פורסם 2008 במרץ 117 שנים הינה:תגידו אם משהו לא נכון שאני ישנה:http://www.siz.co.il/up.php?file=n2jlzwkrzolt.bmpכל לד צורך3Vוזרם של 0.02mAכל נגד משתנה יצא לי 225Ohm300mW
פורסם 2008 במרץ 217 שנים מחבר כאילו לכל לד נגד 1?אני פשוט עשיתי את זה ככה מכיוון שיהיו 4 נורות לפאנל ו4 בתוך המחשבעכשיו שמכוונים את הנגד המשתנה אז גם הנורה שבמחשב וגם הנורה שבפאנל תאיר פחות/יותר
פורסם 2008 במרץ 317 שנים זה בסדר, שני הלדים המקביל כאשר כל אחד 20 מיליאמפר, מכאן יוצא שניהם 40 מיליאמפר (כי הם במקביל).המתח שנופל על הנגד הוא 9 וולט. (12 וולט של המקור פחות 3 וולט על הלדים)וההתנגדות צריכה להיות 9\0.04=225 אוהם.אבל למה נגד משתנה ולא קבוע?
פורסם 2008 במרץ 317 שנים מחבר תקן אותי אם אני טועהכי בנגדים משתנים אני לא כל כך מבין:אני רוצה נגד משתנה כדי שאני יוכל לשלוט על עוצמת האור של אותו הלד שבחרתי
פורסם 2008 במרץ 317 שנים הבעיה עם נגד משתנה היא שאם תנמיך אותו לפחות מ 225 אוהם אתה עלול לשרוף את הלד.
פורסם 2008 במרץ 317 שנים מחבר כן אני יודעאבל אין נגד כזה שהוא 255-500OHM נגידכי אין לי מושג איך מגדירים נגד משתנה כי אפשר לשנות לו את הערכים אחרי הכל
פורסם 2008 במרץ 317 שנים אתה יכול לבחר נגד קבוע של 225 אוהם בתור לנגד המשתנה, וככה אין מצב שתתקבל התנגדות קטנה מ 225 אוהם אבל תוכל להגדיל אותה כדי לעמעם את התאורה.
פורסם 2008 במרץ 317 שנים מחבר האם יש מצב שאוכל לשים נגד רגיל ואחריו נגד משתנהבכדי שהלד לא ישרף יהיה את הנגד הרגילוהנגד המשתנה יוכל לעמעמם את התאורה מתי שאני יכוון אותו
פורסם 2008 במרץ 317 שנים אתה יכול לבחר נגד קבוע של 225 אוהם בתור לנגד המשתנה, וככה אין מצב שתתקבל התנגדות קטנה מ 225 אוהם אבל תוכל להגדיל אותה כדי לעמעם את התאורה. זה מה שרשמתי :
פורסם 2008 במרץ 317 שנים DavidM השרטוט שלך בעייתי. זה לא טוב לחבר שני לדים במקביל עם נגד אחד וזה גם בזבזני באנרגייה. יש לך מקור של 12V ואתה יכול להפעיל בעזרתו 3 - 5 לדים בטור עם נגד הגבלת זרם אחד. במקרה כזה צריכת הזרם תהיה 20mAבלבד עבור כולם בעוד שבשרטוט שלך כל לד צורך 20mAמה צבע הלדים שלך? ללדים בצבעים שונים יש ממתח שונה, למשל ללדים אדומים ממתח של 2.1V ושל לבנים 3.4Vהאם אתה רוצה שכל הלדים ידלקו ביחד ושליטת עוצמת האור תהיה עבור כולם ביחד? אם כן אתה צריך להשתמש בנגד משתנה יחיד. למה לבזבז כסף על 4? אתה יכול להדליק את כל שמונת הלדים עם נגד משתנה אחד ושני נגדים קבועיים
פורסם 2008 במרץ 317 שנים מחבר יש 8 לדים סה"ככל זוג=צבע מסוייםאני רוצה שכל נגד משתנה ישלוט על הצבע הזה ככה שצבע אחד אני יוכל להנמיך ואת האחר להגביר[br]פורסם בתאריך: 3.03.2008 בשעה
פורסם 2008 במרץ 317 שנים אם כך אז חבר כל זוג לדים בטור עם נגד משתנה ונגד קבוע. כך כל זוג יהיה בממתח 6V וזרם של 20mAסה"כ צריכת הזרם תהיה 80mA[br]פורסם בתאריך: 3.03.2008 בשעה 20:53:19אם לא ברור למה אני מתכוון אז אני מצייר כאן (אין לי אפשרות לצייר בתוכנת שרטוט אז אני מצייר באותיות ומילים): +------נגד----נגד משתנה------|>|----|>|---- | // // | | | +------נגד----נגד משתנה------|>|----|>|---- | // // | | | +------נגד----נגד משתנה------|>|----|>|---- | // // | | | +------נגד----נגד משתנה------|>|----|>|---- | // // | 12V | | | --------------------------------------------
פורסם 2008 במרץ 317 שנים מחבר ממממאת האמת אני חשבתי על זה אבל אם אני מחבר בתורונורה אחת נשרפת אז מן הסתם גם השנייה תישרףואם אני מחבר במקביל ונורה אחת נשרפת את השנייה תמשיך לדלוק[או שלא]במקביל זה תלוי בנגד המשתנה אם הוא נשרף או לא[ומה הסיכוי שהוא ישרף? אף פעם לא השתמשתי בנגדים מסוג זה]ובתור זה תלוי בנורה
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.