עבור לתוכן

התייעצות לפני רכישה, הבדל בין שני כרטיסי מסך שאני רוצה לקנות

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עורך וידאו עם פרמייר CS3 ולאחרונה התחלתי לעבוד גם עם אפטר אפקטס. הכל יופי טופי.

נכנס לי ג'וק ללמוד AVID. התוכנה מחייבת את אחד מכרטיסי המסך של NVIDIA מסדרת ה-FX.

בבדיקות שערכתי אני מעוניין לקנות את הדגם המומלץ שלהם QUADRO FX 1500 אבל יצא דגם אחד משופר יותר(FX 1700) עם כמה תוספות מתקדמות שאני לא יודע אם הן רלוונטיות לצרכים שלי אבל, אני לא יודע לקחת החלטה.

ב- 1700 יש:

1. יותר זכרון (512)

2. פחות מרחב גישה לזיכרון (128)

3. SHADER גרסה 4

4. DX 10

5. OPEN GL 2.1

ב- 1500 יש:

1. פחות זיכרון (256)

2. יותר מרחב גישה (256)

3. SHADER גרסה 3

4. DX 9C

5. OPEN GL 2

לכאורה נראה שה-1700 הוא מצויין ומבטיח רק טוב. אבל את תכנסו ללינק ששמתי למטה יותר ותקראו את ההשוואה בין 1500 ל 1700 תגלו שה-1700 "מורכב" מכמה חוליות שעל פניו אמרות להפוך אותו לחלש יותר. ובכל זאת הם כותבים שהוא מהיר יותר וטוב יותר לעומת ה 1500.

אני קצת מבולבל אחרי קריאת הנתונים של שני הכרטיסים האלו.

מה יותר טוב עבורי ? (אגב כרטיסי לא זולים בכלל) אני יכול להשיג את ה-1500 משומש במחיר סביר אבל אני פוחד להחמיץ משהו בקנייה של ה-1700.

מישהו יכול לעזור לי להחליט כבר ?

אני רוצה להיות מוכן לעידן ה- HD. ה-AVID נותנת מענה יפה לכל הפורמטים החדשים. הפרמייר קצת פחות.

האפטר אפקטס שאני לומד עכשיו משתמשת בחומרה שעל הכרטיס מסך כך שכרטיס כזה יהיה שדרוג מסויים.

היום אני משתמש ב- NVIDIA 6800GS. נחמד, אבל עם מגבלות OVERLAY של וידאו. ה-AVID לא עובדת איתו.

דברו אלי אנשים. מקווה למצוא כאן תשובה רצינית ומעשית.

הנה לינק של NVIDIA

http://www.nvidia.com/page/quadrofx_family.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים