עבור לתוכן

אפשר לעשות OC לHD?

Featured Replies

פורסם

הכוונה אם אני יכול לגרום לו להסתובב מהר יותר או משהו שימהיר אותו (חוץ מרייד)? :lol:

פורסם

תנסה לתת לו יותר מתח (12V+)

אך זה לא כל כך פשוט.. אתה צריך להגיע ממש לחיבורים הישירים של המנוע.

פורסם

לא, לא, לפי מה שראיתי במעגלים מודפסים של קשיחים עד עכשיו, המנוע משתמש ב 12 וולט מהמולקס, וגם המחטים אם אני לא טועה,

והבקר מתשתמש ב 5V, כך שהעלאת המתח בכניסת ה 12V של המולקס תשפיע על המנוע אם אני לא טועה.....

פורסם

לא!!!

איך אתה רוצה להמהיר HD עם תוכנה ועוד אם אחת מסובכת וקשה כמו שפת C

פורסם
  • מחבר

א. מחקתי את ההודעה ההיא

ב. אני לא יתכנת כלום יש לי דוד שלומד עכשיו והוא צריך פרויקט אז זה יהיה רעיון טוב בשבילו.

פורסם

מה הקשר לשפת C ????

אני מדבר על העלאת מתח הכניסה ב 12V

פורסם
  • מחבר

כתבתי שאולי אני יכול לתכנת אישהי תוכנה אולי אפילו לצרוב אותה על הלוח אם בצ'יפ, אם זה יעזור לעשות OC להארד דיסק כמובן

פורסם

האמת שזה רעיון ממש חמוד... אם אפשר לעשות overclock בטח אפשר לעשות גם את הפעולה ההפוכה, למשל לדיסקים של IBM כדי שלא ימותו אחרי שלושה ימי שימוש אלא אחרי חודש...

פורסם
  • מחבר

חמוד חמוד השאלה אם זה אפשרי ביכלל?

והאם זה לא :bash: את הHD תוך יומיים?

פורסם

לא, לא, לפי מה שראיתי במעגלים מודפסים של קשיחים עד עכשיו, המנוע משתמש ב 12 וולט מהמולקס, וגם המחטים אם אני לא טועה,

והבקר מתשתמש ב 5V, כך שהעלאת המתח בכניסת ה 12V של המולקס תשפיע על המנוע אם אני לא טועה.....

המנוע של ההרד דיסק לא יושפע אם תעלה לו מתח כי זהו אינו מנוע DC רגיל אלה מנוע צעד,

שפועל לפי תדר שעון שהוא מקבל ולכן אם כבר אז הדרך היחידה להעלות את מהירות הסיבוב שלו היא להעלות את הדתר שהמנוע מקבל.

אבל כל זה לא יתן כלום כי בעצם כל המעגלים והמנגנונים בנויים למהירות מסויימת ורק העלת הסיבוב לא תועיל.

פורסם

אין אפשרות להגביר את המהירות ע"י צריבה / שינוי הגדרות בלוח, ביוס, כל רכיב אלקטרוני אחר.

אני מאמין שעם קצת שקדנות, אפשר לקחת קשיח, ולראות אם יש נגדים במוליכים שבין המולקס למנוע, ואז פשוט לקצר אותם, או כמו שאמרתי, להעלות את מתח ה 12V במולקס לקשיח.......

פורסם
  • מחבר

תראו אני בספק אם אני יוציא משהו מזה לפועל ולכן אין ליבעיה שתתנו גם רעיונות לא פרקטיים במיוחד לדגומא: תפוס את המחט של הHD ותוסבב אותה מאוד מהר (זה היה הגזמה ;D )

אבל באמת אם צריך הלחמות, תכנות, זריקת הHD מהחלון ועוד כל מני אין לי בעיה לקבל רעיונות כאלו- מי יודע אולי יהיה פה רעיון כל כך משוגע שהוא עוד עלול להצליח!!!!

Arik.G- אתה אומר שהעלת הRPM לא יעזור אז מה כן בגנוסף לRPM מה צריך לשנות?

פורסם

רגע... אם תעלו את מהירות הסיבוב בצורה "פיראטית" מי מבטיח לכם שהעינית לייזר תצליח לעמוד במהירות הגבוה?

והיה פה אחד שרוצה לצרוב משהו על הלוח-אם... איך תעשה את זה בלי לפוצץ את המחשב....

ועוד אחד שחשב ליבנות תוכנה בC.. (אתה לא יכול לעשות משהו שיגרום לסיבוב מהיר יותר, מה שכן אתה יכול לבנות אלגוריתם

שהוא ממש מסובך ומורה לHD איך לטפל בצורה יעילה בנתונים שהוא קורא.כותב).

בקיצר שלל רעיונות יפים אבל אני לא חושב שאחד מהם הוא בר ביצוע, אישית גם אני חשבתי איך לעשות OC לHD או לCD

שלי... אבל תמיד העינית לייזר היא גורם מפריע...

שלא נדבר על שההארד-דיסק הוא אחד מן המכשירים היותר רגישים במחשב ורוב הסיכויים שהוא לא יחיה הרבה זמן נגיד ומישהו הצליח

לעשות לו OC....

מה שכן חשבתי על כך עכשיו ואולי אפשר לעשות OC לכרטיס רשת? או לHUB??? למישהו יש רעיונות?

פורסם

תראו אני בספק אם אני יוציא משהו מזה לפועל ולכן אין ליבעיה שתתנו גם רעיונות לא פרקטיים במיוחד לדגומא: תפוס את המחט של הHD ותוסבב אותה מאוד מהר (זה היה הגזמה ;D )

אבל באמת אם צריך הלחמות, תכנות, זריקת הHD מהחלון ועוד כל מני אין לי בעיה לקבל רעיונות כאלו- מי יודע אולי יהיה פה רעיון כל כך משוגע שהוא עוד עלול להצליח!!!!

Arik.G- אתה אומר שהעלת הRPM לא יעזור אז מה כן בגנוסף לRPM מה צריך לשנות?

כמו שהרגע Moo^Moo אמר מהירות הסיבוב היא לא הדבר היחידי בו מהירות ההרד דיסק תלויה,

הרי גם הראש צריך להיות מסוגל לפעול במהירות מספיקה כדי לקרוא נתונים.

ובשביל זה כבר צריך להכנס ממש לתוך המערכת של הדיסק ולשנות הכל, אני ממש לא רואה את זה אפששרי ,אבל אם מישהו

יצליח לחשוב על משהו זה יהיה פ33ה!!

פורסם
  • מחבר

מה שכן חשבתי על כך עכשיו ואולי אפשר לעשות OC לכרטיס רשת? או לHUB??? למישהו יש רעיונות?

תםתח ת'רד משלך!!!! ;D

סתם אני צוחק

אבל רציני עכשיו, יש לי דוד שלומד עשיו מהנדס חומרה והוא צריך פרויקט, בקשר לליזר למה לא להחליף אותו? אולי לא בר ביצוע בשבילי אבל זה רעיון האם זה אפשרי אם לא למה, תפסיקו להגיד למה לא ותגידו איך כן!!! (עצה שימושית לחיים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים