פורסם 2003 במאי 822 שנים הנקודה היא שהמתח אל הלד תמיד ישאר זהה וקבוע, הזרם לא. אז הזרם תלוי בנגד שמחובר בטור. אתה אומר שני דברים, המתח נשאר קבוע ושהזרם תלוי מנגד שמחובר בטור? ממתי חיבור טורי משפיע על הזרם? :
פורסם 2003 במאי 822 שנים אם תקח נגד ותחבר אותו למקור מתח יהיה לך זרם של מתח חלקי ההתנגדות. תוסיף נגד בטור ויהיה לך זרם חדש שהוא המתח חקי סכום ההתנגדויות. בבקשה, נגד בטור משפיע על הזרם. הוא גם ישפיע על המתח - בתנאי שרכיב שהוא מחובר אליו בטור הוא בעצמו נגד. לד היא לא נגד, יש עליה מתח קבוע פחות או יותר, ז"א שהמתח על הנגד הטורי הוא קבוע ללא תלות בערך שלו. U=I*R חייב להתקיים לנגד, ולכן אם ידוע המתח עליו וידועה ההתנגדות שלו אז ידוע הזרם במעגל. המתח על הלד הוא נתון עובדתי. זה לא משהו שמחשבים. מתח המקור תלויי בנו, במחשב יש להניח שנרצה 5 או 12 וולט. המתח על הנגד הוא בהכרח ובלי קשר לערכו של הנגד E-V. מה שכן מושפע מהרך של הנגד הוא הזרם, כי הזרם הוא המתח על הנגד חלקי ההתנגדות שלו - והזרם הזה צריך להיות בתחום העבודה של הלד.
פורסם 2003 במאי 822 שנים amiram יודע אל מה הוא מדבר אז תקשיבו לו אבל מה בקשר לפוסט הראשון בתרד הזהאני חושב שאנחנו לא מדברים פה אל משהוא שונה לגמרי.המחשיר של 4V עובד או לא?
פורסם 2003 במאי 822 שנים נראה לי שפותח הפוסט הזה שכח ממנו מזמן ... הוא בקושי ידע אם זה לד או מנורה וכאן התחיל דיון ארוך על זרם בתלות במתח על דיודה
פורסם 2003 במאי 3122 שנים חח טוב תסלחו לי אבל יש לי שאלה בשבילכם ,יש לי לד , שמיועד לעבוד בזרם של 20 עד 50 מיליאמפר...במתח של 3.5 וולט.20-50mA3.5V אני רוצה לחבר אותו לספק ליציאה של ה-5V עם נגד...כמה צריך להיות ערך הנגד ?70.1 אום..?30.2 אום ?100.3 אום ?50.4 אום ?5.אף תשובה נכונהHAHAHAHתודה.
פורסם 2003 ביוני 122 שנים החישוב הוא כזה VT-Vled R = ------------ A VT=המתח שיש לךVled= המתח שהלד דורשA= הזרם שאתה רוצהR= הנגד שיתקבלעברתי על התוכנות באתר והחישובים שלהם יוצאים קצת שונים. אין לי מושג למה אבל נראה שנתנו שם תוספת התנגדות ליתר בטחון. ואני חושב שלא טעיתי ש30 מיליאמפר זה 0.03A
פורסם 2003 ביוני 122 שנים החישוב הוא כזה VT-Vled R = ------------ A VT=המתח שיש לך Vled= המתח שהלד דורש A= הזרם שאתה רוצה R= הנגד שיתקבל עברתי על התוכנות באתר והחישובים שלהם יוצאים קצת שונים. אין לי מושג למה אבל נראה שנתנו שם תוספת התנגדות ליתר בטחון. ואני חושב שלא טעיתי ש30 מיליאמפר זה 0.03A אז מה שאמרתי הוא נכון... וכן , לא טעית
פורסם 2003 ביוני 122 שנים כשיש בחירה רצויי לבחור בזרם הנמוך ביותר שהלד מוכן פעול בו.העלאת הזרם מוסיפה עוצמת תאורה זניחה, רוב התוספת בהספק מחממת את הלד ומקצרת לו את החיים.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.