עבור לתוכן

היתנגדות של רמקולים

Featured Replies

פורסם

מה יותר קשה לדחפיה על ידי המגבר ?

8 אוהם או 4 ?

פורסם

ככול שהעומס קטן יותר כך הרמקול נחשב איכותי יותר. הכי קטן שתמצא (וגם זה בקושי) זה 2 אוהם.

פורסם
  • מחבר

ככול שהעומס קטן יותר כך הרמקול נחשב איכותי יותר. הכי קטן שתמצא (וגם זה בקושי) זה 2 אוהם.

לא הבנתי ?

איזה קשר יש לזה לאיכות הרמקול ?

פורסם

גם אני לא הבנתי מאיפה זה בא. אשמח להסבר.

Anatoli.

פורסם

לפי דעתי, רמקול של 8 אום נותן איכות יותר טובה .

בגדול, ככול שהיתנגדות הרמקול יותר קטנה, כך צריכת ההספק מהמגבר יותר גדולה ז"א, על אותה עוצמה רמקול של 4 אוהום יצרוך פי 2 יותר זרם או הספק מהמגבר.

אני חושב, שלרמקול בעל 8 אוהם היתנגדות יש יותר ליפופים, ולכן הרגישות שלו לכול זרם היא גדולה יותר, אך לשם כך צריך מגבר בעל מתח VCC יותר גבוה.

לכן ברכב לדוגמה, בגלל מגבלות מתחים, יש רמקולים של 4 אוהם שנחשבים לירודים עם כמות אורך חוטי נחושות קטנה יותר

פורסם

אולי "איכותי יותר" זה לא ממש מדויק. כפי שנאמר לעיל, במקומות בהם המתח הוא מוגבל (ע"ע רכב) אז רמקולים בעלי התנגדות נמוכה יותר יוכלו להפיק הספק אפקטיבי גדול יותר, בהנחה שהמגבר יוכל לעבוד עם רמקולים כאלה מבלי להישרף.

פורסם

מבחינת הסבר, אורן אומר נכון. זה עניין של זרם (לא ממש הספק - הספק הוא מכפלה של מתח בזרם). וזה בדיוק הבעיה. מתח גבוה מספיק יש כמעט לכל מגבר (לשימוש ביתי סטנדרטי), הזרם הוא הבעייתי. הוא זה שדורש ממך שנאים גדולים, וכסף. לכן השאלה היא מה מגדירים קשה לדחיפה. רמקול של 8אוהם ידרוש ממך לסובב את החוגה קצת יותר, אבל רמקול של 4אוהם ידרוש מהמגבר יותר זרם. בדר"כ יש יותר מגברים שמתקשים עם עכבות נמוכות מאשר עם גבוהות.

חשוב לזכור שעכבה של רמקול אינה קבועה ומשתנה בהתאם לתדר. לכן רמקול של 4 אוהם יכול להיות קל יותר לדחיפה מאשר רמקול של 8אוהם.

דבר נוסף, אורן. לא רק כמות הליפופים קובעת כמה הרמקול רגיש. זה גם עניין של עוצמת וגודל המגנט, משקל וגודל הממברנה שלו, ועוד.

ובנוגע לדוגמא ברכב, ברכב ישנה בעיה אחרת מאשר בבית. ברכב יש מצבר של 12וולט סך הכל. ברגע שהמתח מוגבל כל כך, חובה לעבור לזרם (וברכב יש לא מעט יחסית) ולכן צריך עכבה נמוכה כמה שיותר. זה למה יש המון רמקולים של 4אוהם, והרבה מאוד סאבים של 2אוהם. יש אפילו כאלה עם סלילים כפולים של 1אוהם כל סליל.

ד"א, כל קשר בין עכבה של רמקול לאיכות שלו הוא מיקרי לגמרי. זה גם למה ההערה הזו הייתה כל כך לא מובנת לי.

Anatoli.

פורסם

חברי היקר,

איכותי אני מתכוון על אותו זרם, כלומר רמקול של 4 אוהם אני אתן לו עוצמת פיק של 5 וולט, ואילו רמקול של 8 אוהבם אתן לו עוצמה של 10 וולט פיק

אתה תיראה, שיש הבדל עצום באיכויות.

חוץ מזה, יש הבדל בין עוצמה גבוהה לאיכות קול

פורסם
  • מחבר

כן אבל השאלה שלי היא ככה

אם יש לי רמקול של 4 אוהם אז הוא יותר קל לדחיפה מאשר אחד של 8 ?

פורסם

אורן, כנראה שיש לך בעיות של הגדרה. אין שום קשר בין שום עכבה לשום איכות קול. ההבדל היחיד הוא דרישת המתח/זרם שלו מהמגבר וזה הכל.

WEREWOLF, כמו שרשמתי לך כבר, עניין של הגדרה. קל יותר מבחינת עד איפה תסובב את החוגה יהיה 4 אוהם (וגם אז זה תלוי מאוד בנצילות שלו), אבל עקב צריכת זרם מוגברת, המגבר שלך ייחנק בעוצמות נמוכות יותר.

Anatoli.

פורסם

אסביר בשנית

הרכיב האוהמי הוא קבוע 4 או 8 בהתאמה, הרכיב ההשראתי הינו תלוי ביחס ישר בתדר ובהיתנגדות, ולכן בין השראות L של סליל של 8 אוהם ו4 אוהם הוא זניח.

ככול שהויברנה של הרמקול מתנגדת יותר, הליבה המגנית נימצאת בתוך הסליל ולכן ההשראות יותר גדולה . תופעה של משרן.

בזמן שהויברנה של הרמקול יוצאת החוצה, ההשראות יורדת.

הבדלים עיקרים בין רמקולים של 8 אוהם ל4 אוהם:

1) רמקולים של 4 אוהם צורכים זרם רב יותר,לכן דורשים חוטים עבים יותר ברמקול, הן בתוך הרמקול והן לרמקול. לכן מצריכים חוטים יקרים יותר.

2) רמקולים של 8 אוהם, צורכים זרם נמוך יותר, אך דורשים מתח יותר גבוה על אותו הספק, אך החותים יותר דקים מהמגבר לרמקולים חיסכון עצום.

3) לרוב המגברים קשה לעבוד עם זרם גבוה, שיוצר לרוב חום לפי הנוסחה P=I^2*R היתנגדות המוליכים קבועה, זה אומר שכול הגדלת הזרם פי 2 מגדילה את ההספק פי 4

גם אם עובדים עם FET, לFET יש היתנגות הולכה מאוד קטנה, אבל בכול זאת יותר אפקטיבי להעביר מתח גבוה מאשר זרם גבוה

פורסם

אורן, את התאוריה מאחורה כולנו יודעים, אבל בסופו של דבר תסכים איתי שהשמיעה היא עם האוזן ולא עם האוסילוסקופ. ומכאן באה בדיוק חוסר ההסכמה שלי עם הדברים שאמרת בהודעתך הקודמת שלפיה רמקול 8 אוהם יישמע טוב יותר מרמקול 4 אוהם. יש המון רמקולים של 8 אוהם שנשמעים טוב והמון שנשמעים רע. יש גם המון רמקולים של 4 אוהם שנשמעים טוב והמון שנשמעים רע. עכבת הרמקול ממש לא מאפשרת לעמוד על איכותו. ושוב, כיוון שעכבת הרמקול משתנה עם התדר (חשוב להבדיל בין אלמנט לרמקול. רמקול כולל בתוכו גם XO שמשפיע מאוד על העכבה של הרמקול - (כמו גם על הפאזה, אבל זה לא ממש מעניין אותנו כרגע)), גם הנתון של התנגדות (שנמדד סך הכל בתדר של 1kHz) לא רלוונטי. רמקול של 4 אוהם יכול להסתובב כל הסקאלה על 3.5-5, ורמקול של 8 יכול להגיע לתחום של 1-20 ומעלה (כמו לדוגמא הרמקולים של Martin Logan, שם גם מדובר על שילוב של אלקטרוסטטי ודינאמי, ודווקא האלקטרוסטטי מהווה בעיה בתדרים גבוהים).

בקיצור, הנקודה שכל כך חשוב היה לי להדגיש היא זו:

עכבת הרמקול ממש לא מאפשרת לעמוד על איכותו

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים