עבור לתוכן

שאלה בנוגע לעבודה ולימודים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני רואה שאתה לא מבין את הפירוש של המילה "לחסוך" , חוסכים בדרך כלל על מותרויות כמו טלוויזיה (אם אתה לא יכול להביא מהבית) , כבלים , אינטרנט , מסעדות (או דוכנים) וכו' וכו' וכו'

תשמע אני יודע שזה נשמע ממש לא נעים ומגביל אבל אם אין לך את הכסף אין מה לעשות. אפשר להתפשר ולקחת דירה שעולה פחות אבל יותר רחוקה ולנסוע באוטובוסים (חופשי חודשי - אבל גם זה עולה לא מעט , אולי תצליח לחסוך 100-200 שקל) , אינטרנט זול יותר (חבילה פשוטה יותר אם יש) , לא לאכול בדוכנים אלא להכין אוכל מראש מהבית , לא לעשן או לעשן ממש מעט , לא לשתות ובסוף החודש ברגע שאתה תחסוך פה 10 שקל ושם 20 אתה תראה שזה יסתכם לך לסכום נכבד. [אני לא מכיר אותך ואת ההרגלים שלך אבל כשאני מסתכל על עצמי אני רואה איך אני הייתי יכול לחסוך להורים כמה מאות שקלים]

אבל אני בפירוש רשמתי שאפשר להשתמש באנטנה ביתית במקום האיכות המצויינת והיקרה של הכבלים...

ואני לא שותה ולא מעשן ולא אוכל בדוכנים ואפילו שתיה מביא מהבית אבל דירה במקום טוב זה חובה בשבילי.

לא אומר צפון ת"א, אבל נחלת יצחק או ארלוזורוב ר"ג זה בהחלט מודל מגורים מבחינת מיקומים ברמת החיים.

אז אל תגור עם שותף שהוא שחקן פורנו לגייז...

תגיד לי' date=' באיזה סרט אתה חי?

(ולא ענית על השאלה שלי - יצא לך לגור עם שותף?)

[/quote']

טוב אולי קצת הגזמתי, אל תכעס :-[ לא, לא יצא לי לגור עם שותף, אבל אחרי גיל 24 אני לא ממש מעתד את עצמי לזה.

בצבא הייתי קצת במגורי חיילים וזה רק בחדר קצין תורן כמו שרשמתי מקודם... אבל עדיין, אתה למשל מדמיין עצמך גר

עם חברה שלך בדירה שיש בה שותף ? :-\

• תגובות 39
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה לא?

שותף זה לא עוין, זה בסך הכל בן אנוש.

פורסם

אפשר לדעת מה הקטע של ה 20 שעות שבועיות? מה הבעיה לעשות 25 או 30? או לעבוד שישי כן שישי לא?

אני מכיר לא מעט סטודנטים שעובדים 30 שעות שבועיות.

וסיפור קצר על בחור חביב בשם אסף שאני מכיר-

עובד 5-6 שעות ביום, עושה שישי כן שישי לא, חי עם שותפה (תכננו את זה מראש, ככה שהם מסתדרים מעולה), הוא עושה בחודש את ה 4- 4 וחצי, וחי מצוין, עם אינטרנט, טלויזיה+כבלים, וכו'.

טיפה יותר מאמץ וקצת תכנון, הכל מסתדר.

-מצד שני, אני לא יכול באמת להגיד שהוא משלם 2000 שקל שכ"ד.

פורסם

לדעתי לעבוד 5-6 שעות ביום+ללמוד זה סיוט.

לפעמים רק השיעורים לוקחים חצי יום.

בנוגע לפרטיות-

אני פשוט לא מבין מה ההבדל מבית רגיל.

גם בבית "רגיל" שאתה יוצא החוצה אין פרטיות. יש את ההורים ואת האחים.

כאשר אתה רוצה פרטיות מוחלטת, נכנסים לחדר.

אני באמת, אבל באמת, שלא מבין את הבעיה בשותף. זה בן אדם בסך הכל ב"ראש" שלך (פחות או יותר), שכולה רוצה לחיות.

מה הבעיה להביא בחורה לדירה?! אתה מביא אותה, נכנס לחדר, סוגר את הדלת ומזיין אותה עד הבוקר. לעומת הבית היא גם יכולה לצעוק, אני דיי בטוח שאם השותף לא חנון אולטרה הוא לא יגיד דבר. :nixweiss:

לעומת הבית, אתה יכול לפתוח וודקה בסלון ולהתשכר (אלא אם כן הבן אדם השני תכנן שם משהו או לא יודע מה.... ויש סיכוי טוב שהוא דווקא ישמח להשתתף).

אז אם אתה לא מבין איך אנשים מסתדרים- אז הנה התשובה: הם מתפשרים.

לא שאני חושב שלגור עם עוד בן אדם בדירה שכורה זו התפשרות, הלוואי שהיה לי כסף לכך.

(כן, אני יכול לטחון ת'תחת ולהשיג את זה, כרגע לדעתי אני אהנה יותר לחיות בבית של ההורים ולא לרדוף כל היום אחרי כסף)

פורסם

לי היה שותף ממש אחלה. עד שהוא התחזק ועף לירושלים. בנאדם שממש נוח לגור איתו.

אחריו הגיע אחד ש"בזכותו" ירדתי מעניין השותפים לחלוטין:

רוסי מטורף שהכין באנג מפצמ"ר , והיה מעשן כל היום ומכסח לי את המקרר בלילה :P

בסופו של דבר אז אתה יכול לצאת או עם חבר , מישהו שקט וסבבה שנוח לגור איתו או עם סתם אדיוט.

ואז אתה בועט לו בתחת. :cool2:

ככה או ככה - כדאי לנסות.

פורסם

טוב אולי קצת הגזמתי, אל תכעס :-[ לא, לא יצא לי לגור עם שותף, אבל אחרי גיל 24 אני לא ממש מעתד את עצמי לזה.

בצבא הייתי קצת במגורי חיילים וזה רק בחדר קצין תורן כמו שרשמתי מקודם... אבל עדיין, אתה למשל מדמיין עצמך גר

עם חברה שלך בדירה שיש בה שותף ? :-\

אני בן 23, ואני רואה את עצמי גר עם שותפים לפחות עוד שנתיים-שלוש. בדירה הקודמת שלי היו שותפים בני 27-28.

יש לי ידידה שגרה עם חבר שלה ועם עוד שותף (שהוא גם ידיד של שניהם). אין להם בעיה עם זה.

חוץ מזה, חברה שלי ישנה אצלי די הרבה ואין לה שום בעיה עם השותף שלי.

ואני לא מבין, אם היית גר עם חברה שלך, למה שהיא לא תעבוד גם ותשלם שכר דירה? (מילא אם הייתם יוצאים כבר הרבה זמן או נשואים, ואז זה כבר משהו אחר)

אופציה נוספת, אגב, היא לעבוד במשרה מלאה במשך שנה-שנתיים לפני הלימודים, וככה לחסוך כסף לקראת הלימודים (זה מה שאני עושה, כדי שאני לא אצטרך לעבוד בזמן הלימודים).

פורסם

לא מבינה למה ההתנפלות? לא לכולם מתאים לגור עם שותפים.

אני עשיתי את זה שנה אחת והספיק לי לכל החיים ועוד איזה גלגול או שניים.

בעיקרון זה אפשרי, הבעיה היא שהאיזורים שאתה רוצה לגור בהם הם בעייתיים מבחינת עלות השכ"ד. אתה עלול למצוא את עצמך חי בחורבה או איזה מחסן שעשו לו הסבה לעלק-דירת מגורים. הכי טוב זה שתתחיל לרחרח ביד-2 ובהומלס מחירים של דירות באיזורים שמעניינים אותך. תראה מה הממוצע, ותבדוק כמה זה משאיר לך לחשבונות (ארנונה-מים/חשמל/גז/אינטרנט/כבלים) + אוכל (שזו הוצאה ענקית) + מחיה יומיומית.

פורסם

איך לכל הרוחות סטודנט במשרת סטודנט של 35 ש"ח לשעה יכול לעמוד בכאלו הוצאות ? :nixweiss:

זה ממש מדכא... כי 35 כפול 20 שעות שבועיות (הדרושות במשרת סטודנט) יוצא 2800 ש"ח לחודש :s05:

אתה יודע ש-35 זה שכר מעולה לסטודנט? שכר המינימום הוא 19.95, ובהרבה עבודות סטודנטיאליות זה מה שמקבלים (19.95-25 לשעה).

ועצות - תבדוק מלגות, תעביר שיעורים פרטיים (הרבה יותר מכניס) או שתיקח הלוואה שאותה תתחיל להחזיר אחרי סיום התואר.

ושותף זה באמת לא ביג דיל. רוב הסיכויים שאם הוא בנאדם נורמלי הוא יהפוך להיות אחד החברים הכי טובים שלך, ומה הביג דיל בזה? זה שווה את החסכון.

פורסם

לא מבינה למה ההתנפלות? לא לכולם מתאים לגור עם שותפים.

אני עשיתי את זה שנה אחת והספיק לי לכל החיים ועוד איזה גלגול או שניים.

נכון, אבל פותח הת'רד לא מדבר אפילו מנסיון. הוא חושב שהוא לא יצליח לגור עם שותפים.

פורסם

אני יוצאת מנקודת ההנחה הרדיקלית שהוא מכיר את עצמו יותר טוב מכם, ואם זה מה שהוא מרגיש, לא מבינה למה להתווכח?

יש אנשים שזה לא מתאים להם. נקודה.

הם לא רוצים לחיות עם עוד אדם זר או אפילו ידיד כלשהו בבית שלהם. שותפים יכולים להיות זוועת הזוועות, ולבן אדם שמראש מרגיש שזה משהו שיהיה לו קשה לחיות איתו, זה אסון בפוטנציה.

אז בשביל חלק מאיתנו זה עדיין סביר לנסות, למרות החשש, בשבילו לא.

יש לי חברה שלומדת לתואר ועובדת, חיה בדירת חדר חביבה עם 3 חתולים ועושה הכל בסבבה. תאמין לי שקונפדרציית השותפים העולמית לא הוציאה עליה חוזה.

פורסם

הנק' היא שהוא רוצה הכל בחינם. גם דירה לבד, בשכ"ד נמוך וגם לעבוד באותה מסגרת שעות שהוא עובד עכשיו. וזה פשוט בלתי אפשרי. או ש: א) שותף, ואז ההוצאות על הדירה מתחלקות, או ב) לעבוד יותר, ואז פחות זמן ללימודים.

פורסם

זה כבר סיפור אחר. כמובן שצריך לעשות את החישוב ולראות אם זה מסתדר כלכלית.

אבל אפשר לעשות פשרות אחרות שאין להן קשר לשותפים - לוותר על מותרות, לעבוד יותר שעות, להתפשר על איזור המגורים וכו'.

פורסם

אבל מעונות זה טוב לנפלים של הנדסה שלומדים גג 4 שנים

מה אם אתה לומד רפואה? ושירתת נגיד קרוב ל-4 שנים, התחלת בגיל 19 - השתחררת בגיל 23 נגיד, אחרי זה טיול גדול של שנה נגיד ואז לעבוד בשביל חסכון קטן (קבוע התחלתי אני חושב שזה חובה לכל צרה שלא תהיה) - גיל 24\25 עד 31\32 במעונות נשמע לי הזוי משהו, אפילו בהנחה שאתה יכול למצוא עבודה עם שכר קצת יותר גבוה מהממוצע לסטודנט מתחיל

ופותח הת'רד - תודה שהמערכון בארץ נהדרת עם דובה וקיפוד (ואפי הקורע!) גרם לך לפתוח ת'ת'רד :P

פורסם
  • מחבר

ופותח הת'רד - תודה שהמערכון בארץ נהדרת עם דובה וקיפוד (ואפי הקורע!) גרם לך לפתוח ת'ת'רד :P

לא ממש.. ואני בקושי רואה TV. :smile1:

אני יוצאת מנקודת ההנחה הרדיקלית שהוא מכיר את עצמו יותר טוב מכם' date=' ואם זה מה שהוא מרגיש, לא מבינה למה להתווכח?

יש אנשים שזה לא מתאים להם. נקודה.

הם לא רוצים לחיות עם עוד אדם זר או אפילו ידיד כלשהו בבית שלהם. שותפים יכולים להיות זוועת הזוועות, ולבן אדם שמראש מרגיש שזה משהו שיהיה לו קשה לחיות איתו, זה אסון בפוטנציה.

[/quote']

:xyxthumbs: ולהכניס אדם אחר לדירה שאמורה להיות המפלט האינטימי שלך ושל הבת זוג שלך זה לפעמים אסון טבע.

זה כבר סיפור אחר. כמובן שצריך לעשות את החישוב ולראות אם זה מסתדר כלכלית.

אבל אפשר לעשות פשרות אחרות שאין להן קשר לשותפים - לוותר על מותרות' date=' לעבוד יותר שעות, להתפשר על איזור המגורים וכו'.

[/quote'] אפשר באמת למצוא את הפתרון של לעבוד יותר שעות, להסתפק באינטרנט מוזל של 750 ו- upload מינימלי.

לא לשים כבלים, ולקחת דירה ב-1500 ולעבוד שישי כן, ו-2 שישי לא (אני רגיש לחופש שלי ;D).

ולשניצל:

אתה צודק אבל אני לא רוצה לבדוק את החוויה שיכולה באמת לפי גיימרית ולפי דעתי האישית להפוך לאסון בשבילי לפחות.

אגב למה אתה לא עובד ולומד בפתוחה למשל בנתיים חלק מהקורסים ? ככה לא תצטרך עוד שנתיים שלוש אלא עוד שנה שנתיים גג.. (פטורים וכו'...) :P

פורסם

כי אני רוצה ללמוד באוניברסיטה העברית, ולא בפתוחה. וגם אני רוצה להשקיע את כולי בלימודים, לפחות בשנה הראשונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים