עבור לתוכן

gx100 בציר ראשון

Featured Replies

פורסם

אשמח להארות והערות

קודם כל תתחדש! :xyxthumbs:

כמה הצעות לפני שאני מגיב לתמונות עצמן.

- חשוב שיהיה EXIF בתמונות כדי שיהיה אפשר לתת עצות על הבחירות הטכניות שביצעת.

- תמונת אנכיות צריך לסובב.

- כדי שהתמונות יופיעו בגוף ההודעה צריך להדביק את הכתובת שלהן בין תגיות IMG - הכי פשוט לסמן את הכתובת של התמונה ולהשתמש בכפתור img.gif שבסרגל הכלים.

- מומלץ מאוד לקרוא את המאמר הזה שנותן טיפים כיצד להעלות תמונות לפורומים בצורה האופטימלית.

בוא נעבור על התמונות שצילמת:

lams1wy0.jpg

מלבד העובדה שהתמונה גורמת לי לכאב צוואר, התוצאה בהחלט אסתטית. יכול להיות שהיה עדיף לחכות שאחד העוברים ושבים היה עובר קרוב יותר (עם הפנים למצלמה), זה היה מוסיף גורם עניין בחזית. כמו כן, גם לאחר שמסובבים את התמונה התוצאה לא ישרה. בתמונות שבהן מופיע קו האופק כדאי להקפיד שהוא יהיה מקביל לחלוטין לציר של התמונה. לפעמים הטיה מכוונת חזקה מתאימה, אבל הטייה קטנה נראית תמיד כמו טעות.

byc1jb9.jpg

הרעיון טוב, אבל טכניקת הפאנינג לא מספיק מדוייקת. בתמונות כאלה הרקע צריך להיות מטושטש מתנועה, והנושא חד. גם החשיפה מעט כהה מדי. רצוי להבהיר קצת במחשב.

lonetreels4.jpg

גם כאן התמונה קצת כהה מדי וחסר לי גורם עניין. נראה שיש שם צוק עם נוף מעניין, אבל אתה רחוק מדי ממנו. שווה להתקרב ולחפש זווית שבה נושאים קרובים (כמו העץ) משתלבים ברקע.

אגב, מה ההתרשמות שלך מהמצלמה? היא עומדת בציפיות?

פורסם
  • מחבר

אורן תודה.

לגבי ה-GX, אני עדיין לומד את יכולותיה ואת נפלאות הצילום הדיגיטלי ומגלה כל יום עוד עולמות חדשים - כיף אמיתי.

סיכום התרשמות ראשונית לאחר חודש וקצת ו-500 קליקים בערך:

איכות תמונה:

ללא ספק אחד הצדדים החזקים של המצלמה - פשוט קשה להאמין שמצלמה כל כך קטנה יכולה לצלם תמונות כל כך טובות: העושר והדיוק של הצבעים, החדות, העומק - מדהימים ועומדים בכבוד ליד הרבה מצלמות DSLR.

אני מתפעל בכל פעם שאני מקבל את התמונות מהדפסה (ודרך אגב, לטעמי עדיין הדרך הטובה ביותר להתרשם מאיכות של צילום הינו בבחינת תמונה מודפסת באופן איכותי ולא ע"ג המסך).

החשש העיקרי שלי לפני הרכישה היה מפני הרעשים באסא גבוה התבדה לחלוטין - קודם כל, צילום עד 200 אסא (שמכסה את מרבית תנאי התאורה) לא מצריך כל ניקוי ובד"כ מתקבל ללא כל רעשים. באסא גבוה - צילום קבצי RAW ועיבוד מאוחר יותר ב-NOISEWARE מאפשר ניקוי מצוין ונותן תמונות פנטסטיות. חוץ מזה אני מוצא בגרעיניות יופי רב וחלק מהעושר של התמונה פעמים רבות.

צילום ב-RAW:

לאחר שלמדתי להכיר את המימד הנ"ל, המדובר לדעתי באחת התכונות החשובות והמשמעותיות ביותר שיש בצילום דיגיטלי. קודם כל, קבלת הקובץ המקורי ללא עיבוד מאפשרת להתרשם באופן אמיתי מאיכות הצילום וכמובן את היכולת המדהימה לעיבוד התמונה בתוכנות חזקות וחכמות פי כמה מכל מעבד פנימי של מצלמה. צריל לקחת בחשבון שזמן הכתיבה לצילום RAW הינו 4.5 שניות - מה שלא מאפשר צילומי רצף שאפשריים רק בצילום ב-JPEG. אני עדיין בצעדי הראשונים בתוכנות העיבוד והעריכה אבל ללא ספק שזו ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות (כמעט).

עדשה:

העדשה הרחבה מהווה יתרון אדיר והכרחית (לטעמי) לכל מי שמצלם נוף (טבע או אורבני). הזום של העדשה די מוגבל (*3), אבל לא מצאתי בעיה עד כה להתקרב לאוביקט ככל ורציתי (זום רגלי..).

גוף המצלמה:

הגוף חזק ומאסיבי ונותן תחושה של מצלמה איכותית. המצלמה נוחה לשימוש ולאחיזה. מאידך המצלמה קלה וקומפקטית ונכנסת בקלות לכל כיס או פאוצ' וחוסכת את ההתלבטות אם לקחת מצלמה אם לאיו.

ארגונומיה:

ניכר שהושקעה מחשבה רבה בכל הקשור לתכנון הפיסי של המצלמה. למצלמה שני גלגלי שליטה - דבר המאפשר תפעול אופטימלי במצב M יש לה כפתור שליטה נוסף לתכנות באמצעותו ניתן לשנות מיידית פונקציות נוספות לבחירה (כגון ASA, WHITE BALANCE וכו'). למצלמה חמישה כפתורי ניווט נוחים בתפריטי המסך. כל הכפתורים והלחצנים איכותיים, מוצקים ונוחים לתפעול.

מסך ותפריטים:

למצלמה מסך 2.5" גדול. התמונה חדה ביותר ובעלת צבעים מצוינים ומשקפת נאמנה את הקומפוזיציה והתמונה המתקבלת. התפריטים שלה ערוכים בצורה ברורה ומאפשרים גם למשתמש "ירוק" כמוני להבין, יחד עם קריאה של מדריך ההפעלה את אפשרויות השימוש - לפחות מרביתן (:

וידיאו:

צילומי הוידאו מהווים תוספת חשובה ונותנים איכות לא רעה בכלל עד חצי שעה באיכות המירבית בכרטיס של 4M(למי שמתעצל לסחוב עוד מצלמה).

עינית:

למצלמה עינית דיגיטלית חיצונית. האמת שעוד לא התרגלתי לשימוש בעינית, אין לה את התחושה "החיה" של עינית רפלקס, התמונה שמתקבלת בה פחות איכותית מהמסך והיא קצת מסרבלת את השימוש במצלמה.

חסרונות:

-החסרון העיקרי הוא בעובדה אין למצלמה עינית עם יכולת צפיה דרך העדשה, כמו במצלמות רפלקס. העינית הדיגיטלית אינה מהווה תחליף אמיתי. המסך איכותי ומאפשר ליצור קומפוזיציה טובה ולתכנן את התמונה במדויק אבל אין את התחושה הבלתי אמצעית שאתה נמצא "בתוך התמונה" כמו שיש במצלמת רפלקס.

- זמן כתיבה ב-RAW והנגזרת מכך - אין אפשרות לצילוף רצף ב-RAW (יש צילום רצף מצוין ב-JPEG).

-אחד מגלגל השליטה אינו בעל תנועה רציפה .

לסיכום:

זאת בהחלט לא מצלמת P&S לעצלנים (אם כי גם במצב אוטומטי התמונות סבירות בשביל "צילומי משפחה") אבל למי שמוכן להשקיע ואוהב לצלם יש בה אפשרויות מדהימות ממש כמו במצלמות מקצועיות ויש בה ורסטיליות ואיכות פנטסטית כל זה במצלמה קטנה וקומפקטית שהולכת לכל מקום. אני עדיין בראשית הדרך אבל מהחודש שהיא אצלי למדתי כל כך הרבה על צילום וצילום דיגיטלי ואני נהנה מכל רגע.

י

פורסם

תודה על הביקורות המפורטת. אני מאוד מרוצה מה-GX8, אבל חייב להודות שאני קצת מקנא. ה-GX100 קרובה מאוד למה שהייתי מגדיר כקומפקטית האולטימטיבית.

פורסם

אין ממש מה להוסיף לדברים של אורן

מאד יפה יחסית לתמונות ראשונות :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים