עבור לתוכן

שאלה בנוגע ל Canon 570IS 7.1M pixel

Featured Replies

פורסם

הייתה לי במשך כמה שנים Dimage Z1. הוצאתי איתה אחלה תמונות בהתחשב בזה שאני לא מבינה כלום בצילום.

עם הזמן התחיל להיות לי מסורבל להסחב איתה, וגם היא הייתה נורא לא מאוזנת לטעמי (כבדה בצד של הבטריות וקלה מדי בצד השני).

אז ביקשתי המלצה למצלמה קומפקטית באיזה פורום אחר, שעדיין אפשר להוציא תמונות איכותיות למתחילים.

והמליצו לי על הקנון הזו.

אז קניתי ומאז אני רק סובלת (אני לא פוסלת את האפשרות שזה בגלל שאני עושה משהו לא נכון).

קודם כל, היא אוכלת לי בטריות כאילו אין מחר. ממש זוללת אותן.

אבל מה שבאמת משגע אותי זה האיכות הבינונית לחלוטין של תמונות שיוצאות לי איתה. הסבירו לי איך לשים אותה על האיכות הטובה ביותר ועדיין התמונות יוצאות מעפנות. גם הגודל שלהן לא הגיוני בכלל לרמה של fine. במינולטה היו יוצאות תמונות של 2.5M בממוצע על הרמה האמצעית. במצלמה הזאת על הרמה הגבוהה ביותר התמונות שוקלות בין 800K ל-900K זה לא מסתדר לי בכלל.

אז נשאלת השאלה מה אני עושה לא בסדר? ואם התשובה היא שמה שאני עושה לא בסדר זה משתמשת במצלמה הכי גרועה בשוק, אז נא להציע לי מצלמה טובה בטווח של עד 1000 ש"ח, אם יש חיה כזו.

פורסם

אם חשוב לך הגודל של התמונות מבחינת משקל, תוודאי שבגודל התמונה את נמצאת על L ובצפיפות הפיקסלים (רמת דחיסה אולי אפשר לקרוא לזה) תוודאי שאת נמצאת על Superfine ואז תראי כמה כל תמונה שוקלת.

באיזה סוללות את משתמשת? פשוטות כאלה או נטענות של 2700mAh?

ולמה בדיוק הכוונה ל"איכות בינונית"? תמונות מטושטשות? כהות? נסי להעלות לכאן תמונה שנראית לא טובה לדעתך וננסה לעזור לך איתה.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על ההתייחסות. זה נושא שמאוד חשוב לי כי אני מצלמת המון.

בגודל התמונה זה מסודר לפי רזולוציות. זה היה על 1200X1600 והאיכות הייתה על סופרפיין. וכמו שאמרתי, תמונות יוצאות קטנות משקל באופן מוזר למדי. אף אחת מהם לא מגיעה למגה, בטח שלא עוברת את המגה.

לגבי סוללות - אני משתמשת ברגילות.

לגבי האיכות, אני לא הכי יודעת להסביר את זה. אני מקווה שתצליח להבין אותי.

הנה דוגמא לתמונה שצילמתי במינולטה. היא הוקטנה מספר פעמים ואין לי את המקור, אבל זה עדיין מספיק כדי להמחיש את ההבדל לטעמי.

(בבקשה רק לקחת בחשבון שאני לא צלמת מדופלמת, אז לא לצפות לפיקאסו או משהו).

http://img02.picoodle.com/img/img02/4/2/27/f_62660355m_79eab9a.jpg

התמונות שיוצאות לי עם המצלמה החדשה נראות ..אחרת. זה לא שהן כהות מאוד או מטושטשות - את זה אני עוד יכולה לייחס לכך שאני לא מבינה בזמן חשיפה, צמצמים ועוד כל מיני מושגים שאין לי מושג בהם. זה פשוט באופן כללי, התמונות במינולטה בלי הרבה מאמץ היו יוצאות מאוד יפות, וכאן הן יוצאות for a lack of a better word..פשוטות.

אני מקווה שהגמגום האינטלקטואלי שלי בכל זאת היה מובן בצורה כלשהי.

פורסם

תראי בשביל לעלות במשקל התמונה זה מאוד פשוט וכמו שאמרתי קודם, בגודל התמונה (הרזולוציה) פשוט תוודאי שאת נמצאת על מצב L ואז תראי שגודל התמונה במקרים מסויימים יכול להגיע גם לכ-4 MB, נושא המשקל של התמונה בד"כ משתנה בין חברה לחברה ובין מצלמה למצלמה.

לי גם הייתה את אותה המצלמה בדיוק וגודל התמונה המקסימלי שהגעתי איתה איי פעם הוא 1.99 MB והתמונה נראית פחות טוב (לטעמי לפחות) מאשר תמונה שצילמתי במצלמה אחרת ששוקל 900K בלבד.

נסי להשתמש בסוללות נטענות של 2700mAh של מישהו ותראי לכמה צילומים את מצליחה להגיע. אם תשתמשי בפלאש יותר ותצפי יותר בתמונות לאחר הצילום ותשתמשי יותר בוידאו הסוללה תתרוקן מהר יותר, כמו כן מומלץ להוציא את הסוללות מהמצלמה כשאת לא משתמשת בה לתקופה ארוכה.

התמונה שצולמה מהמינלוטה נראית בסדר גמור, אבל התכוונתי לדוגמא שתעלי מה-CANON שצילמת איתה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים