עבור לתוכן

הזווית צפיה של S-ISP כזאת גרועה?

Featured Replies

פורסם

תמונה שמצאתי ברשת של המסך 2007FP עם הפאנל הנ"ל, שהרקע הוא שחור

dellPurple.jpg

איך אפשר לראות סרטים שהשחור נראה כזה מזעזע? :o

ולעומת זאת קבלו השוואה של שני הפאנלים, השמאלי ISP והימני PVA

032007wfpx2tb7.jpg

פורסם

ההילה הסגולה נראית מהצד לאורחים בעת צפייה בקטעים חשוכים לחלוטין ולא במבט ישיר מול המסך, אם כי זה לא מה שבעצם מפריע בהשוואה ל-S-PVA לעומת שתי הסיבות האחרונות ניגודיות נמוכה יותר (שחור חלש עקב האכילס של כל פאנל IPS מול S-PVA) וניצנוץ מורגש יותר לעומת פאנל S-PVA. לכן אם אתה רוצה מסך טוב לסרטים קח 2407WFP-HC. לסרטים גם בתעשיית הטלוויזיות, הטלווזיות עם פאנלים S-PVA של סמסונג נותנות עומק ייחודי לתמונה עם ניגודיות עדיפה.

פורסם
  • מחבר

נו ואני חסכתי ולקחתי את ה2007

אין לי כסף ל2407.

הייתי לוקח פשוט איזה TN או אפילו 2, או PVA

פורסם

בכל מקרה, אין מה להשוות בין TN ל-IPS ביציבות הגוונים בזוויות הם לא מתהפכים בכלל לעומת TN. כך שאם כבר רכשת את המסך, אל תצטער על כך. דרך אגב השיטה להימנע מלהבחין בבעיית השחור החלש היא לשים תאורה עדינה שתאיר את הקיר מאחורי המסך - שיטת עבודה דומה ננקטת גם בטלוויזיות האמבילייט של פיליפס על מנת להפוך את הצפייה במסך למהנה, ואכן הטלוויזיות אמבילייט של פיליפס הן גם מהטובות בשוק.

פורסם

ההילה בתמונה הראשונה היא לא מה שרואים במציאות, צריך קצת להבין עקרונות של צילום אבל מה שגורם לזה לבהוק כלכך זה הצילום, זמן החשיפה הוא ארוך והמון אור נקלט - בקטע של המסך יותר מדי (אין כמעט איך להתגבר על זה כשמצלמים אור מלאכותי בחושך).

בכל מקרה האור הזה לא קשור לפאנל IPS אלא לכל מסך LCD - זו התאורה האחורית שתמיד פוגעת בשחור הטבעי.

התמונה השנייה נראית מרשימה אבל מטעה - הזווית של כל מסך שונה יחסית למצלמה (לטובת המסך השמאלי).

בקיצור - אין הרבה מה ללמוד על המסכים מהתמונות הנ"ל.

פורסם

אכן זה מוקצן יותר בגלל מגבלות הצילום, אך דווקא בכל מקרה צויין בהקדמה של הביקורת ההשוואתית ל-20" לאתר, שבאמת יש הילה סגולה-אדומה בקצוות פאנל IPS ומגרעות של ניגודיות נחותה לעומת פאנל S-PVA. במשפחת פאנלי IPS רק פאנל AT-W-IPS, הידוע גם כ-H-IPS, לא מראה את התופעה הזו אם כי ביקורות בחו"ל ל-NEC 2690WUXi ציינו שהצבע השחור עדיין לא ברמת פאנל S-PVA.

פורסם
  • מחבר

הממ לשים תאורה מאחורי המסך? יש לי מנורת שולחן שמחוברת לקיר אבל היא ממש מתחממת אז אני מפחד שהיא תזיק למסך, איזו תאורה כדאי להתקין (אם בכלל, אולי זה סתם יציק?)

טוב תודה לכם, שנקבל תמסך נראה לבד כמה זה גרוע

ההילה בתמונה הראשונה היא לא מה שרואים במציאות, צריך קצת להבין עקרונות של צילום אבל מה שגורם לזה לבהוק כלכך זה הצילום, זמן החשיפה הוא ארוך והמון אור נקלט - בקטע של המסך יותר מדי (אין כמעט איך להתגבר על זה כשמצלמים אור מלאכותי בחושך).

בכל מקרה האור הזה לא קשור לפאנל IPS אלא לכל מסך LCD - זו התאורה האחורית שתמיד פוגעת בשחור הטבעי.

התמונה השנייה נראית מרשימה אבל מטעה - הזווית של כל מסך שונה יחסית למצלמה (לטובת המסך השמאלי).

בקיצור - אין הרבה מה ללמוד על המסכים מהתמונות הנ"ל.

לקחת בסוף את המסך?

פורסם

לא שמים מנורה מאחורי המסך. אלא מתקינים קרוב לתקרת הקיר, שלפניו המסך ממוקם, מנורה של 25-40 וואט כלפי התקרה באופן שהאור גם ייפול על הקיר שמאחורי המסך. אני נוהג לצפות בסרטים בצורה זו בלי שאני רואה את המנורה בכלל כי היא מוסתרת. לצפות בחושך מוחלט בכל LCD לא רק שמעייף יותר את הצופה אלא גם מדגיש יותר את העובדה שהגבישים של הפאנל לא חוסמים לגמרי את האור במסך. השחור בחושך מוחלט, גם ב-S-PVA, אינו שחור לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

לא ממש הבנתי, אתה יכול להעלות תמונה של הסידור שעשית? :)

פורסם

מצטער שאני לא יכול להעלות תמונה כרגע מסיבות שלא תלויות בי, אבל אתן לך תמונות להמחשה הלקוחות מתוך HardForum

אין כוונתי לסידור הזה זה בכלל לא טוב ומפריע לחלוטין.

סידור מעין זה בו מוטל אור רך על הקיר ע"י מנורה בעלת כיפה שמסתירה את המנורה תלויה רחוק בצד של הקיר שנמצא מאחורי המסך, הרבה יותר נעים, כך יש סיכוי שלא תראה את ההילה הסגלגלה מזוויות בסצינות כהות ואת התאורה האחורית של המסך פולשת יתר על המידה מבעד לגבישים בסצינות חשוכות. עדיין תצליח להנות מרקע חשוך של החדר באופן מספק לסרטים.

זה יהיה בעיקר ניסוי וטעייה עם מנורות בעוצמה חלשה של 25/40/60 וואט עד שתגיע לתאורת סביבה שתאהב. אני כלל לא חושב שתתאכזב מהמסך. בעיקרון ההמלצה שלי לרוב עבור סרטים היא לנסות לרכוש 24" עם פאנל S-PVA במידת האפשר, אך אם אי אפשר, זה לא נורא לקחת 20" עם IPS, כאשר 22" מבוסס TN הנו הרבה יותר זוועתי בכל קנה מידה.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם האור לכיוון הרצפה או לכיוון הקיר שמאחורי המסך?

פורסם

בתור בעלים של 2007FP, הרשה לי להרגיע אותך.

ה-2007FP שברשותי אכן מציג הילה סגולה חזקה מכל מסך IPS אחר שיצא לי לעבוד מולו (כולל ה-2007WFP, ה-IBM L200P, והמסך של המחשב הנייד T42 שלי). ועם זאת, זה לא קרוב בכלל למה שהתמונה מראה, מאותן הסיבות שפורטו קודם.

אפשר בהחלט לראות בו סרטים וזה כמעט שלא מפריע. ב-TN זה היה פי אלף יותר גרוע.

לגבי PVA, זה נכון שיש לו ניגודיות עדיפה (שחור עמוק יותר), רק מה, יש תופעה בלתי רצויה אחרת של נפילת ניגודיות והיבלעות גוונים כהים כשיושבים ישירות מול המסך. כך שבצפיה בסרטים בפאנל PVA, דווקא החבר'ה שיושבים קצת בצדדים יהנו יותר.

פורסם
  • מחבר

הממ... אני מקווה באמת שאני לא אתבאס ממנו :-\

דיברתי היום עם נקסטופ, יתכן ועד סופ"ש המסך יגיע, אם לא, אז אני מתאר לעצמי שבתחילת שבוע הבא.

פורסם

אז בעצם האור לכיוון הרצפה או לכיוון הקיר שמאחורי המסך?

לכיוון הקיר שמאחורי המסך.

לגבי PVA, זה נכון שיש לו ניגודיות עדיפה (שחור עמוק יותר), רק מה, יש תופעה בלתי רצויה אחרת של נפילת ניגודיות והיבלעות גוונים כהים כשיושבים ישירות מול המסך. כך שבצפיה בסרטים בפאנל PVA, דווקא החבר'ה שיושבים קצת בצדדים יהנו יותר.

זה לא בדיוק נכון הניגודיות חזקה יותר ב-S-PVA בהשוואה ל-PVA במבט ישיר. בצדדים יחס הניגודיות בכל זאת מעט נופל במקביל להשתנות עקומת הגאמא כך שהגוונים מתבהרים יותר מבלי לאבד את הצבע, ויש לי את ה-2407WFP כך שאני מספר מניסיון. היבלעות הגוונים הכהים במרכז הראייה הוא החיסרון הגדול של מסכי S-PVA והוא נראה בשיאו רק כשיושבים קרוב למסך כשמוצג רקע שחור לחלוטין כמו ב-HardForum. כשמתרחקים למרחק גדול יותר ממטר לא רואים את ההיבלעות. במסך לא רחב כמו S1931 לעומת ה-2407WFP האפקט בישיבה מקרוב פחות מובלט יחסית בגלל ניגודיות גבוהה פי כמה באיזו וגם היות ה-S1931 לא רחב.

אין פאנל מושלם כיום המשלב את היתרונות של AT-W-IPS והיתרונות של S-PVA ללא החסרונות של אף אחד מהם. בגלל זה אני חושב, שאין דבר כזה מסך מושלם גם לסרטים וגם לעריכה גרפית. יש רק מסכים גרועים TN וטובים יותר VA או IPS , כאשר הבחירה הנכונה ב-IPS מול VA מושתתת על דרישות וההעדפות של הצרכן. צלמים ועורכי גרפיקה מקצוענים, שלא מגדירים את עצמם וידאופילים, מתמקדים בחו"ל במסכים מבוססי H-IPS עם מכלול צבעים מורחב/לא מורחב בהתאם לסוג העריכה הגרפית הנדרשת כאשר ההעדפה היא לכיוון המכלול העני בגלל הרצון לא לחוות סטורציית צבע בתמונות באינטרנט או בסרטים. אוהבי הסרטים מתמקדים במסכים מבוססי S-PVA , בעיקר באלה שניחנים בניגודיות גבוהה ויציבה בכל בהירות שנבחרת.

פורסם
  • מחבר

אז אם נגיד אני אמקם ספוטים על התקרה לכיוון הקיר... זה יכול לצאת נחמד

אבל אני מכוון לכיוון הקיר למעלה ולא למסך נכון? כדי שלא תהיה השתקפות או משהו...

איפה אפשר למצוא תמונה שמראה? אולי אני אקח רעיון (רוצה תמונה שמראה גם את מקור התאורה... כי אני לא יודע ממש איפה למקם ואיזו מנורה)

תראה, יש לי מנורה מאחורי מסך, אם אני אשים אותה לכייון התקרה, זה יהיה טוב לא? (אני רק צריך להחליף אותה לאחת שלא מתחממת,וזה לא כמו התמונה שהראת, כי המנורה תהיה מאחורי המסך וכך יראו רק את האור לכיוון התקרה)

או לשים מנורה על התקרה צמוד לקיר? רחוק מהקיר? לכיוון הקיר ב45 מעלות או מהתקרה צמוד לקיר ישר למטה?

ולמה זה בכלל מועיל?

חחח איזה שיגוע ;D

dscf1879hg9.jpg

dscf1880sz2.jpg

תודה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים