עבור לתוכן

אחריות למצלמה שנקנתה בחו"ל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין לקנות מצלמה חדשה ואני כנראה אלך על פנסוניק FZ50.

שמתי לב שבארה"ב ניתן לקנות אותה במחיר זול משמעותית ממה שבארץ ויכול להיות שחבר יוכל להביא לי אותה.

השאלה היא כמובן האחריות. נניח שהיא מגיעה עם מה שנקרא "אחריות בינלאומית" שאינה של יבואן מסויים בארץ, האם במקרה של תקלה יש לי באמת עם מי לדבר ? איזה מעבדות בארץ מכבדות את זה ?

אם היא מגיעה מלכתחילה עם תקלה או בעיה, האם גם אז יהיה מי שיטפל בה בארץ ?

האם למישהו פה יש נסיון עם העניין הזה (לא בהכרח עם המצלמה הספציפית הזאת) ויכול לעזור לי ?

תודה

פורסם

היו בנושא מספר דיונים בעבר וכדאי להריץ חיפוש.

בכל מקרה האחריות של היצרן תקפה רק בארץ בו נקנתה המצלמה ולכן לא תעזור בישראל.

אחריות בנל"מ למוצרי צילום מוענקת ע"י חברת MACK

http://mackcam.com/servicecontracts/result.php

האחריות של MACK דומה לאחריות יצרן וכוללת תקלות מכאניות/אלקטרוניות. האחריות אינה כוללת שברים/חבלות/גניבה וכד' (בשביל זה יש בביטוח הרכוש הביתי סעיף מיוחד של מוצרי צילום).

בעקרון האחריות של MACK נכנסת לתוקף רק לאחר תום אחריות היצרן (בד"כ שנה אחת ממועד הרכישה) אבל בארץ הנציגות שלהם ב-"רואים עולם" מרחיבה את האחריות להחל מחלוף 30 יום ממועד הרכישה, במקום אחריות היצרן.

http://www.video.org.il/Category.aspx?CatCode=118

בשביל לקנות את האחריות של MACK צריך להגיע לנציגות הנ"ל עם ציוד הצילום חדש באריזה המקורית בתוך 30 יום ממועד הרכישה לכל המאוחר - על מנת שהם יוודאו שאכן מדובר בציוד חדש ורק אח"כ ניתן לרכוש את האחריות בהתאם לתקופה המבוקשת (2-7 שנים על פי סוג המוצר).

אחרי רכישת האחריות צריך להרשם באתר העולמי של MACK ורק אז האחריות בתוקף.

מימוש האחריות במספר מעבדות מורשות בארץ (לכאורה לא צריך לשלוח את הציוד לחו"ל) ובינהן ארליך וטלרם.

כל המידע הנ"ל מקורו באתר של MACK ושל "רואים עולם" ומומלץ להתקשר לוודא שאכן כך הדברים לפני הרכישה

פורסם
  • מחבר

אכן ראיתי כבר את המידע הזה בפורום, אבל מה שמוזר לי אצל החבר'ה של MACK זה שהם יודעים לתקן את כל סוגי המצלמות. אם, נגיד, אני קונה מצלמה בארץ אז האחריות היא של היבואן והמעבדה שלו אמורה להכיר טוב את סוג המצלמות שהוא מייבא והם לא מכירים ולא מתעסקים עם יצרנים אחרים. מצד שני, MACK נותנים אחריות לכל סוגי ודגמי המצלמות. האם הם באמת יודעים לתקן הכל ומחזיקים חלקי חילוף לכל המצלמות ?

איך זה עובד ?

פורסם

MACK מספקת ביטוח בלבד ואינה מתקנת את הציוד (הם למעשה רק מאשרים את ביצוע התיקון מראש ומשלמים אח"כ למעבדה על התיקון). התיקון מבוצע באמצעות מעבדות מקומיות שמתמחות בציוד הצילום. אתה יכול לברר ישירות מול "רואים עולם" או באתר של MACK.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים