עבור לתוכן

מעוניין ברכישת כרטיס מסך חדש, רוצה לדעת אם המעבד יהווה צוואר בקבוק

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה,

לפני כשנתיים (בערך) שדרגתי את המחשב שלי, ואני מרגיש כאילו הוא כבר לא כ"כ חזק, אחחחח איך ששוק המחשבים עושה לך את זה :kopfpatsch:

בכ"ז, לעניינינו; אני משחק CoD4 ברשת, Crysis, ועכשיו גם מתכנן על Assassins Creed - משחקים, שכמו שכולכם יודעים, דורשים הרבה מאוד מהמחשב בכדי שיהיה אפשר להריץ אותם באיכות גבוהה (חלק מהפואנטה של משחקים אלו).

הגעתי למסקנה (יכול להיות שהיא שגויה) שאני צריך לשדרג את כרטיס המסך שלי בכדי לקבל שיפור באיכות תוך שדרוג מספר רכיבים מועט ככל האפשר.

חשבתי על ה-8800GT 512MB, או שאולי אני אחכה ל-9800GT כבר - זה לא באמת רלוונטי. העניין הוא, רציתי לדעת אם המעבד שלי יהווה צוואר בקבוק עם כרטיס מסך כה חזק (כמו שכתוב במפרט שם בצד ימין <--, אני עובד עם Athlon 64 X2 3800+ על OC קבוע של 2.5Ghz - אך במעבד מהדור ה"ישן" (סוקט 939, לוח עם DDR1 וכו' וכו')? האם יש לי ממה לחשוש כשאני קונה כרטיס כה חזק?

ד"א, אני מתכנן גם על איזה מסך חדש, אז המשחקים יורצו ברזולוציה של 1650x1050, ואם לא, אז על 1280x1024 או 1600x1200

פורסם

ברזולוציות 1600X1200 ו-1650X1050 אין לך מה לחשוש, מכיוון שבהן רוב העומס עובר לכרטיס מסך, ורק ברזולוציות נמוכות יותר המעבד עלול להגביל. בכל מקרה, עם מעבד כמו שלך ועם אוברקלוק כמו שעשית לו, אני לא רואה סיבה למה הוא יגביל אותך גם ברזולוציות יותר נמוכות.

פורסם

שמע,אין ספק שעם Q6600 או משהו דומה ה-FPS יהיו גבוהים יותר,אבל זה כבר זניח ואני גם אסביר למה.

המעבד שלך מספיק חזק (במיוחד אחרי OC של 25%) כדי "להחזיק" את הכ.מסך שלך יפה ב-60FPS (סתם זרקתי מספר).

עם Q6600 למשל יכול להיות שתגיד ל-70FPS (שוב,סתם זרקתי מספר). עכשיו נכון שזה שיפור של 15% בערך,אבל מעל 30-35FPS העיין שלך לא רואה הבדל כבר ולכן זה זניח.

אם יהיה לך 70FPS או 60FPS או 55FPS זה לא כזה עקרוני.

חוץ מזה,הקניה של הכרטיס מסך לא "הורסת" ולא "מבזבזת" לך שום דבר. הלוח שלך עם PCIE X16 בדיוק כמו לוח חדש שהיית יכול לקנות עכשיו.

לכן,תקנה את הכ.מסך - ובמידה ותרצה לשדרג עוד חצי שנה או שנה או מתי שתרצה את שלל המערכת,אתה יכול להחליף את הלוח הזכרונות והמעבד והכ.מסך יתאים בדיוק באותה צורה למכלולים החדשים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה!

שנית, יש איזהשהו עניין של PCI-E 2.0, לא?

אם אינני טועה, הלוח שלי יחסית מיושן ואינו תומך בתקן הנ"ל - מה היא המשמעות בנוגע אליי?

פורסם

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה!

שנית, יש איזהשהו עניין של PCI-E 2.0, לא?

אם אינני טועה, הלוח שלי יחסית מיושן ואינו תומך בתקן הנ"ל - מה היא המשמעות בנוגע אליי?

זניח לחלוטין, אולי במערכות SLI/CF עם 3-4 כרטיסים במערך יהיה הבדל קטן, אבל לגביך ולגיימר הממוצע ממש זניח.

אגב, ממליץ לך לשדרג את הזכרון ראם ל-4GB, במיוחד שאתה עובד עם ויסטה.

פורסם

לי אישית אין תשובה,כי בחודשים האחרונים שהיתי בצבא בקושי התעדכנתי בנושא ה-PCIE2. אם אורי אומר אז כנראה שזה המצב,אבל תמיד שווה לבדוק ביתר יסודיות.

לגבי הזיכרון,אני בטוח שתסכים איתי אורי,שאין שום טעם לשדרג כל עוד יש לו DDR1. כשהוא יחליט לשדרג לוח ומעבד יכול להיות שמומולץ לו לקנות 4GB.

פורסם

על פי מה ש-Dennis14 (מקווה שאין שגיאות בשם) אומר, ההבדל נכון לעכשיו זניח, ואולי רק בעתיד הרחוק יהיה רציני. זה כמו במעבר מ-AGP 8X ל-PCI-E 16X, שאז רק שתי סדרות כרטיסים אחר כך התחילו להרגיש הבדל בין השניים.

פורסם

לגבי הזיכרון,אני בטוח שתסכים איתי אורי,שאין שום טעם לשדרג כל עוד יש לו DDR1. כשהוא יחליט לשדרג לוח ומעבד יכול להיות שמומולץ לו לקנות 4GB.

מסכים איתך בהחלט.

מנסיון על ויסטה, 2GB היא בולעת בקלות ועוד במשחקים, אולי שווה לו לשקול לחזור ל-XP.

פורסם
  • מחבר

אני באמת אשדרג את הזכרון כשאני אשדרג את המחשב (אני מתגייס בקרוב, אז זה לא מ-מ-ש קורץ לי כרגע), אבל תודה רבה על כל התשובות - עזרתם לי מאוד!

ובינתיים אני מסתדר בסיידר עם 2GB, מחזיק לא רע גם במשחקים...

פורסם

אני באמת אשדרג את הזכרון כשאני אשדרג את המחשב (אני מתגייס בקרוב, אז זה לא מ-מ-ש קורץ לי כרגע), אבל תודה רבה על כל התשובות - עזרתם לי מאוד!

ובינתיים אני מסתדר בסיידר עם 2GB, מחזיק לא רע גם במשחקים...

שמור על עצמך חבר. :)

פורסם

מניסיון אישי שלי (התגייסתי לפני כשלושה חודשים) אני מציע לך לחכות עם השדרוג בכלל ועם שדרוג הכ.מסך במיוחד.

אתה לפעמים חושב שתחזור ויהיה לך זמן והכל,אבל ברוב המקרים (כמובן במידה ואתה לא תחזור יומיות) אתה תחזור בשישי שבת (גם אם לא תסגור אף פעם) ובשישי תהיה כ"כ עייף ככה שתחזור וככל הנראה תלך לישון. תקום לפנות ערב ובטח תרצה לצאת עם חברים וכו'..

שבת יהיה לך יותר פנוי אבל אני לא יודע אם תרצה לבזבז את כל היום ליד המחשב. כרגע זה אולי נראה לך כאילו מה יש לך כבר לעשות בשבת אבל כשאתה בפנים כבר,רק אז אתה מבין.

בכל מקרה,בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

שמור על עצמך חבר. :)

תודה רבה אחי, Will do... ;D

מניסיון אישי שלי (התגייסתי לפני כשלושה חודשים) אני מציע לך לחכות עם השדרוג בכלל ועם שדרוג הכ.מסך במיוחד.

אתה לפעמים חושב שתחזור ויהיה לך זמן והכל,אבל ברוב המקרים (כמובן במידה ואתה לא תחזור יומיות) אתה תחזור בשישי שבת (גם אם לא תסגור אף פעם) ובשישי תהיה כ"כ עייף ככה שתחזור וככל הנראה תלך לישון. תקום לפנות ערב ובטח תרצה לצאת עם חברים וכו'..

שבת יהיה לך יותר פנוי אבל אני לא יודע אם תרצה לבזבז את כל היום ליד המחשב. כרגע זה אולי נראה לך כאילו מה יש לך כבר לעשות בשבת אבל כשאתה בפנים כבר,רק אז אתה מבין.

בכל מקרה,בהצלחה.

יכול להיות שזה מה שיקרה, אני רק עושה קצת מחקר לפני שאני מוציא את הכסף שעמלתי כ"כ קשה בשביל להרוויח.. :D

פורסם

תודה רבה אחי, Will do... ;D

יכול להיות שזה מה שיקרה, אני רק עושה קצת מחקר לפני שאני מוציא את הכסף שעמלתי כ"כ קשה בשביל להרוויח.. :D

סליחה שאני גולש מהדיון!

ת'שמע חבר, לדעתי Xtract צודק עדיף לך לשמור כל שקל שאתה בשרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים