עבור לתוכן

שאלה בנוגע לעבודה ולימודים

Featured Replies

פורסם

אני יודע שאני מעלה לכאן נושא שבהחלט ימשוך הרבה תשומת לב כי הוא בסופו של דבר נוגע ללא מעט רבים מאיתנו...

אז ככה..

מה קורה אם אתה רוצה לעמוד בזכות עצמך, אבל אתה רוצה להמשיך את הלימודים ?

אז אתה מחפש דירה ומוצא ב-2000 ש"ח לחודש, ואתה לומד אז אתה צריך להוציא לפחות 1000 ש"ח לחודש.

ואתה צריך לשלם חשבונות חשמל מים ארנונה ועד בית... עוד 400 -500 ש"ח בחודש.

ולא דיברנו על בגדים ועל אוכל.

איך לכל הרוחות סטודנט במשרת סטודנט של 35 ש"ח לשעה יכול לעמוד בכאלו הוצאות ? :nixweiss:

זה ממש מדכא... כי 35 כפול 20 שעות שבועיות (הדרושות במשרת סטודנט) יוצא 2800 ש"ח לחודש :s05:

ז"א אתה לא חוסך שקל אחד, וזה עוד כלום לעומת שאולי לא תוכל לעמוד בכלל בכל ההוצאות....

אם יש מישהו שעמד בפני דילמה כזו ומצא פתרון, אשמח לשמוע תגובות.. זה ממש מעניין איך יוצאים מדבר כזה...

• תגובות 39
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שותף(ה)?

פורסם

מגדל גבוה? נשק חם?

פורסם
  • מחבר

שותף זה רע ביותר... זה לא חיים לחיות עם עוד מישהו איתך..

כבר עדיף לדחות את הלימודים בשנה ולעבוד ממש קשה. :-\

ואני ממש לא במצב ש- Electric Boom מציע... במקרה הכי גרוע גרים עוד שנה אצל ההורים אבל זה פשוט ממש מעניין איך

אנשים עומדים במצב כזה ומצליחים (בלי שותפים).

פורסם

על מה אתה מדבר? לחיות שנה/שנתיים עם שותפים זה סבבה. גם ככה אתם בקושי רואים אחד את השני עם עבודה/לימודים/חברים.

חוץ מזה, תמיד אתה יכול למצוא שותף שאתה מכיר.

פורסם

מנסים למצוא קצת מלגות,לחפש השלמת הכנסה,ואולי במקרה הגרוע היותר לבקש תמיכה\הלוואה מההורים.

אני לא חושב שלגור עם שותפים זה רעיון גרוע,במיוחד שגרים באזור המרכז וגוש דן שכל חירבה עולה הון תועפות,וגם יוצא שבד"כ מקבלים חדר לבד אז שוב,השד לא כזה נורא.

אני גר במעונות באריאל,אז קשה לי קצת להתייחס ל2000 שקל בחודש+תוספות,אצלנו זה ממש גרושים.

פורסם

אבל זה לא אסון להיות בן 20 ומשהו (אני לא מדבר על עתודאים, שאז זה כמו חלום אמריקאי עד שבא הקבע) ולגור במעונות?

אנשים כבר מקימים משפחות בגיל הזה

פורסם

מעונות זה לא איזה 700 ש"ל לחודש?

ואתה יכול לקחת הלוואה או לחסוך, אבל עדיף לא לבזבז תזמן

פורסם
  • מחבר

מעונות זה לא איזה 700 ש"ל לחודש?

ואתה יכול לקחת הלוואה או לחסוך, אבל עדיף לא לבזבז תזמן

זה תלוי ברמת המעונות אבל אתה יכול להיות במעונות בטכניון שהם סבבה לגמרי ב-600 לחודש וזה כולל הכל כי אתה

לא משלם חשמל, מים, וארנונה, ובטח לא ועד בית. אבל תוסיף אוכל עוד 400 ויצאת עם הכל ב-1000 שזה דה בסט.

על מה אתה מדבר? לחיות שנה/שנתיים עם שותפים זה סבבה. גם ככה אתם בקושי רואים אחד את השני עם עבודה/לימודים/חברים.

חוץ מזה, תמיד אתה יכול למצוא שותף שאתה מכיר.

זה יכול להיות סבבה עד שמגיעים חילוקי הדעות וחוסר הפרטיות בזמן שאתה הכי צריך אותה...

מבחינתי לפחות זה לא עומד על הפרק, אני מעדיף לחסוך באוכל ולא לצרף שותפים, במיוחד אם אתה רוצה לחיות עם עוד מישהי איתך.

מנסים למצוא קצת מלגות,לחפש השלמת הכנסה,ואולי במקרה הגרוע היותר לבקש תמיכה\הלוואה מההורים.

אני לא חושב שלגור עם שותפים זה רעיון גרוע,במיוחד שגרים באזור המרכז וגוש דן שכל חירבה עולה הון תועפות,וגם יוצא שבד"כ מקבלים חדר לבד אז שוב,השד לא כזה נורא.

אני גר במעונות באריאל,אז קשה לי קצת להתייחס ל2000 שקל בחודש+תוספות,אצלנו זה ממש גרושים.

זה נשמע סבבה יותר, נכון שלא הכי אידאלי אבל מלגות + קצת מההורים זה באמת לא אסון, במיוחד אם אתה עובד

בקהיליית ההיי טק אז הם ייטו לתמוך בחיוך ...

פורסם

זה יכול להיות סבבה עד שמגיעים חילוקי הדעות וחוסר הפרטיות בזמן שאתה הכי צריך אותה...

מבחינתי לפחות זה לא עומד על הפרק, אני מעדיף לחסוך באוכל ולא לצרף שותפים, במיוחד אם אתה רוצה לחיות עם עוד מישהי איתך.

תגיד, בן כמה אתה?

גרת אי פעם עם שותפים?

איזה חוסר פרטיות? אני נכנס לחדר שלי, וסוגר את הדלת. נכון סבבה?

אם אתה רוצה לחיות עם עוד מישהי, היא לא תתחלק איתך בתשלומים?

פורסם
  • מחבר

אם אתה רוצה לחיות עם עוד מישהי' date=' היא לא תתחלק איתך בתשלומים?

[/quote']

זה לא כ"כ פשוט, בשנה שנתיים הראשונות לתואר שלה (עד אז אני כבר מסיים את התואר והעניין נפתר...) היא לא תעבוד.

מבחינתי לפחות זה לא עומד על הפרק כי אני מבין את הקושי.. אבל כנראה שסטודנטים אחרים באמת נעזרים במלגות וקצת בהורים.

לדעתי למרות עוגמת הנפש הקלה זה עדיף על שותפים.

לגבי הסוגר ת'דלת זה לא ממש ככה כי אתה רוצה בסוף היום לשבת בכיף בסלון ולהירגע מול ה- TV קצת.. או להכין לבד את ארוחת

הבוקר שלך בלי מישהו עם חלוק וזיפים שיגיד לך בוקר טוב גבר...

פורסם

אם אתה רוצה לשרוד, אתה גם צריך להוריד קצת את הדרישות אין מה לעשות. אלא אם אתה בן של מיליונר (וכנראה אתה לא) ואתה יכול לאפשר לעצמך דירה לבד. אני לא יודע איפה שירתת אבל אם עשית בסיס סגור, לא צריכה להיות לך שום בעיה להסתגל. אני גם תוהה שאם אתה מרוויח שכר כ"כ זעום, מאיפה יהיה לך התקציב לטלויזיה או ממיר? ;D

(וזה בלי להזכיר בלי הוצאות על אוטו\דלק\אינטרנט וכו' וכו' וכו'....)

פורסם
  • מחבר

איפה דלק ? :lol: הכוונה היא דירה קרובה למרכז לימוד, אפילו לא חלמתי על לחזור לרמה של אוטו (שעזבתי בעצב רב).

טלויזיה זה שטויות תמיד מביאים מהבית וחיבור לכבלים לא צריך כי ערוצים 1,2 ,10 אתה קולט מהאנטנה הפנימית (חוק מדינה

חובה בכל בית), אומרים שאת 10 יש בעיה לקלוט עם אנטנה אבל נכנס ממש עכשיו חוק ועוד מעט מי שירצה

יוכל לקנות ממיר לערוצים מאוד מצומצמים, שישאר אצלו בתשלום חד פעמי של 400 ש"ח, אז גם עם זה אין בעיה.

אינטרנט זה 90 -100 ש"ח לחודש וזה כסף קטן יחסית...

המטרה היא לחסוך 600 ש"ח נניח השאלה באמת מאיפה הם יגיעו, אולי באמת עדיף לתת עוד שעות בעבודה..

בנוגע לבסיס צבאי, יצא לי לישון לא מעט, אמנם בתור קצין תורן בחדר שלי אבל עדיין .. זה סבבה לצבא אבל לא ממש

ללימודים, גם מעונות אגב למי שצריך זה לא ממש אידיאלי כי בסופו של דבר אתה צריך את הנישה השקטה שלך לבד בסלון

ובמטבח ובחדר שלך...

פורסם

איפה דלק ? :lol: הכוונה היא דירה קרובה למרכז לימוד, אפילו לא חלמתי על לחזור לרמה של אוטו (שעזבתי בעצב רב).

טלויזיה זה שטויות תמיד מביאים מהבית וחיבור לכבלים לא צריך כי ערוצים 1,2 ,10 אתה קולט מהאנטנה הפנימית (חוק מדינה

חובה בכל בית), אומרים שאת 10 יש בעיה לקלוט עם אנטנה אבל נכנס ממש עכשיו חוק ועוד מעט מי שירצה

יוכל לקנות ממיר לערוצים מאוד מצומצמים, שישאר אצלו בתשלום חד פעמי של 400 ש"ח, אז גם עם זה אין בעיה.

אינטרנט זה 90 -100 ש"ח לחודש וזה כסף קטן יחסית...

המטרה היא לחסוך 600 ש"ח נניח השאלה באמת מאיפה הם יגיעו, אולי באמת עדיף לתת עוד שעות בעבודה..

בנוגע לבסיס צבאי, יצא לי לישון לא מעט, אמנם בתור קצין תורן בחדר שלי אבל עדיין .. זה סבבה לצבא אבל לא ממש

ללימודים, גם מעונות אגב למי שצריך זה לא ממש אידיאלי כי בסופו של דבר אתה צריך את הנישה השקטה שלך לבד בסלון

ובמטבח ובחדר שלך...

אני רואה שאתה לא מבין את הפירוש של המילה "לחסוך" , חוסכים בדרך כלל על מותרויות כמו טלוויזיה (אם אתה לא יכול להביא מהבית) , כבלים , אינטרנט , מסעדות (או דוכנים) וכו' וכו' וכו'

תשמע אני יודע שזה נשמע ממש לא נעים ומגביל אבל אם אין לך את הכסף אין מה לעשות. אפשר להתפשר ולקחת דירה שעולה פחות אבל יותר רחוקה ולנסוע באוטובוסים (חופשי חודשי - אבל גם זה עולה לא מעט , אולי תצליח לחסוך 100-200 שקל) , אינטרנט זול יותר (חבילה פשוטה יותר אם יש) , לא לאכול בדוכנים אלא להכין אוכל מראש מהבית , לא לעשן או לעשן ממש מעט , לא לשתות ובסוף החודש ברגע שאתה תחסוך פה 10 שקל ושם 20 אתה תראה שזה יסתכם לך לסכום נכבד. [אני לא מכיר אותך ואת ההרגלים שלך אבל כשאני מסתכל על עצמי אני רואה איך אני הייתי יכול לחסוך להורים כמה מאות שקלים]

פורסם

זה לא כ"כ פשוט, בשנה שנתיים הראשונות לתואר שלה (עד אז אני כבר מסיים את התואר והעניין נפתר...) היא לא תעבוד.

מבחינתי לפחות זה לא עומד על הפרק כי אני מבין את הקושי.. אבל כנראה שסטודנטים אחרים באמת נעזרים במלגות וקצת בהורים.

לדעתי למרות עוגמת הנפש הקלה זה עדיף על שותפים.

לגבי הסוגר ת'דלת זה לא ממש ככה כי אתה רוצה בסוף היום לשבת בכיף בסלון ולהירגע מול ה- TV קצת.. או להכין לבד את ארוחת

הבוקר שלך בלי מישהו עם חלוק וזיפים שיגיד לך בוקר טוב גבר...

אז אל תגור עם שותף שהוא שחקן פורנו לגייז...

תגיד לי, באיזה סרט אתה חי?

(ולא ענית על השאלה שלי - יצא לך לגור עם שותף?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים