עבור לתוכן

מסך רחב מול מסך רגיל

Featured Replies

פורסם

אישית אני לא סובל מסך רחב, כי אני משתמש בנייד בעיקר בשביל טקסט, וברחב יוצא שיש שוליים ענקיים שהם ריקים לגמרי, ובאופן כללי זה דבר מעצבן ונותן תחושה של אי פרופורציה.

כך שכל נייד שאני חושק בו, אני ישר רוצה לבדוק אם הוא רחב, הבעייה היא שזה לא כתוב בשום מקום בצורה ברורה ונורמלית, ויש כל כך הרבה מונחים מבלבלים שאני טובע.

1. WXGA זה מסך רחב? או מה בדיוק??

2. מה זה 15.4 או 14.1 או כל הנקודות האלה, האם זה אומר שהמחשב הוא מסך רחב?

3. תכלע'ס, איך אני יכול לדעת מה זה מסך רחב ומה לא? ברשימה המצורפת פה למשל, איך אני יודע מה רגיל?

http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/Products?openagent&brand=Thinkpad&series=ThinkPad+T+Series

ובכלל נראה שהמסך הרגיל הוא זן הולך ונכחד, לא?

פורסם

אם אפשר להוסיף לכך את השאלה על איך לזהות אם המסך מבריק או מט.

מסך מבריק משקף את מה שמולו ואני לא אוהב להסתכל על עצמי דרך המחשב (או בכלל..)

פורסם

רזולוציות של מסך רגיל שתראה במחשב נייד כיום:

XGA - 1024X768

SXGA+ - 1400X1050

UXGA - 1600X1200 (נדיר, רק 15" ורק דגמים ישנים)

רזולוציות של מסך רחב:

WXGA - 1280X800

WXGA+ - 1440X900

WSXGA+ - 1680X1050

WUXGA - 1920X1200 (רק ב-15.4" ו-17")

כעיקרון 14" (לפעמים נקרא 14.1") יש רגיל או רחב, 15" זה רק רגיל ו-15.4" זה רק רחב, אבל המפרסמים לפעמים מתבלבלים כך שזה לא 100% מידע אמין. 17" זה רק רחב, אבל זה כבר יותר נושאת מטוסים ממחשב נייד.

אתה צודק מאוד בהבחנתך שמסך רגיל הולך ונעלם. הניידים החדשים שיוצאים היום למעט חלק מהסדרות העסקיות הם רחבים.

פורסם
  • מחבר

תודות מרובות לך איש!

רק שאהיה בטוח שאנו מדברים על אותו דבר, אני מדבר על פורמט של 16:9 שהמחשב כולו רחב פיזית, ולא על רזולוציה פנימית שמגדירים בתוך המערכת הפעלה. כלומר לפי מה שכתבת, אם כתוב WXGA זה אותו דבר כאילו היה כתוב Wide Screen?

פורסם

המסכים הרחבים של הניידים הם לרוב 8:5 ולא 16:9, אבל זה מספיק קרוב.

הנקודה היא שמפרסמים את הרזולוציה הטבעית של מסך ה-LCD. מכיוון שכל ה-LCD בניידים הם בעלי פיקסלים ריבועיים, יחס הגובה:רוחב של הרזולוציה ושל המסך הם היינו הך.

למשל: 1024/768 = 4/3 - מסך רגיל

1280/800 = 8/5 - מסך רחב

פורסם
  • מחבר

זה לא מסתדר :lamer:

בלינק שצירפתי למעלה רשום -

15''

1280x800WXGA TFT

Intel Graphics Media Accelerator X3100

2.55Kg

וכתבת ש-15 זה תמיד רגיל, ו- WXGA זה תמיד רחב ???

פורסם

בוא לא נבלבל את הבנאדם עם 8:5, ונשתמש בצורה המסורתית- 16:10

בעיקרון, המסך רחב בשביל לאפשר צפיה נוחה בסרטים וישומי מולטימדיה, שהיום זה חלק בלתי נפרד מנייד, אבל הרווחת עוד קצת שטח לאורך בשביל שעדיין יהיה נוח לעבוד על יישומים עם טקסטים וכו'.

ואין דבר כזה 15" רחב, יש רק 15.4" רחב.

איפה שכתוב אחרת- זו פשוט טעות.

פורסם

לא רשמתי גם שהמפרסמים מתבלבלים ורושמים מידע לא מדויק? >:(

אם כתוב 1280X800 זה רחב, תעשה חשבון בעצמך. :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים