עבור לתוכן

איזה מקצוע בתחום המחשבים הכי שווה ללמוד? יעני שאפשר להרוויח הרבה כסף ממנו

Featured Replies

פורסם

לא, בשקלים בודדים.

:kopfpatsch:

• תגובות 31
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמובן שבאלפי שקלים

התחום שהכי כדאי לפי דעתי זה מהנדס תוכנה(ולהתקדם לתחום פיתוח) יותר כסף, יותר ביקוש ויהיה לך עבודה גם בגיל מבוגר (אחרי 50)

מהנדס חומרה/אלק' מתאים למי שלא אוהב תוכנה וכדו' (למרות שייש דברים חופפים)

למי ששאל מה זה מהנדס חומרה/אלק': תיכנון מערכות חשמל לבתים/תעשיה וכדו' (חברת החשמל) , בדיקות חשמליות(QC/QA) לכרטיסים אלקטרונים(תקשורת,מולטימדיה וכו') , הטופ זה פיתוח כרטיסים(Board design) או מעבדים (ChipDesign)

בהצלחה

פורסם

:kopfpatsch: איזה נובים

לפותח הת'רד: אין מצב שתצליח בתחום שאתה לא אוהב, אני מציע לך להתנסות קצת (באמת שלא צריך להתאמץ יותר מדי בשביל זה, הרשת מפוצצת במדריכי תכנות). הכי פשוט בעולם: תבנה לעצמך אתר. אתה עוד תגלה שזה ממש ממש לא כזה פשוט (במיוחד אם אתה מנסה גם שירוץ ברשת מהמחשב שלך).

אישית אני מתכנת בסביבת ווב, אני יכול לחלוק מעט ממה שאני מכיר את התחום:

* אם אתה לא טוב לא תצליח, ולא משנה איזה תואר הוצאת ומאיפה.

* התואר לא כזה קריטי בכל מקרה, הרבה יותר קריטי הנסיון שלך ורמת הידע שאתה מפגין.

* חלק גדול מהאנשים שעושים תואר במדעי המחשב או נושרים באמצע או מבינים בסוף שזה לא מתאים להם או שנשחקים בעבודה תוך פחות משנתיים.

* אני אחזור על זה שוב: אם אתה לא אוהב את זה, אתה לא תוכל לעבוד בזה, ואם תצליח, תסבול(וזה לא שווה את זה).

העבודה בתכנות היא עבודה שוחקת במשרדים אפרוריים ועם מלא חנונים מסביב, אבל לחנונים שכמונו (אל תעשו פרצוף אתם גולשים בHWZONE באופן קבוע = אתם חנונים) זה לא צריך להפריע.

המשכורות הן לא רעות (אישית אני מרוויח קצת יותר מ20 אלף ברוטו עם שנה נסיון) אבל צריך לקרוע תחת בשביל להוכיח שאתה ראוי להן (עבדתי שנה במשכורת של 6.5 עד שצברתי נסיון והוכחתי את עצמי).

התחום הספציפי לפי דעתי לא כזה משנה (QA ד"א זה בדיקות, לרוב סטודנטים עושים את זה בשכר זעום בדרכם להיות מתכנתים אמיתיים) כל עוד תהיה טוב - תוכל לדרוש משכורת בהתאם. ובכל מקרה אפשר ללמוד מדעי המחשב ולהיפתח למלא תחומים (מתכנות ועד עיצוב דרך אלגוריתמים ורשתות).

בהצלחה לכל החולמים ואל תשכחו מה קרה כשהבועה התפוצצה, אל תהמרו על מקצוע כי הוא שווה כסף היום, יכול להיות שעד שתסיימו את התואר כל התחום ייקרוס שוב.

פורסם

הנתונים שמופיעים באתר הנ"ל: http://www.dialog.co.il/tavlaot.htm

הם באלפי שקלים?

מיליונים אחי

ואלה אחת הטבלאות שלא מומלץ להסתכל (לדעתי), חפש לוח דרושים

Free - איפה למדתה? איך הלך לך שם? איפה אתה עובד עכשיו?

ובקשר להנדסת חשמל/אלקטרוניקה - זה נשמע לי תחום ממש ממש מעניין, איך אני יכול להתנסות בזה?

ואמרו לי שזה משעמם והעבודה חוזרת על עצמה (נגיד לתכנן מה שצריך לביניין ושאני מסיים יביאו לי עוד ביניין ככה 40 שנה)

אם אני לא עושה צבא אלא שירות לאומי (לא בטוח שזה מה שייקרה, יש עוד זמן) זה יפריע לי במציאת עבודה? לחברת חשמל אני משער שתהיה בעיה, בחברות אחרות?

פורסם

FREE :) תוכל להרחיב קצת על תחום ה QA ?

אני מבין שהרבה סטודנטים עובדים בזה , אבל מה בנוגע לאלו בעלי תואר ראשון שהחליטו שזה יהיו המקצוע שלהם ?

האם לדעתך טבלאות השכר בנוגע ל QA מדייקות ?

פורסם

אני מקווה מאוד שאף אחד ממכם לא יעבוד בQA בעתיד בתור משרה מלאה. אני לא מבין איך אנשים יכול לשאוף למקצוע כזה. זה עבודה אפורה ומשעממת, עושים אותו דבר, לפי נהלים ברורים ופרוצדורות קבועות מראש. למשל יש איזשהי תוכנה שצריך לבדוק אותה למספר מכשירים סלולארים... אז בודקים... מתקינים, עוברים על תפריטים, מוציאים באגים. פשוט כמו זומבים. אני לא רואה שום משרת QA שצריכה תואר. רק ניסיון. למשל SAP QA. אז ברור שצריך ניסיון עם מערכת SAP. אבל אתה לא צריך תואר בשביל למצוא באגים כמו רובוט.

חוץ מזה, אף אחד, חוץ מאלוהים, לא יכול להגיד לך מה יהיה המקצוע החם בעוד 5-10 שנים. עם התפתחות מדינות כמו הודו בתחום המחשבים, לא מן הנמנע שבעוד כמה שנים הרבה חברות יעבירו את הסניפים שלהם להודו וזהו.

סביר להניח שאם עד גיל 20 אתה לא התעניינת באלקטרוניקה\תכנות, לא יהיה *הוקוס פוקוס* ותהפוך למהנדס תותח. זה לא עובד ככה.

פורסם

QA זה לא רק בדיקות ידניות, כפי שאתה מתאר.

יש גם בדיקות אוטומטיות (כתיבה והרצה), כתיבת test cases וכד'. נכון, לא צריך תואר בשביל לעשות את זה (אני מכיר מספיק אנשים שהגיעו ל-QA בזכות נסיון במחשבים ולא תואר), אבל זה עוזר.

ולגבי הודו - לפני בערך שנה, בחברה שלי החליטו לעשות טיפה outsourcing של QA להודו. אמנם זה עזר (התגלו הרבה באגים מינוריים שההודים פתחו על כל דבר קטן), אבל זה לא השתווה לבדיקות QA "אמיתיות" שהתבצעו אצלנו בחברה.

פורסם

זה אומנם תלויי איפה אבל QA זה ממש לא עבודה של סטודנטים בשכר זעום בדרכם להיות מפתחים...

אצלנו סטודנט שמתחיל לעבוד בתכנות ובבדיקה מרוויח אותו הדבר בדיוק, ומשם הוא משתקדם לפי ביצועים וכאלה..

אני יכול להגיד לך שיש אצלנו אנשים עם תואר ראשון ושני שעושים בדיקות ובהחלט צריכים את כל מה שהם למדו במשך התואר בשביל זה ואפילו עוד קצת מעבר...

נכון, יש בדיקות שיכולים להריץ ילדים בני 15 כמו להתקין על כמה מכשירים ולראות תפריטים אבל יש בדיקות רציניות שדורשות הרבא מעבר...

ושוב זה משתנה מחברה לחברה, ראיתי כשחיפשתי פרוייקט לסוף התואר QA בחברה אחת שרוב מה שהם עשו זה שמו כל מיני סוגי של מערכות קבצים על המכשיר, וכל מיני סוגי זכרונות ונתנו גרפים של ביצועים כדי שהמנהלים יוכלו להחליט מה לשים במוצר הסופי לפי שיקולי עלות תועלת...

ויש מכומות כמו איפה שאני עובד שעושים טסטינג ברמה מאוד מאוד גבוהה...

(אצלנו בודקים כותבים קוד של אוטומציה ופרוטוקולי תקשורת וגם בודקים קוד של מפתחיל שיוצא ללקוחות ומוצאים בו לא מעט בעיות ככה שאין מה לזלזל בעבודה הזאת...)

מה גם שמבחינת משכורת הייתי מאחל לכולכם להרוויח בזמן הלימודים כמוני ואחרי זה להרוויח כמו שמרוויח טסטר במשרה מלאה אצלנו...

פורסם

מה שאותי הכי משעשע

זה שבטבלה שמישהו הביא פה

(ואני משער שבאמת זה נכון)

זה שאנשי השיווק מרוויחים יותר מאנשי הפיתוח :smile1:

(ולא נראה לי שהם חייבים לבוא מתחום המחשבים)

נקודה למחשב לכולם :-*

פורסם

ברור שאנשי שיווק ירוויחו יותר, היום עסק לא יכול להתקיים ללא שיווק.

שיווק זה חוד החנית לעסק.

פורסם

והם ברוב המקרים כן באים מתחום הפיתוח...

אנשי השיווק ששומרים על קשר עם הלקוחות חייבים להיות אנשים טכניים, בעבודה היא לא רק למכור אלה לקבל בקשות מהלקוחות, (בקשות שקשורות לעיצוב המוצר, פיצ'רים שהוא תומך בהם וכדומה...) להחליט מה הכי חשוב ולהגיד למפתחים לעשות את זה.. יש להם המון כח וחשיבות ולכן המשכורת בהתאם...

פורסם

לא טענתי שזה לא מוצדק או משהו

אני בסך הכל רואה את האירוניה בדבר

שאחרי הכל לשווק נשמע פחות מסובך וקשה מלפתח

פורסם

לא טענתי שזה לא מוצדק או משהו

אני בסך הכל רואה את האירוניה בדבר

שאחרי הכל לשווק נשמע פחות מסובך וקשה מלפתח

טעות לחשוב ככה, איש מכירות מוצלח לרוב, זה אדם עם כשרון למכור קרח...

פורסם

זה לא ממש מה שמחפשים באנשי שיווק בהייטק, לפחות בחברות המאוד גדולות...

א, זה הרבא סקר שוק לפני שמתחילים לעבוד על פיתוח מוצר חדש..

זוה לא בן אדם שצריך לשכנע אותך שאתה צריך מזרן חדש וכאלה.. זה יותר בן אדם שיראה לך אתה מוצר, יסביר לך למה אתה יכול למכור אותו ללקוחות שלך ויהיה מפסיק בקשר איתך כדי להתאים במידת האפשר את המוצר לצרכים האישיים שלך.. (במידת האפשר = לפי כמה שאתה לקוח גדול...)

פורסם

אישית יש לי אלרגיה לאנשי מכירות, עניין של טעם והשקפת עולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים