עבור לתוכן

בשביל מה באמת צריך זוויות צפייה רחבות במסך מחשב? (או: איך לבחור מסך ולא להשתגע)

Featured Replies

פורסם

אני הרבה זמן כבר מחפש איזה מסך LCD לקנות ואני עדיין מתלבט קשות.

אני אוהב לשחק במשחקים, בנוסף לזה אני מתכנן להשתמש במסך בתור טלויזיה (מחובר לממיר באמצעות כרטיס טלויזיה).

כמו כן אני עוסק בתכנות, עיבוד תמלילים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים.

אחרי הרבה חיפושים הגעתי למסקנה שאני רוצה מסך "22 רחב (ספציפית: ASUS VW222U) - הוא נותן לי ביצועים טובים במשחקים, גדול עם הרבה מרחב עבודה וסה"כ צבעים לא מצוינים אבל טובים מספיק בשבילי.

אבל לא מיהרתי לקנות ואני חושב על זה הרבה כי בקרוב אני אצטרך לשבת הרבה מול המחשב ולתכנת (שני קורסים תכנותיים באוניברסיטה, ואני מקווה שאתחיל לעבוד בתור מתכנת בקרוב) אז חשבתי - יאללה, נשקיע עוד קצת כסף ונלך על מסך כמו ה 2007FP ואז אפשר יהיה לחסוך גם את הכרטיס טלויזיה ובעצם הוצאתי רק עוד 150 ש"ח (vw222u + hauppauge 150mce = 1850nis) וקיבלתי גם מסך מעולה עם זוויות צפיה טובות.

עכשיו הקטע הוא שאני כנראה רוצה מסך רחב, אבל שיהיה בגובה של מסך "19 לפחות, ובגלל זה צריך בעצם מסך "22 (מגרד את הראש).

ואז עלתה לי שאלה... עם כל הדיונים פה על כמה שמסכי TN הם עלובים ולא איכותיים יחסית לשאר הפאנלים (PVA/IPS וכו'), במה בעצם הפאנלים האיכותיים טובים יותר מה- TN?

בסדר, אז הצבעים יותר מדוייקים. אני לא גרפיקאי ולא כזה חד ראייה, אני אתפשר על משהו טוב/סביר ולא מצוין.

זוויות צפיה - פה השאלה האמיתית. הרי בזויות שאנשים יושבים מול המסך ביום יום שהיא 0 עד 25 שזה בשביל ללגום את הקפה שעל השולחן ובמקרה באותה שניה צצה לי הודעה במסנג'ר והסתכלתי על המסך.

אבל חוץ מזה, אני באמת לא מבין בשביל מה צריך זווית צפייה רחבות, יותר מ 50 מעלות (וזה גם מוגזם) אני לא מבין למה שמישהו ירצה לראות מסך מזווית כזו.

חוץ ממקרה אחד בו קבוצה של אנשים רואה סרט/משחק - אבל ביננו, עדיף כבר ללכת לסלון ולשבת על הספה כמו בני אדם מאשר להתכווץ מול מסך 24 אינצ' במקרה הכי טוב (כלומר במצב הכלכלי הכי טוב) שבו התמונה קצת מרוחה אפילו.

בקיצור, תשכנעו אותי ותסבירו לי, כי אני מבולבל לגמרי.

מיכאל.

פורסם

לא רוצה זויות צפיה רחבות? לא צריך. אני רוצה, ואני מוכן לשלם על זה, כי TN זה שפל המדרגה. אני רואה הרבה סרטים על המסך שלי ולכן חשוב שהם ייראו טוב, ולא חרא.

פורסם

שאתה רואה סרט ושוכב על המיטה, אתה נמצא בדיוק מול המסך? לא... אז במקום לשנות כל שניה את הזווית של המסך.. פשוט קונים מסך עם זווית צפיה רחבה

פורסם

יש לי בעבודה מסכי LCD של MAG שהגיעו אלינו לפני מספר חודשים. אחרי שימוש של מספר ימים נדהמתי לגלות שתזוזה של הראש שלי בכיוון של 10 מעלות בערך למעלה או למטה גורמת לשינוי של צבע במסך, לדוגמא צבע ירוק בהיר נראה כמו צהוב ובסופו של דבר אדום. אותו דבר התרחש כאשר הייתי מציץ מהצד במסך של חבריי לעבודה, הצבעים נראו די שונים כאשר הייתי מסתכל על המסך באלכסון.

למזלי העבודה שלי לא דורשת ממני הבחנה בין צבעים ואני יכול להסתדר עם מסך כזה אך אני אישית יודע שאין שום סיבה שאדם ישלם ממיטב כספו על מסך שלא מסוגל להציג צבעים כראוי כאשר אתה מסתכל עליו מזווית שונה. בנוסף לכך כאשר אתה קונה מסך הוא אמור ללוות אותך במשך כמה שנים ובזמן הזה יכולות להשתנות הדרישות שלך מהמסך, האם יעלה על דעתך להחליף מסך בעוד שנתיים בגלל שהחלטת לצפות ביותר סרטים או לבצע עריכה חובבנית של תמונות וסרטי וידאו? לטעמי עדיף להשקיע היום במסך איכותי מאשר להשקיע במסך בינוני ולאחר שנה עד שנתיים להחליף אותו לדגם מתקדם יותר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על כל התגובות, זה עוזר לי מאד בהחלטתי.

אז בעצם אני מחפש מסך, כמה שיותר גדול, אבל לא מפוצץ במחיר (כלומר, מעל 2000 זה כבר בכלל מחוץ לתחום בהרבה), עם זוויות טובות ורצוי חיבור ישיר לוידאו.

חוץ מה2007FP וה- 2007WFP, יש עוד אפשרויות העונות על דרישותיי?

פורסם

אין עוד מסכי 20" איכותיים (ללא ציפוי מבריק) המתחרים בהם במחיר משתלם.

פורסם
  • מחבר

קראתי שמסכי דל מוחלפים רק בפיקסל המת השישי (!), והאמת, זה קצת מפחיד אותי.

להשקיע 2000 שקל על מסך ואחרי חודשיים לקבל נקודה שחורה באמצע המסך זה לא נעים.

בכלל, מה הסיכוי שיווצר פיקסל מת/שרוף/תקוע/דלוק אם בקנייה עצמה לא נמצא אף פיקסל מת אחד.

פורסם

הזויות בצדדים זה זניח אם אתה יושב מול המסך, ברגע שהמסך גבוה/נמוך מדי פה מתחילה הבעיה וזה מבאס כמו לא יודע מה...

פורסם

בכלל, מה הסיכוי שיווצר פיקסל מת/שרוף/תקוע/דלוק אם בקנייה עצמה לא נמצא אף פיקסל מת אחד.

אם לא תראה פיקסל מת אחרי שהוצאת את המסך מהקופסה, לא תראה גם בהמשך חייו . פיקסל מת נוצר בעת הדפסת המטריצה במפעל ולא במהלך חיי המסך. הסיכוי לכך שתראה פיקסל מת מהקופסא הוא נמוך מאוד מבחינה הסתברותית. אין מה לעשות - בגלל שיבואן מסרב לקבל בחזרה מסך עם פיקסל מת, מעטות החנויות שמוכנות להתגמש בהחלפת מסך בנסותן למכרו ללקוח אחר שנוכחות פיקסל שרוף לא תשנה לו. אתה צריך לצאת למסע חיפוש אחרי החנות שתסכים לתנאי החלפה הוגנים. בכלל לדעתי פיקסל שרוף בשורת המשימות או בכותרת העליונה של היישום, למשל, הוא זניח לחלוטין בהשוואה לדליפת אור חמורה שיכולה להפריע בקטעים חשוכים בסרטים.

פורסם
  • מחבר

אילו בדיקות כדאי לבצע על המסך, בהנחה שהחנות תרשה זאת, בשביל למנוע כל אפשרות למסך פגום?

פורסם

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JX8C6D378

יש את זה כ¤1,049 עם התחייבות ל0 פיקסל שרוף

"הודות הפנל האיכותי (A+) אנו מתחייבים ל-0 פיקסלים שרופים ב-3 שנים!

החלפת מסך בחדש במקרה ויש אפילו פיקסל שרוף אחד בתקופת האחריות"

מה זה פאנל A+?

אני חושב לקנות אותו אבל התקציב שלי לעומתך הוא עד 1300.

פורסם

KDF?

נשמעת כמו חברה ג'נרית לחלוטין..

עדיף להתרחק

לא רק שהוא פאנל NT תראה גם את הנתונים שלו...

פורסם

יש חברה לא ג'נרית שמתחייבת ל0 פיקסלים שרופים?

אין לי בעייה עם פאנל TN גם ככה הבנתי שפאנלים אחרים רחוקים מהתקציב שלי שהוא עד 1300

פורסם

זוויות צפייה היא בעיקר בעייתית שיושבים שניים מול המסך , אם זה בצפייה בסרטים או במשחקים ואז כולם סובלים

פורסם
  • מחבר

לחבר שלי יש מסך LCD 17 ישן והאמת שאנחנו יושבים ביחד מול המסך זה לא מפריע לי.

לפני זה היה לו מסך עוד יותר ישן (גם LCD) ושם באמת אפשר היה למות מהזוויות.

אני חושב שגם אצל מסכי TN הזוויות השתפרו בשנים האחרונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים