עבור לתוכן

q6600 vs e8400

Featured Replies

פורסם

איזה מעבדיי Q9XXX יוצאים ? (כמו שיש E6750 , E8400 ....)

ומה ההבדל בין כל אחד...

פורסם

Q9300 - 2500MHz - 2*3MB L2 Cache - 1333*7.5 - 266$

Q9450 - 2666MHz - 2*6MB L2 Cache - 1333*8 - 316$

Q9550 - 2866MHz - 2*6MB L2 Cache - 1333*8.5 - 530$

פורסם

כשחלונות 7 יצא בסביבות 2010 כבר יעברו 7 שנים מאז הוכרז 64-ביט ולמרות שאז (וגם היום) כל המעבדים שנמכרים הם 64-ביט, עדיין יהיה חלונות 7 בגרסאת 32 ביט.

אני דווקא שמעתי שאמרו שהיא תצא רק ב64 ביט.

אבל נכון, עברו 5 שנים בערך מאז מעבדי ה64BIT הראשונים שגם אז אמרו שעוד מעט הכל יעבור ל64BIT, עדיין רוב המערכות שמותקנות היום הם 32 ביט.

פורסם

http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=592

So far, the company has determined Windows Seven will come in both 32- and 64-bit flavors.

גם מכיוון שהבסיס זה ויסטה, זה לא עולה להם יותר מדי להשאיר את התמיכה. אבל בלי קשר, אנשים גם דיברו על שיפורים של עשרות אחוזים ואפילו יש פה איזה משתמש הוזה בשם oren_some_lie שאומר שכל מתכנת זוטר יודע שזה אמור לתת 100% שיפור בביצועים (מעבר מ 32 ל 64 ביט) ובפועל גורנישט.

אני לא אומר שהשיפור בריבוי נימים לא יבוא ולא יהיה משמעותי, אבל זה ה-ר-ב-ה יותר מסובך מהמעבר מ 32 ל 64 ביט.

פורסם
אני לא אומר שהשיפור בריבוי נימים לא יבוא ולא יהיה משמעותי, אבל זה ה-ר-ב-ה יותר מסובך מהמעבר מ 32 ל 64 ביט.

יש פה עוד נקודה מעניינת, שלרוב מזניחים אותה. גם כשהמשתמש מריץ תוכניות "טיפשות" שלא יודעות לעבוד באופן מקבילי ולנצל כמה ליבות, הוא יכול (במקרים מסוימים) לדאוג למקביליות בעצמו.

נניח, לדוגמה, שיש תוכנית מאוד פשוטה ולינארית, שמבצעת חישוב מתמטי ארוך, שלוקח שעה. ונניח שיש לי צורך להריץ אותה כמה פעמים (עם תנאי התחלה שונים). התכנית לא יכולה לנצל יותר מליבה אחת בריצה נתונה. אבל, אם יש לי שתי ליבות, אני יכול להריץ אותה פעמיים באותו זמן, ומערכת ההפעלה תחלק את שני העותקים בין שתי הליבות, ואני אקבל שיפור של כמעט פי 2 בביצועים (כמעט, כי משאבים אחרים, כמו זיכרון, עדיין משותפים). אם יש לי 4 ליבות, אני אוכל לעשות את זה 4 פעמים ולהנות מכל כח העיבוד, בלי שהתוכנית תצטרך להיות כתובה בצורה חכמה כדי לעשות זאת בעצמה.

זו דוגמה איזוטרית למדי, אבל גם בדברים פשוטים (קידוד מולטימדיה, דחיסה וכדומה) אפשר, אם יש כמה משימות, להריץ אותן במקביל, ולהנות מיתרון ארבע הליבות, גם אם התוכנות לא יודעות לבצע חלוקה פנימית לנימים. למשחקים זה כמובן לא רלוונטי.

פורסם

אתה מדבר פה על סתם הרצה של תוכנית כמה פעם (לגיטימי), אני דיברתי על ריבוי-נימים (שזה תוכנית אחת שמריצה כמה נימים). לכל התוכנות שאמרת (חישובים מתטמטים בשביל סימולציות, קידוד מולטימדיה, דחיסה וכדומה) דווקא יש תמיכה כזו או אחרת בריבוי-נימים ברמות יעילות סבירות.

פורסם

אתה מדבר פה על סתם הרצה של תוכנית כמה פעם (לגיטימי), אני דיברתי על ריבוי-נימים (שזה תוכנית אחת שמריצה כמה נימים). לכל התוכנות שאמרת (חישובים מתטמטים בשביל סימולציות, קידוד מולטימדיה, דחיסה וכדומה) דווקא יש תמיכה כזו או אחרת בריבוי-נימים ברמות יעילות סבירות.

נכון שרוב התכניות האלה כבר מכילות ריבוי נימים פנימי, בדיוק משום שבאלגוריתמים כאלה קל יחסית לחלק את העבודה. אבל גם אם אתה כותב בעצמך איזו סימולציה מתמטית (ב-C, ב-MATLAB, במה לא), ולא מתחשק לך להשקיע כדי לעשות מימוש חכם עם ריבוי נימים, זה לא אומר שלא תוכל לנצל ריבוי ליבות. זו הנקודה שמתפספסת לעיתים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים