עבור לתוכן

הצעות החוק החדשות: הדרך לישראליסטן

Featured Replies

פורסם

לא חשבתי שהנשיא הוא השליט העליון של ישראל. ::)

אם אין לך משהו טוב להגיד, אל תגיד. :s07:

בדיוק, ובמילים אחרות:"איסתרא בלגינא קיש קיש קריא"

• תגובות 45
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תראו את הלופ שנוצר פה.

למעשה חברי הכנסת במקום לחוקק חוקים המקלים על האזרחים מחוקקים חוקים המקשים על אזרחים, חוקים

אלה במרבית המקרים לטובתם של חברי הכנסת כך שאין שיציבעו נגד. למעשה צריך גוף נוסף-לא תלוי, שמטרתו היא

פשוטה הוא אינו רשאי לחוקק חוקים הנוגעים אל העם, אלא רק אל חברי הכנסת, כלומר הגבלות כלשהן, כגון חוקים

שיש בהן אפילו טיפה של ניגוד חופש הביטוי יאלצו לעבור בלפחות כ80 קולות.

בנוסף חוק יהיה חייב לעבור ב60 קולות ולא חוקים מטופשים שעוברים ב10 קולות שהם פחות מעשרה אחוז פשוט כי לא היו מתנגדים

או נמנעים בהצבעה זו.

פורסם

לא חשבתי שהנשיא הוא השליט העליון של ישראל. ::)

אם אין לך משהו טוב להגיד, אל תגיד. :s07:

Back at you - אתה כתבת שהמשטר בארץ נשיאותי. ראה ההגדרה בויקיפדיה:

משטר נשיאותי הוא סוג של שלטון הקובע שהרשות המבצעת היא אדם אחד, ולא קבוצה של אנשים. אדם זה אינו רשאי להיות חבר במוסדות שלטון אחרים. אדם זה ימנה קבוצה של מזכירים או עוזרים שיכהנו לצידו, והוא יאציל להם סמכויות.

זה לא תפקידו של הנשיא בארץ, נכון? לכן המשטר בישראל אינו משטר נשיאותי, בדיוק כפי שהמשטר בבריטניה אינו מלוכני.

פורסם

בדיוק, ובמילים אחרות:"איסתרא בלגינא קיש קיש קריא"

זה לא תפקידו של הנשיא בארץ, נכון? לכן המשטר בישראל אינו משטר נשיאותי, בדיוק כפי שהמשטר בבריטניה אינו מלוכני.

סתם מעניין אותי :) יש לכם רקע ביהדות ?

פורסם

תגדיר רקע. חתכו לי כשהייתי בן שמונה ימים, זה נחשב?

פורסם

מאיפה למדת את אמרת חז"ל המלומדת הנ"ל ?

פורסם

ידע כללי (שזו דרך אחרת לומר "לך תזכור"). ואם אתה רוצה להמשיך, נראה לי שעדיף בהודעות אישיות ולא בספאם.

פורסם

סתם מעניין אותי :) יש לכם רקע ביהדות ?

תגדיר רקע. חתכו לי כשהייתי בן שמונה ימים, זה נחשב?

כנ"ל ,אבל לי עשו גם בר-מיצוה ;D .

ציטוט של איסתרא בלגינא מתוך ויקיפדיה:

"משטר נשיאותי הוא סוג של שלטון הקובע שהרשות המבצעת היא אדם אחד, ולא קבוצה של אנשים. אדם זה אינו רשאי להיות חבר במוסדות שלטון אחרים. אדם זה ימנה קבוצה של מזכירים או עוזרים שיכהנו לצידו, והוא יאציל להם סמכויות."

קצת מחשבה לפני שאתה קופץ: נכון, זה לא תפקידו של הנשיא בארץ אבל זה "בערך" פלוס מינוס תפקידו של ראש הממשלה. נראה לי שלכך התכוון the avatar .

פורסם

קצת מחשבה לפני שאתה קופץ: נכון, זה לא תפקידו של הנשיא בארץ אבל זה "בערך" פלוס מינוס תפקידו של ראש הממשלה. נראה לי שלכך התכוון the avatar .

בכלל לא נכון. אפילו לא בערך. בארץ, הממשלה היא הרשות המבצעת, לא ראש הממשלה. אפילו כשהיתה בחירה ישירה לראשות הממשלה לא היה לנו משטר נשיאותי.

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3512799,00.html

ועכשיו חוק הצנזורה באינטרנט הולך להרוס לנו את קשרי המסחר עם אירופה

נקווה שזה יגרום לח"כים לרדת מהשטות הזאת.

אחרת זה כבר באמת יהיה מוגזם.

המדינה הזאת מתנהלת בצורה מגעילה.

בקצב הזה גם אני לא ארצה להשאר פה..

פורסם

בסופו של דבר חוקים ומדיניות נקבעים ע"י הצבעות של נציגים.

תקרא לזה נשיא או ראש ממשלה, זה לא משנה.

גם מתוך וויקיפדיה:

"במדינת ישראל הנשיא הוא ראש המדינה.".

פורסם

אך ורק במובן הסמלי. בכל מקרה, כמו שאיסתרא בלגינא אמר, בשום פנים ואופן ראש הממשלה אינו מחזיק בסמכויות אלא הרשמות המבצעת - כל הממשלה, שהרי אם רק ראש הממשלה היה מחזיק בסמכויות, זה היה משטר נשיאותי..

פורסם

עניין סמנטי בלבד.

שיהיה. זה לא נושא הדיון. זה גם לא משנה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים