עבור לתוכן

עזרה בבחירת מארז - 3 אופציות

Featured Replies

פורסם

תגיד, חוץ מלקרוא כל מיני אתרים ולקשקש מה שהם כותבים שם, אתה בכלל מבין משהו ממה שכתוב ?

DBA = עוצמת רעש

מה הקשר בין רעש לטמפרטורה ? חוצמזה שרעש שאתה עושה מעלה לי את החום מנוע ?

ולעניין - למה בכלל להוציא יותר מ200 שקל על מארז ? הנה החשבון שלי :

1 מארז רגיל (אני קניתי אחד שנראה לא רע, כולל 2 מאווררים 80 מ"מ, יציאות USB ואודיו בפנל קדמי וספק 350W) ב180 ש"ח

2 מאוורר 120 מ"מ - 20 ש"ח

3 מספרי פח לגזירת המארז - 20 ש"ח

4 לוח פרספקס 30*30*0.5 ס"מ = 15 ש"ח

תעשה חישוב - הכל ביחד 235 ש"ח. אתה גוזר חור של 80 מ"מ בפנל העליון של המארז ומחבר אחד מהמאווררים 80 להוצאת אוויר

מקדימה או מאחורה אתה מרכיב את המאוורר 120 , בפנל הצידי אתה גוזר ריבוע של 30*30 ומרכיב את הפרספקס (ואם אתה ממש רוצה להשקיע אתה גם מכין מהפרספקס גלופד - אני שמתי 4 מנורות 12V שמחוברות ליציאת 12V בספק) - כל העסק ביחד לא יעלה יותר מ250 ש"ח, יראה יותר טוב מכל מארז קנוי, ובמאות שקלים שתחסוך על מארז יקר עם כל מיני שטויות אתה יכול לקנות גם מאוורר טוב יותר למעבד, גם איזה אורב או אייסברג שמקרר לך את הלוח-אם או את הכרטיס מסך וגם עוד קצת זכרון, או לשדרג את המעבד.

לא חבל לממן את החנויות שגו(נ)בות ממך מאות שקלים על מארזים יקרים שלא עוזרים לך בכלום ?

תיראה כמה בלגן בשביל לחסוך 200 ש"ח.

ואתה בחיים לא תגיע לרמת הגימור שאתה מקבל ממארז מוכן.

• תגובות 37
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תגיד, חוץ מלקרוא כל מיני אתרים ולקשקש מה שהם כותבים שם, אתה בכלל מבין משהו ממה שכתוב ?

DBA = עוצמת רעש

אם היית קורא גם קצת באתרים האלה היית רואה שהם דוחפים 32 CFM שזה יפה מאד יחסית לרעש שהם מפיקים, אמנם שכחתי לציין זאת אך במקום להתנפל עלי היית יכול לבדוק זאת בעצמך ולתקן אותי. התלהמויות כאלה לא יביאו אותך רחוק.

בקשר לחברות ש"גונבות" כסף על המארזים היקרים: אתה יכול להגיד אותו דבר על חברות בנייה. אל תקנה בית מוכן. תקנה את כל החומרים ותבנה לבד. תראה שיצא לך יותר זול, הרבה יותר זול, אבל זו לא הנקודה. הוא רוצה מארז יפה ומאוורר שבא מוכן וזו זכותו המלאה.

פורסם

איזה איכות בדיוק אתה מקבל במארז שעולה מאות שקלים ומעלה שאתה לא מקבל במארז שעולה 150-200 שקל ?

7 מאווררים ? לא משהו שאתה צריך, אני עם מאוורר 120 גנרי, שני מאווררים 80 שבאו עם המארז ככה שלא זרקתי כסף והטמפ' מארז שלי 25 מעלות - ככה שלא צריך יותר.

חלון ? תעשה לבד, תקמבן לך גם גלופד, או שסתם תצייר על הפרספקס עם טוש רגיש-אולטרא סגול שיוסיף לך יופי.

צבע ? היום אתה משיג גם מארזים זולים בכל מיני צבעים וצורות, ומקסימום אתה יכול לקחת צבע מתכת ולצבוע לבד.

מילא אם מארז "איכותי" כמו שאתה קורא לו היה עולה מאה שקל יותר, אבל הוצאה של יותר מ500 שקל על מארז נראית לי מיותרת - עדיף להשקיע את הכסף הזה איפה שצריך - קירור טוב יותר למעבד, מאדרבורד או כרטיס מסך, או הוספת זכרון. חוצמזה, מה יותר עדיף מלעצב את המארז שלך בעצמך וגם שזה עולה פחות בסופו של החשבון.

עוד סיבה היא שחנויות בארץ מוכרות לך מארזים (ושאר אביזרים שתפסו תאוצה לאחרונה כמו מאווררים או כבלים עגולים ) במחירים שלא היו מביישים את המאפיה היפנית ( אני הזמנתי מארצות הברית אירופלו למעבד, אייסברג ללוח אם ו2 כבלים עגולים כולל משלוח וזה עלה לי פחות ממה שהייתי משלם על זה בארץ כולל המשלוח )

פורסם

Warclock אתה מגזים.

המחירים יקרים יחסית לא בגלל החנויות!

זאת המדינה שדפוקה עם מדניות המיסוי שלה.

תוריד 18% מעם ותגיע למחירים כמעט זהים בין חו"ל והארץ.

ושוב בחיים לא תגיע לרמת הגימור שקיבלתי עם ה XASER.

אני מרוצה מהמארז עד הגג.

למרות שהוא קצת מרעיש (אין מה לעשות נגד שבעה מאווררים).

אני חושב שרוב הרעש נובע מהמאוורר של הP4.

יש לי גם ספק עם פוטנציומטר למאווררים שלו של chiftech .... צעצוע נחמד שמוריד דרסתית את רמת הרעש.

OPS .... חרגתי מהנושא :-X

פורסם
  • מחבר

DBA = עוצמת רעש

ולעניין - למה בכלל להוציא יותר מ200 שקל על מארז ? הנה החשבון שלי :

1 מארז רגיל (אני קניתי אחד שנראה לא רע, כולל 2 מאווררים 80 מ"מ, יציאות USB ואודיו בפנל קדמי וספק 350W) ב180 ש"ח

2 מאוורר 120 מ"מ - 20 ש"ח

3 מספרי פח לגזירת המארז - 20 ש"ח

4 לוח פרספקס 30*30*0.5 ס"מ = 15 ש"ח

תעשה חישוב - הכל ביחד 235 ש"ח. אתה גוזר חור של 80 מ"מ בפנל העליון של המארז ומחבר אחד מהמאווררים 80 להוצאת אוויר

מקדימה או מאחורה אתה מרכיב את המאוורר 120 , בפנל הצידי אתה גוזר ריבוע של 30*30 ומרכיב את הפרספקס (ואם אתה ממש רוצה להשקיע אתה גם מכין מהפרספקס גלופד - אני שמתי 4 מנורות 12V שמחוברות ליציאת 12V בספק) - כל העסק ביחד לא יעלה יותר מ250 ש"ח, יראה יותר טוב מכל מארז קנוי, ובמאות שקלים שתחסוך על מארז יקר עם כל מיני שטויות אתה יכול לקנות גם מאוורר טוב יותר למעבד, גם איזה אורב או אייסברג שמקרר לך את הלוח-אם או את הכרטיס מסך וגם עוד קצת זכרון, או לשדרג את המעבד.

לא חבל לממן את החנויות שגו(נ)בות ממך מאות שקלים על מארזים יקרים שלא עוזרים לך בכלום ?

נו באמת ? יש צורך להגיב ? ::)

אני עדיין בהתלבטות קשה ביותר ! אני לא מצליח להחליט !

פורסם

הXaser מבוסס על הציפטק, כך שרמת הגימור זהה, ההבדל הוא בפיצרים, וגם בצורה החיצונית,

אני לא יודע את המחירים שלהם, אבל אם המחיר זהה אני הייתי הולך על הXASER.

פורסם
  • מחבר

אם אני הולך על הצ'יפטק, אני אצטרך לשים לו CD ופלופי לבנים ?

למישהו יש תמונה של איך השילוב הזה נראה ?

אם אני הולך על ה-XASER אז הכל שחור :)

עריכה:

מצאתי תמונה פה בסקירה באתר, שכחתי שהיא קיימת, ושוב תודה לצוות שרשם סקירה נהדרת (או ליתר דיוק לאמיר) ;)

פורסם
  • מחבר

הXaser מבוסס על הציפטק, כך שרמת הגימור זהה, ההבדל הוא בפיצרים, וגם בצורה החיצונית,

אני לא יודע את המחירים שלהם, אבל אם המחיר זהה אני הייתי הולך על הXASER.

הם זהים פחות או יותר אבל זה לא מדוייק, הדלת(של הפאנל) של ה-XASER שונה, גם הדלת שלו טיפה שונה. והצ'יפטק הוא מאלומיניום

הבעיה שאם אני אקח את צ'יפטק ואוסיף לו מאוררים העסק הולך ומתייקר לעומת זאת שב-TT יש כבר מאוררים שבאים עם המארז באותו

מחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים