עבור לתוכן

DSLR קלת משקל - יש חיה כזאת?

Featured Replies

פורסם

אחת המגבלות שמפריעות לי במצלמות DSLR הינה המשקל הכבד של המצלמות הנ"ל (גוף + עדשה 18-200 ממוצעת מגיעים ל-1.5 ק"ג!).

אני אמנם בתחילת חיפושי בתחום אבל המשקל של המצלמות ממש מעיק (תרתי משמע).

אז מדוע המעבר בין מצלמות הפילם חייב תוספת משקל כזאת?

וכמובן, האם יש מצלמות DSLR קלות יותר? (ה-D40X שוקלת "רק" 522 גר' - אבל בעלת גלגל שליטה אחד בלבד, חסרון משמעותי לטעמי).

פורסם

בדוק את ה- E410 של אולימפוס.

למרות שזה טיעון קצת לוקה לטעמי.

חבל לוותר על מייצב בגלל משקל.

פורסם
  • מחבר

ל-e410 גם גלגל שליטה אחד בלבד :(

פורסם

וזה קריטי לך כי?

פורסם
  • מחבר

וזה קריטי לך כי?

התפעול נוח ומהיר יותר עם שני גלגלי שליטה.

פורסם

זה קצת יותר נוח במצב M, אבל זה ממש לא קריטי. אני יודע, כי יש לי מצלמות משני הסוגים - עם שני גלגלים, עם אחד ועם כפתורים בלבד (וזה באמת הרבה פחות נוח).

פורסם
  • מחבר

זה קצת יותר נוח במצב M, אבל זה ממש לא קריטי. אני יודע, כי יש לי מצלמות משני הסוגים - עם שני גלגלים, עם אחד ועם כפתורים בלבד (וזה באמת הרבה פחות נוח).

בהנחה שאני לא מתפשר על נושא השליטה ומחפש מצלמה עם שני גלגלים - יש מצלמות קלות יותר?

פורסם

ניקון D80 היא המצלמה הכי קלה שכוללת שני גלגלים. אם זאת התכונה שהכי משמעותית בעיניך במצלמה, זאת המצלמה בשבילך.

תגיד, ללחוץ על ה-iconexpcompenvs1.gif בזמן שאתה מסובב את הגלגל זה כל כך קשה? ואני לתומי חשבתי שחסרונות כמו העדר מייצב בגוף, מנגנון נגד אבק או תצוגה חיה הם קצת יותר משמעותיים מאשר הצורך להחזיק כפתור בזמן סיבוב הגלגל.

פורסם
  • מחבר

ממה נובעת תוספת המשקל ביחס למצלמות אנלוגיות? (חומרים?מנועים?אלקטרוניקה?)

פורסם

אני לא רואה שיש תוספת משקל. גם בימי הפילם וגם כיום מצלמות רפלקס ברמת הבסיס שוקלות 400~550 גרם, מצלמות ברמת ביניים שוקלות 650~800 גרם ומצלמות מקצועיות שוקלות 800 גרם ועד יותר מקילו.

מה שכן השתנה זה המחיר. מצלמות DSLR עולות פי 2 עד פי 8 בהשוואה למצלמות מקבילות בימי הפילם. הסיבה העקרית היא שמדובר במכונות הרבה יותר מסובכות שכוללות רכיבים יקרים כגון חיישן CCD/CMOS גדול ושבבי עיבוד תמונה. בעבר כל הצד הזה היה שמור לפילם ולפיתוח.

פורסם

למה כל כך חשוב לך המשקל!?

היא במילא לא תיכנס לכיס או משהו כזה

פורסם

קח E510, בובה של מצלמה. היעדר גלגלתי שנייה ממש לא משנה. אתה חושב שאתה עומד לצלם אך ורק בM כל הזמן?

פורסם

יובל, עכשיו שמתי לב שאתה זה מהדיון עם ה-GX100. תגיד, בשביל מה אתה צריך עכשיו DSLR? יש לך ביד מצלמה כל כך משוכללת ורבת-יכולות שייקח לך לא מעט זמן עד שתלמד להפיק ממנה את התוצאות שהיא יכולה להפיק, והיא יכולה להפיק תוצאות טובות מאוד. אולי התמונות האלה ייתנו לך קצת השראה :)

פורסם
  • מחבר

יובל, עכשיו שמתי לב שאתה זה מהדיון עם ה-GX100. תגיד, בשביל מה אתה צריך עכשיו DSLR? יש לך ביד מצלמה כל כך משוכללת ורבת-יכולות שייקח לך לא מעט זמן עד שתלמד להפיק ממנה את התוצאות שהיא יכולה להפיק, והיא יכולה להפיק תוצאות טובות מאוד. אולי התמונות האלה ייתנו לך קצת השראה :)

אני סתם משתעשע ברעיון של רכישת DSLR בעתיד...

אבל ללא ספק יקח זמן רב עד שאמצה את היכולות של ה-GX.

ד"א התמונות ב-FLICKR מדהימות !

פורסם

אכן תמונות מדהימות. אני חושב שהן מראות טוב מאוד כמה רחוק אפשר להגיע עם המצלמה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים