עבור לתוכן

המסך גוסס, נחוץ מסך חדש. תקציב: 1500-2000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

חבובים שלום,

מסך הCRT הנאמן שלי (ViewSonic G75f) החל לרצד בפראות, להצהיב ולהכחיל. לצערי, חלפו יותר מ3 שנות האחריות שלו מאז הרכישה (אוגוסט 2004), כך שלא אוכל לממש אחריות כלשהי.

בהנחה שאין דרך לתקן אותו (יש?), הגיע הזמן לרכוש מסך חדש.

תקציב: 1500-2000 ש"ח.

שימושים:

* משחקי פעולה מגוף ראשון. מהירים יותר (Quake 3) ומהירים פחות (Counter-Strike)

* משחקי אסטרטגיה למיניהם.

* גלישה, עבודה רבה עם טקסט.

* קצת סרטים, אבל לא הרבה.

גודל המסך: הפקטור הכי פחות משמעותי מבחינתי, אסתפק גם ב19 אינץ'.

משיטוט אקראי בזאפ! ובאתרי חנויות מחשבים למיניהם, ראיתי שכמעט ולא מוכרים יותר CRT בארץ. יש לי עדיפות רבה לCRT מכיוון שאני משתמש ברזולוציות נמוכות במשחקים וברזולציות גבוהות בשולחן העבודה. מהמעט שאני יודע לLCD אין את הגמישות הזו, וחבל.

כמה עולה לייבא CRT לארץ?

האם רזולציות כמו 480*640 באמת נראות כל-כך נורא על LCD?

תודה מראש :hi:

פורסם

יש לך שני מסכים איכותיים המתאימים שניהם למשחקים מהירים למדי:

19" ViewSonic VP930 (סקירה שלו נמצאת בביקורת ל-19" מובחרים בנעוץ)

בתוספת מחיר זעומה 20" Dell 2007FP.

ה-Dell מתאים מאוד לעבודה רבה עם טקסט שנראה מצויין בזכות גודל הנקודה שלו וגם בגלל פאנל איכותי S-IPS / S-PVA.

משחקים ברזולוציה טבעית ב-19" יופעלו טוב יותר לעומת 20" כמובן, אז הבחירה ביניהם תלויה בעיתוי בו תמצא לנכון לשדרג את המחשב. לדעתי אם אפשרי לשדרג כרטיס מסך לרמת 8600GT (ו-8800GT עוד יותר טוב) ה-Dell ייתן מענה סביר עם משחקים ברזולוציה הטבעית גם ללא פילטרים או AA אם תצטרך לבטלם, ויהיה מעולה לעבודות טקסט בגלל שטח עבודה גדול משמעותית (כ-46% תוספת) לעומת 19".

לדעתי השקעה במסך LCD איכותי עדיפה על פני CRT גם אם יש פער ניכר בעלויות היות וה-CRT מזדקן יותר מהר במובנים של בהירות, ניגודיות וחדות טקסט שלא לדבר על שאר שטח העבודה הפיזי המעצבן שהוא לוקח. יש ל-LCD הנידונים גם ארגונומיה הרבה יותר נוחה לעומת CRT (בעיקר שינויי גובה).

פורסם
  • מחבר

שטח עבודה זו לא בעיה עבורי מכיוון שיש לי שולחן גדול מאוד שאני בכל מקרה שם עליו רק את המסך, המקלדת והמשטח לעכבר. אני בן-אדם מסודר.

יש לי שני פחדים בכל הנוגע למעבר לLCD:

* גמישות הרזולוציות: אני משחק כאמור ב480*640 הן בQ3, CS ומה גם שיש לי הרבה משחקים ישנים על המחשב שלא תומכים ברזולציות גבוהות (StarCraft למשל). כך שהשאלה היא עד כמה באמת נורא רזולציות נמוכות נראות על LCD.

* קצב רענון: מניסיון, התחושה שיש לך בFPS עם LCD נחותה משמעותית מהתחושה שיש לך עם CRT. ביום שאפסיק לשחק משחקי FPS אני עובר לLCD, אבל עד אז...

כמו-כן, שדרוג כרטיס המסך אינו מהווה אפשרות כרגע. גם ככה יש לי מערכת זקנה (s754, DDR 1). כרטיס המסך הנוכחי לא מהווה צוואר בקבוק עבור שאר המערכת, למיטב ידיעתי. כך ששדרוג של ממש לא יהיה עד שאקנה מחשב חדש (כשStarCraft 2 יצא).

תודה על ההמלצה, אני אבדוק כמה עולה להביא מסך CRT לארץ, בין אם דרך החנויות עצמן, ובין אם דרך קרובים. אם זה יהיה יקר מדי, כנראה שאקנה אחד משני המסכים האלו (שעל שניהם יש סקירה באתר ^^).

חבל מאוד שלא מוכרים אותם יותר בארץ בכל-אופן, כי באמת שישנו הבדל בין שמיים וארץ בכל הנוגע לשני התחומים שציינתי.

פורסם

הוא התכוון לשטח עבודה במסך (כלומר רזולוציה), לא שטח עבודה על השולחן. :lol:

בתור אדם ששיחק Starcraft רק לפני 10 דקות על מסך DELL 2007FP, אני יכול להגיד לך שטוב זה לא נראה, ואפילו לא בגלל שמדובר ב-LCD, אלא פשוט גי המסך גדול ורואים היטב את כל הפיקסלים (מה לעשות ש-Starcraft באמת לא תומך רזולוציות גבוהות). בסטנדרטים של היום, 640X480 נראה נורא, נקודה. זה מה שהופך את הגרפיקה של המשחקים הישנים לגרועה - רזולוציות נמוכות שגורמות להכל להיראות מפוקסל.

ה-LCD המודרניים הם מספיק מהירים כדי שרוב האנשים יוכלו לשחק FPS עליהם ולהנות. אני נהנה מהמסך שלי. ותאמין לי שרק הגודל והחדות נותנים תחושה יותר טובה ביחס ל-CRT 17" או אפילו 19".

פורסם
  • מחבר

שלא לדבר על שאר שטח העבודה הפיזי המעצבן שהוא לוקח.

לא, הוא לא.

וזה לא רק עניין של גודל מסך לעומת גודל פיקסלים, יצא לי כבר להשתמש גם במסכי CRT שהם 21 אינץ'. וכן, רואים שם יותר את הפיקסלים לעומת מסך 17 אינץ' כמו זה שיש לי, אבל עדיין התמונה חדה ("מפוקסלת") בהרבה מזו של LCD. ושמע, זה אולי נראה נורא, אבל יש משחקים שרצים רק על זה, אין מה לעשות.

בכל-אופן, אשקול את האפשרויות. תודה על העזרה.

פורסם

אני מציע שתבדוק האם אתה יכול לרכוש LG T713SH - הוא די בסדר לאיכות התמונה שלו מהקופסא. לדעתי CRT לא שווה את ההשקעה הכספית הראשונית הקטנה בגלל אובדן פוקוס הדרגתי, אבל יש עדיין מקרים בהם עדיין לא מוכנים כלכלית לשידרוג המחשב ולדידם יש הצדקה לקנות CRT חדש שוב פעם.

פורסם

לא, הוא לא.

וזה לא רק עניין של גודל מסך לעומת גודל פיקסלים, יצא לי כבר להשתמש גם במסכי CRT שהם 21 אינץ'. וכן, רואים שם יותר את הפיקסלים לעומת מסך 17 אינץ' כמו זה שיש לי, אבל עדיין התמונה חדה ("מפוקסלת") בהרבה מזו של LCD. ושמע, זה אולי נראה נורא, אבל יש משחקים שרצים רק על זה, אין מה לעשות.

בכל-אופן, אשקול את האפשרויות. תודה על העזרה.

טעות שלי. ראיתי דבר אחד ולא שמתי לב לאחר. :smile1:

לדעתי העניין ב-CRT מול LCD במצב שאתה מתאר הוא דווקא בכך ש-LCD חד יותר ורואים בו בבירור כל פיקסל, בעוד שב-CRT יש יותר אפקט של החלקה, ולכן פיקסליזציה פחות מורגשת ברזולוציות נמוכות.

פורסם

פותח דיון יקר, היה לי את אותו המסך כמוך עד שהוא איבד חדות (אחרי 5 שנים). בנוגע לפילטרים שצריך אולי לכבות ברזולוציה של 20", כרגע מדובר במיתוס, מכיוון שאני משחק על הפיליפס שלי עם כרטיס מסך מלפני שנה, שכמו הכרטיסים החדשים יותר, מכיל מנועי AA ו-AF ייעודיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים