אני אשמח לענות לך על סמך ניסיון אז ככה:

1) כיום אם יש תוכנות חדשות אז לא אמור להיות לך בעיות תאימות, כי הן חדשות, בקשר לישנות, רוב כול מה שהרצתי פעל לי ללא בעיה.

2) לדעתי בוויסטה, למרות שזה לא הבדלה של שמיים וארץ, פשוט לדעתי היא בנוייה יותר טוב בעניין הזה.

3) המערכת שלך ממה שראיתי תעמוד בזה ועוד איך, גם יש לך כרטיס מסך שמתאים לDX10 אם אני זוכר נכון, שבשביל

לנצל אותו עד הסוף אתה צריך וויסטה.

4) בתור גיימר , מממ... הייתי נשאר עוד קצת עם XP , עד שימאס לי ועובר לוויסטה בגלל התמיכה ב-DX10 שכבר המון משחקים

חדשים התחילו לתמוך בו.

5) יש לי מפרט קצת דומה... ואני ממליץ לך לעבור (אני משתמש בגירסה 64BIT ULTIMATE)

6) בקשר לעניין הזה אין לי מושג, ניראה לי עד 4GB 32 BIT תומך, (למרות שאני ממליץ לך יותר על 64 לדעתי), בקשר ל-XP ניראה לי עד 3.5.

בקשר לשאלה האחרונה , להתקין ווינדוס מחדש? מממ, להתקין בלי לפרמט ,זה בעצם הכול נישאר לך בכונן, אתה רק מתקין מחדש,

ומה שקורה זה שבעצם נישארו לך כול הקבצים על הכונן כמו שהיו... אבל התוכנות והכול לא יופיעו לך למשל, כי אתה צריך להתקין אותם מחדש , רק הקבצים

ישארו.

לפרמט, זה למחוק לגמרי את הכונן /מחיצה, עכשיו בד"כ מכלילים לפרמט גם להתקין ווינדוס אבל אם אני לא טועה לפרמט לבד זה רק למחוק את כול המחיצה לגמרי.

אבל היום משתמשים במושג הזה יותר בכיוון של למחוק הכול ולהתקין את המערכת הפעלה מחדש.

אין בעד מה, מקווה שעזרתי. ומקווה שהמחלוקת על XP וויסטה לא תיפרוץ לכול דיון כמו תמיד, כי אני עדיין יריב על העניין שוויסטה לטעמי מערכת הפעלה מצויינת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

ניראה לי אני יחכה עוד 3 חודשים בערך ואז אני יתקין.

בקשר לכ.מסך.. כן הוא תומך ב-10.1

ועוד משהו.. מה בעצם ההבדל בין 32 לבין 64 ביט? 64 ביט יותר כבד?

תודה.

פורסם

קשה להסביר את ההבדל בין הגירסאות על רגל אחת,

בכלליות 32 BIT היא גירסה מוכרת שבנויה על תשתית תוכנתית רחבה מאוד ולרוב ניתן להשיג את כול הדרייברים והתוכנות עבורה , המגבלה העיקרית היא בשימוש מעל 3 גיגה זיכרון.

64BIT תומכת בגישה נרחבת יותר לזכרון ולכן מסוגלת להפעיל יותר ריכיבים על גבי הזיכרון באותו זמן, אך עדיין התמיכה ברמת תוכנות ודרייברים עבור 64BIT נמוכה משמעותית מ32 BIT .

אם אין לך סיבה לעבור ל64 חבל על הנסיון , בכול מקרה המערכת לא "כבדה יותר" כי זו אותה מערכת כתובה עבור 64BIT.

בכול מקרה אני ממליץ לעבור לויסטה, אם כי יש לזכור שמשחקים שמתוכננים על XP ללא התחשבות במשתמשי VISTA עלולים "לעשות בעיות" בהתקנה.

פורסם

קשה להסביר את ההבדל בין הגירסאות על רגל אחת,

בכלליות 32 BIT היא גירסה מוכרת שבנויה על תשתית תוכנתית רחבה מאוד ולרוב ניתן להשיג את כול הדרייברים והתוכנות עבורה , המגבלה העיקרית היא בשימוש מעל 3 גיגה זיכרון.

64BIT תומכת בגישה נרחבת יותר לזכרון ולכן מסוגלת להפעיל יותר ריכיבים על גבי הזיכרון באותו זמן, אך עדיין התמיכה ברמת תוכנות ודרייברים עבור 64BIT נמוכה משמעותית מ32 BIT .

אם אין לך סיבה לעבור ל64 חבל על הנסיון , בכול מקרה המערכת לא "כבדה יותר" כי זו אותה מערכת כתובה עבור 64BIT.

בכול מקרה אני ממליץ לעבור לויסטה, אם כי יש לזכור שמשחקים שמתוכננים על XP ללא התחשבות במשתמשי VISTA עלולים "לעשות בעיות" בהתקנה.

בקשר לדרייברים אתה צודק אם אני לא טועה , התוכנות לא מותאמות, אבל הוא מריץ גם תוכנות של 32BIT ולא ניתקלתי בשום בעיה...

הבחירה בידייך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים