עבור לתוכן

Squeezebox3 - התרשמות אישית בשקל פה :)

Featured Replies

פורסם

אז קניתי בסוף את הSB3 דרך בזק (עדיין במחיר מגוחך של 718 ש"ח) וסה"כ אני מאוד מרוצה מהקופסה הקטנה הזאת. התקנתי אותה בלי בעיות בכלל, הסטרימינג עובד ממש טוב אפילו שאני נמצא 3 חדרים מהראוטר (הבינוני) וכמעט כל מה שאני שם מתנגן חלק לגמרי (אפילו WAV) חוץ מקבצים בקצב של 3000KBPS ומעלה שראיתי שזה מוזכר בדיון המרוכז גם כן (שחבל שננעל אגב כי הייתי מעלה אותו). גם החלק של הרדיו אינרנט עובד מצויין ובשבילי זאת תוספת נהדרת לשמוע (לא בהכרח להקשיב חח) למוזיקה קלילה ונגישה.יש כמובן המון תחנות (קול ישראל LOL) ומן הסתם האיכות של רובן די ירודה אבל מצאתי מספיק של 128K ובשביל רדיו זה סבבה לגמרי... יש למישהו אגב המלצה על איזה תחנה טובה, אמביינט/ניו-אייג' במקרה?

מבחינת סאונד, מהיציאות האנלוגיות דרך הSpirit AMP לHD595, היא עדיפה על הX-FI המשודרג (והפצוע בינתיים) שלי אבל לא בהרבה. היתרון הכי בולט כמובן, היות והDAC הוא חיצוני מהמחשב, זה שהרקע הרבה יותר שחור ועקב זאת הכל נשמע יותר "נקי". גם הפירוט טיפה יותר טוב מהכרטיס אבל למרות זאת לX-FI יש לדעתי סאונד קצת יותר מלא ואורגני ובאס יותר פאנצ'י. סה"כ יש שיפור מורגש באיכות סאונד ורק מהבחינה הזו זאת רכישה כדאית מאוד במחיר הנוכחי, וזה עוד במצב סטוק כשהבנתי שאפשר, בין היתר, בקלות לשפר את הסאונד ע"י החלפת הספק כוח (השנאי) למיוצב... רציתי לדעת אם בעלי הSB האחרים כאן עשו זאת, לאיזה דגם החלפתם והאם זה נתן שיפור מורגש בביצועים?

עוד משהו, כרגע בלית ברירה אני מחובר למגבר (הנייד) שלי דרך מתאם פשוט של RCA ל-3.5", האם יש הבדל משמעותי (ולא כזה ששומעים רק עם סטאפ מטורף של $$$$) באיכות קול בין זה מחיבור ל-2 כניסות RCA כמו שצריך?

פורסם

לא רלוונטי החיבור. כל עוד זה כבל בסיסי ומעלה לא צריכים להיות הבדלים עם סטאפ כזה.

מסכים איתך בנוגע לצליל, הוא מאוד טוב מבחינת רעשי רקע, והוא גם לא נותן מספיק באס. סך הכל סאונד קצת בהיר ועם מערכות חושפניות מספיק קצת מצקצק, אבל בהחלט טוב למחירו.

בנוגע שנאי. זה לא ביג דיל להשיג משהו ולבדוק. אני חושב אולי לבנות אחד מיוצב (קונים שנאי, ועושים מעגל בסיסי לייצוב, לא צריך להיות יקר מדיי), אבל זה יהיה רק בעוד כמה שבועות במידה וזה כן ייצא לפועל.

תתחדש ותהנה.

Anatoli.

פורסם

יש לי גם את היחידה החמודה הזאת:-) ,

בקריאה ברשת עולה ששדרוג ספק הכח לא משנה כל כך,

מעניין עם ניתן להחליף אופאמפים בדאק של הsb3 ,זה יכול להוות שדרוג זול ומשמעותי.

פורסם

הדעות לגבי השיפור מהחלפת הספק מאוד חלוקות.

ב-Headwize יש דיווחים מאוד אוהדים לגבי השיפור בשימוש ב-σ11 עם ה-sb3.

(סתם כדוגמא).

ניתן להעיף את ה-opamp לגמרי(במחיר של וויתור על יציאת האוזניות, אם זה מענין מישהו כאן), והוספת קבלים כדי להסיר את ה-dc offset.

הרבה גם מחליפים את ה-DAC עצמו(מ-PCM1748 ל-PCM1748KE), גם זה בעלות של דולרים בודדים.

בסה"כ כנראה שאין מנוס מלנסות ולשמוע.

פורסם
  • מחבר

לא רלוונטי החיבור. כל עוד זה כבל בסיסי ומעלה לא צריכים להיות הבדלים עם סטאפ כזה.

אוקיי, אבל באופן כללי (בלי קשר לטיב המערכת) חיבור מRCA ל-RCA יהיה יותר טוב מRCA לPL, בגלל הפרדת הערוצים?

באותו הקשר, למה היציאות האנלוגיות מוגברות (אפשר להגביר עם השלט), הרי מי שמשתמש בהן בהכרח משתמש במגבר לא? והבנתי שבווליום 100 זה מדמה ליין אאוט, זה נכון?

בקשר לספק, אני די מופתע שאף אחד לא החליף פה לספק לינארי... כולם מחוברים בדיגיטלי או מה?

פורסם

באופן כללי RCA עדיף על PL בגלל שהוא מפריד בין מוליכי הסאונד, אבל האדמה משותפת בשני במקרים. למרות זאת, לא צריך להיות הבדל שמיע.

בנוגע ליציאה האנאלוגית, היא לא מוגברת, סך הכל יש לה שליטה על הווליום בדיוק כמו ב-CDP רבים.

במקרה שלי אני אכן מחובר דיגיטלי, ולא החלפתי את הספק שלו.

Anatoli.

פורסם

כמה שידוע לי השליטה על הווליום היא בכול מקרה דיגיטלית.

האופאמפ כנראה מתפקד כ-buffer ומאפשר להניע אוזניות ומגברים "קשים"(עם התנגדות כניסה נמוכה), סביר שבמערכת עם מגבר טוב הוא לא דרוש.

במקרה שלי אני אכן מחובר דיגיטלי, ולא החלפתי את הספק שלו.

כנ"ל.

פורסם
  • מחבר

זה אותו אופאמפ שהזגכרת בהודעה הקודמת שלך? כי ב-2 המקרים לא ממש הבנתי על מה אתה מדבר. :smile1: אם אתה יכול יותר לפרט אני אשמח....

פורסם

יש שבב שיושב ביציאה שלו. אני לא יודע אם זה נוגע ליציאה ה-RCA או רק ליציאת אוזניות, אבל כן קיים שם כזה. הוא כאמור משמש בכדי לדחוף עומסים גדולים יותר כדוגמת אוזניות, ובמקרים מסוימים גם מגברים עם עכבת כניסה נמוכה מאוד. לדעתי עם מגברים לא צריכה להיות בעיה מיוחדת.

והווליום כמו שדור אמר הוא דיגיטלי לחלוטין. ד"א, אני ממליץ לך שאם אתה "אודיופיל" לא תשתמש בו. הוא אומנם לא מוריד פרטים, אבל הוא כן מאבד מהתחום הדינאמי (בבאס). אין מה לעשות, ווליום דיגיטלי הוא תמיד מוגבל.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

למה אתה מתכוון, לא להשתמש בווליום..? כמו שאמרתי אני שם אותו על 100 כי הבנתי שזה מדמה רמת ליין-אאוט.

בנוגע לאופאמפ, הסרה שלו כמו שדור כבר הציע תתרום משהו לשיפור הסאונד?

פורסם

לא להשתמש בווליום זה לא להשתמש בווליום פשוט. אני לא לגמרי מבין מזה "מדמה Line-Out". הוא Line-Out וזה הכל. העוצמה של היציאה היא לא קבועה בכל המכשירים. צריך לשים אותו על 100 פשוט כי אם מורידים אז נכנס לפעולה אלגוריתם דיגיטלי שמקצץ לך מהבאס (אחרת אי אפשר להוריד ווליום בצורה דיגיטלית, חובה לאבד שם משהו).

להסיר את האופאמפ לא הייתי מציע לך. משתי סיבות. הראשונה, אני לא יודע איזה מתח יש לו לפני זה, ויכול מאוד להיות שזה מתח נמוך מדיי בשביל יציאה תיקנית ואז תצטרך להגביר הרבה יותר במגבר שלך (ואם נניח לרגע שהמגבר מאפשר לך עוד הרבה מאוד ווליום, זה עדיין לא משנה את העובדה שאז המגבר יכניס עוד רעשים, והרעשים שיתווספו על הכבל יהיו שמיעים יותר - הסיבה שהיא שהעוצמה של הרעשים תישאר זהה, ועוצמת הקול תרד ואזש ביחס למוזיקה הרעשים יהיו חזקים יותר). כמו כן, ממה שאני זוכר יש לך מגבר נייד. מגברים ניידים בדר"כ יש להם עכבת כניסה נמוכה יותר משל מגברים ביתיים כיוון שהם מיועדים לחיבור לנגנים ניידים. לכן, ייתכן מאוד שאם תחבר בלי האופאמפ תקבל תוצאה גרועה יותר עם דיסטורשן גבוה והנחתה מורגשת של תדרים מסוימים.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים