עבור לתוכן

מחשב ב 2.5K+מסך ב 1.3K לאינטרנט, הורדות,סרטים, תיכנות(ללא OC), ללא צורב

Featured Replies

פורסם

הי.

אני רוצה לקנות מחשב עבורי- לשימוש בבית לצורך אינטרנט, סרטים וקצת תיכנות (לא משחקים). אני צריכה גם מסך LCD, ללא צורב ורמקולים.

אני רוצה מחשב עמיד לכמה שנים שירוץ טוב. המראה לא ממש חשוב.

אני רוצה לקנות באותה הזדמנות טלוויזיה שיהיה ניתן לחבר למחשב ולראות בה סרטים מהמחשב.

ההתלבטות שלי היא בכמה דברים:

1. אני מתלבטת אם לקנות נייד- יש נייד של דל ב 4.5K שנראה לי מצוין. היתרון הוא שהוא לא תופס מקום. אני לא צריכה כל כך את הניידות, אבל זה נראה לי יתרון בתור מישהי שגרה בדירה שכורה. הבעיה- אני חוששת מאוד מגניבות. האם כדאי לקנות בגלל זה נייח? אין הפרש גדול במחיר מנייח+מסך.

2. עבור נייח- מבחינת חנויות יש את KSP ו IQPC. האם יש הבדל גדול במחירים/שירות?

3. לגבי מסך 19''- איזה מסך LCD טוב/סביר לסרטים במחיר טוב? (עד 1400)

4. לגבי נייח- המפרטים השונים מאוד מבלבלים. אשמח לקבל המלצה למפרט מ IQPC/KSP. אני צריכה תמיכה בטלוויזיה- יציאת S-VIDEO אני חושבת.

5. לגבי טלוויזיה- האם יציאת S-VIDEO בטלוויזיה זה הכרחי- או שאפשר להסתפק ביציאת AV רגילה? ההבדל באיכות הצפיה הוא גדול?

אני מצרפת מפרט שבניתי ב IQPC- הייתי מעדיפה מפרט יותר זול - השאלה אם יש מהו שאפשר לקצץ בו. תודה רבה :)

מעבד:

AMD ATHLON 64 6400 BLACK EDITION+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 125W - 3.2GHz 1MB CACHE - ADX6400CZWOF - BOX ¤875

לוח אם:

ASUS M2N-VM HDMI ¤373

מסך:

LG LCD 19" L196WTQ 2MS WIDE ¤1222

כרטיס מסך:

GIGABYTE PCI-EX GeForce 8400GS 256MB DDR2 : GV-NX84G256HE - BULK ¤230

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤341

זיכרון:

KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz ¤148

כמות:2

מארז:

COMPUCASE 6A19 + HEC 400TRT ¤369

מקלדת:

MICROSOFT WIRED KEYBOARD WIN32 ¤65

עכבר:

GENIUS WEBSCROLL + EYE OPTICAL MOUSE - USB+PS2 ¤30

מערכות הפעלה:

WINDOWS XP HOME+ SP2- OEM ¤412

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤4288

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

עדכני תקציב בכותרת + העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - לפני שינעל!

דוגמאות כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

צייני שעל המפרט לכלול מערכת הפעלה וציוד היקפי בנוסף למסך, האם חשוב שקט והעדפות נוספות.

לשימושים שלך אין כל צורך במעבד חזק ומאוד מאוד לא מומלץ להתפשר על מסך מבוסס TN. קראי פה למה:

http://tinyurl.com/27clct

מסכים מומלצים לשימושי טקסט מתחילים במחירים של כ-1700 ש"ח כמו ה-VP930 וה-971P המצויינים.

מפרט ראשוני בלבד, עד שתעדכני את הפרטים החסרים

מעבד:

INTEL PENTIUM S775 1.8GHz(E2160) 800MHz/FSB 1MB - BOX ₪351

לוח אם:

GIGABYTE GA-73PVM-S2H ₪373

מסך:

SAMSUNG LCD 19" 971P 6ms DVI ₪1714

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM : HD160JJ ₪242

זיכרון:

PQI 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz CL 5 ₪229

מארז:

COMPUCASE 6K31 + HEC 300AR-TF ₪233

סט מקלדת ועכבר:

MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE-PS2/USB ₪110

מערכות הפעלה:

WINDOWS XP HOME+ SP2- OEM ₪412

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪75

מחיר סופי: ₪3739

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* מעבד חלש בהרבה מה-6400 המקורי שלך אבל לשימושים שלך אין לכך כל משמעות ותקבלי ביצועים זהים לחלוטין.

* לוח אם עם כרטיס מובנה חזק ומצויין הכולל שלל יציאות וידאו.

בעל שני סלוטים בלבד ואינו תומך בדואל צ'אנל אבל לשימושים שלך זה חסר משמעות לחלוטין.

יתמודד בכבוד עם תכני HD עד 720P. אם את מתכננת לצפות ב-1080P מומלץ לקחת כרטיס HD2400PRO בנוסף (+300 ש"ח).

* מסך מעולה לשימושי טקסט עם ארגונומיה מעולה ומצב PIVOT שימושי מאוד. בעל פאנל VA מצויין לטקסט ולסרטים.

קחי בחשבון שמדובר שאם חשוב לך שקט כדאי להשקיע יותר על מארז/ספק...

צפיה דרך S-VIDEO עדיפה על AV אבל האיכות בשני המקרים עלובה.

מניסיוני האישי ומחוות דעת של רבים פה IQPC חנות מצויינת, אמינה עם שירות מצויין.

את KSP אני לא מכיר אישית אבל הדעות עליה פה בפורום חלוקות לרוב - עשי חיפוש.

חלופה אפשרית מבית AMD תתן לוח אם עדיף לטעמי עם מעבד מעט יקר יותר אבל חסכוני ושקט עם ה-IGLOO 7310.

פשוט קחי המקום המעבד/לוח אם את השילוב הבא:

מעבד:

AMD ATHLON 64 BE-2350 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.1GHz 45W - ADH2350DOBOX ₪454

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA69GM-S2H ₪370

קרור למעבד:

GLACIALTECH IGLOO 7310 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 - SILENT PRODUCT LINE ₪57

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

כמה שאלות:

ראיתי שהורדת לגמרי את כרטיס המסך- אין בו צורך?

כמו שכתבתי אני משתמשת במחשב גם לתיכנות (ECLIPSE) ורוצה מחשב לטווח ארוך. המעבדים שכתבת טובים מספיק לזה?

לגבי מסך- האם באמת אין מסך טוב בפחות מ 1700 ש"ח?

פורסם

תודה על התשובה.

כמה שאלות:

ראיתי שהורדת לגמרי את כרטיס המסך- אין בו צורך?

אלא אם את צופה בקביעות בתכני HD-1080P ו/או גיימרית אין כל צורך בכרטיס מסך נפרד.

בקרוב מאוד יוצאים לוחות אם עם כרטיס מובנה חזק בהרבה שיאפשרו גם גיימינג וגם 1080P במחיר נמוך - כדאי לחכות אבל לא קריטי:

http://www.amdzone.com/index.php/reviews/56/9181-amd-780g-a-athlon-x2-4850e-review

תמיד תוכלי להוסיף כרטיס מסך מאוחר יותר אם באמת יהיה צורך.

כמו שכתבתי אני משתמשת במחשב גם לתיכנות (ECLIPSE) ורוצה מחשב לטווח ארוך. המעבדים שכתבת טובים מספיק לזה?

לא מכיר את התוכנה הספציפית - כדאי לבדוק מה הדרישות המומלצות באתר הבית שלה.

כפי שראית, חסכתי לך כ-600 ש"ח אז תחליטי כמה מהסכום הזה את מוכנה להשקיע על שדרוג המעבד (אם צריך).

ה-E8400 שיהיה זמין בשבועיים הקרובים במחיר של כ-1000 ש"ח מומלץ בחום - אבל רק אם באמת יש צורך.

לגבי מסך- האם באמת אין מסך טוב בפחות מ 1700 ש"ח?

לא - אין, ודאי לא לשימושים שלך. ניתן להתפשר כאן רק לגיימרים או לשימוש קליל בלבד (שעה ביום). לא ממליץ להתפשר כאן - קראי בלינק שנתתי למעלה למה.

מה בעניין השקט?

פורסם
  • מחבר

שקט זה נחמד אבל לא כזה קריטי.

במארז לפי מה שקראתי הבנתי שעדיף ספק עם 400W, לא? אם זה משפיע על העמידות של המחשב אז זה משהו שמאוד חשוב לי.

זכרון פנימי, שוב לפי מה שקראתי KINGSTON הם המומלצים, לא? PQI הם טובים?

לגבי מעבד - אולי אני אלך באמת על ה AMD ATHLON 64 BE-2350. לא הבנתי אבל- במה הוא יותר טוב מ AMD 4400-4800? למה הוא יקר יותר? לא עדיף לי 4800? (אם השקט לא כזה חשוב לי)

במסך ובלוח האם נראה לי אני אלך לפי ההצעות שלך.

תודה רבה על העזרה

פורסם

מפרט ראשוני בלבד, עד שתעדכני את הפרטים החסרים

לוח אם:

GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤373

* לוח אם <...> אינו כולל בקר-זיכרון דו-ערוצי, אך לשימושייך זה חסר משמעות לחלוטין.

הידור (Compilation) בכלל, והידור-מקבילי בפרט, בהחלט עשויים להרוויח מקיום בקר-זיכרון דו-ערוצי במערכת - קל וחומר במערכת הכוללת מעבד-ראשי עם יותר מליבת-עיבוד יחידה.

ולהלן הצעתי למפרט :

מארז וספק-כוח : CompuCase 6K11/6K60 + HEC 300AR-TF 300W - כ-215ש"ח

+

לוח-ראשי : Asus M2N-VM_DVI nForce630a+GeForce7050PV-Based - כ-285ש"ח

מעבד-ראשי : AMD Athlon64 X2 4400+ 2.3GHz 1MB-Cache 2GHz-Bus 65W-TDP OEM ADO4400IAA5DD - כ-340ש"ח

פתרון-קירור למעבד : GlacialTech Igloo 7310 Light w/ Silent Fan - כ-55ש"ח

<---- או ---->

לוח-ראשי : Gigabyte GA-G31M-S2L G31+GMA_X3100-Based - כ-320ש"ח

מעבד-ראשי - אפשרות 1 : Intel Pentium Dual-Core 1.8GHz 1MB-Cache 800MHz-Bus 65W-TDP OEM E2160 - כ-320ש"ח

מעבד-ראשי - אפשרות 2 : Intel Core 2 Duo 2.2GHz 2MB-Cache 800MHz-Bus 65W-TDP OEM E4500 - כ-565ש"ח (זיכרון-המטמון הכפול עשוי להועיל בתחום הפיתוח)

פתרון-קירור למעבד : Arctic Cooling Alpine 7 w/ PWM Fan - כ-60ש"ח

+

זיכרון-ראשי : 2x Transcend/Kingston/Corsair/OCZ/Samsung 1GB 800MHz CL5 - כ-250ש"ח

כרטיס-תצוגה : GeCube AMD-ATi Radeon HD 2400Pro 256MB-DDR2 GC-VHD24PL2-D3_LP_HDMI - כ-210ש"ח (כולל חיבורי S-Video, ו-HDMI; ותומך בפענוח סרטים בחדות-גבוהה (HD Video) עד 1080p, כמדומני)

כונן-קשיח - אפשרות 1 : WD 160GB 8MB-Cache NCQ S-ATA WD1600AAJS - כ-240ש"ח

כונן-קשיח - אפשרות 2 : WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-385ש"ח

כונן-תקליטורים : LG GSA-H6xNK S-ATA או Samsung SH-S203B S-ATA או Pioneer DVR-21xBK S-ATA - כ-160ש"ח

וסה"כ : החל מכ-1755ש"ח (לא כולל הרכבה ו/או בדיקה).

פורסם

במארז לפי מה שקראתי הבנתי שעדיף ספק עם 400W, לא? אם זה משפיע על העמידות של המחשב אז זה משהו שמאוד חשוב לי.

חשוב רק אם את מתכננת OC רצחני או הוספה בעתיד של כרטיס מסך HIGH-END לגיימינג כבד. אחרת אין כל צורך.

זכרון פנימי, שוב לפי מה שקראתי KINGSTON הם המומלצים, לא? PQI הם טובים?

אין כל הבדל ממשי

לגבי מעבד - אולי אני אלך באמת על ה AMD ATHLON 64 BE-2350. לא הבנתי אבל- במה הוא יותר טוב מ AMD 4400-4800? למה הוא יקר יותר? לא עדיף לי 4800? (אם השקט לא כזה חשוב לי)

ה-BE חסכוני וקריר יותר. קחי 4800 כי זה לא ממש קריטי לך וממילא ה-IGLOO 7310 ישמור עליו שקט.

הידור (Compilation) בכלל, והידור-מקבילי בפרט, בהחלט עשויים להרוויח מקיום בקר-זיכרון דו-ערוצי במערכת - קל וחומר במערכת הכוללת מעבד-ראשי עם יותר מליבת-עיבוד יחידה.

אבל זה חלק מאוד זניח מ"תיכנות" ממילא, אלא אם היא עובדת על פרוייקטים בסדר גודל של חברה בינונית. חיסכון של חצי-שניה בזמן ההידור הוא לא שיקול לדעתי... ממילא היא בחרה AMD

.

.

.

מעבד-ראשי - אפשרות 2 : Intel Core 2 Duo 2.2GHz 2MB-Cache 800MHz-Bus 65W-TDP OEM E4500 - כ-565ש"ח (זיכרון-המטמון הכפול עשוי להועיל בתחום הפיתוח)

גם כאן - השפעה זניחה אם בכלל ב-99% מהמקרים...

כונן-תקליטורים : LG GSA-H6xNK S-ATA או Samsung SH-S203B S-ATA או Pioneer DVR-21xBK S-ATA - כ-160ש"ח

אין לה צורך בו.

ולסיכום, כדי לוודא שלא דיברתי שטויות פה למעלה ;):

לא מכיר את התוכנה הספציפית - כדאי לבדוק מה הדרישות המומלצות באתר הבית שלה.
פורסם

זמן ההידור צפוי להיות מושפע באופן ניכר מקיומו של בקר-זיכרון דו-ערוצי במערכת עם מעבד-ראשי רב-ליבתי. לא מדובר ב-"הבדל של חצי שניה" (למעט, אולי, אם משך הזמן המקורי היה שניה אחת ;)).

אולי אבחן זאת מאוחר יותר בעצמי, למשל, באמצעות הידור ליבת-לינוקס עדכנית - תוך מדידת הזמן הדרוש לכך, ואז שליפת אחד משני כרטיסי-הזיכרון, וחזרה על התהליך.

וכך או כך, לא אמליץ על לוח-ראשי עם בקר-זיכרון חד-ערוצי מגוכח... למרבה השמחה, עברנו את תקופת-האבן הזו, ואינני רואה סיבה טובה לחזור אליה (קל וחומר כאשר מחיר הציוד המוגבל איננו נמוך משמעותית, וכאשר התקציב איננו קצר במיוחד).

פורסם

אני לא מדבר על הידור של קרנל שלם כמובן... ב-C++ למשל זמן ההידור הוא לרוב שניות בודדות גם בפרוייקטים כבדים מאוד.

לא יודע איך זה ב-ECLIPSE אבל קשה לי להאמין שזה משמעותי בהרבה... שווה בדיקה ושוב - היא לקחה AMD ממילא.

ללוח הנ"ל יש יתרונות רבים (למשל מחיר, כרטיס מובנה חזק ושלל יציאות וידאו) שמצדיקים בהחלט התפשרות בנושא בקר הזיכרון לשימושים בהם הוא לא קריטי גם כך...

"מגוחך" או לא - הוא מאוד משתלם לטעמי לשימושים הנ"ל.

פורסם

אז זהו, שזה גם לא ממש משתלם : אם תבחן את הנושא מקרוב, תוכל לראות כי ההפרש בין הלוחות הנו כ-50ש"ח לפחות, וכי מחירו של כרטיס-תצוגה נפרד (וחזק בהרבה מכל כרטיס-תצוגה משולב) הוא כ-200ש"ח בקירוב.

המשמעות המעשית היא, חיסכון מירבי של כ-150ש"ח. לא משהו שכדאי לוותר בעבורו על תכונה חשובה כזו - כאשר אין הכרח לעשות זאת, לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים