עבור לתוכן

התלבטות קשה בין 3 מסכי 19-20 אינץ', תקציב 2500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

ברצוני לרכוש מסך מחשב בגדלים 19-20 אינץ' לא רחב בתקציב של כ-2500 ש"ח. כמובן שאם קיים מסך עם חריגה של עד 500 שקלים שיהווה עילוי מבחינת יחס עלות/תועלת, אשמח להשקיע יותר. בכל אופן הרצון הוא במסך שאינו רחב, וכן אין צורך במסך גדול יותר, שכן לא יעשה בו שימוש נרחב לצפייה בסרטים, ובטח שלא מרחוק.

לאחר עיון נרחב בפורום, ומעט ביקורות מהעולם צימצמתי את התלבטותי ל-3 מסכים עיקריים, הנעים סביב אותם מחירים, פחות או יותר:

Philips 200P7ES

Dell 2007FP

Eizo S1931SH

כמובן שאם קיימים דגמים מתאימים יותר, אשמח לשמוע עליהם, אני פתוח לחלוטין להצעותיכם.

השימוש המרכזי במסך יהיה אינטרנט, תוכנות לעריכת תמונות, ותוכנות אחרות כלליות (אופיס ודומיהן). כמו כן רצוי שיהיה מתאים גם למשחקים ולסרטים, אם כי השימוש הזה נמוך בחשיבותו מקבלת איכות תמונה טובה, נוחות קריאה ושימוש במסך לאורך זמן.

כמו כן, אם קיים מסך שצפוי לענות על שימושי, והשקתו קרובה, אוכל להמתין עד כחודשיים, ולכן אשמח לשמוע גם על אופציות כאלו.

תודה מראש על עזרתם הברוכה :xyxthumbs:

פורסם

אני יודע שבdell רואים מצויין, אבל למשחקים הוא דיי איטי...

פורסם

ה-Dell לא איטי. מי שרואה בו מריחות סובל מבעיה במוח ומקורן אינו במנגנוני האלקטרוניקה של המסך. בפאנל S-IPS שלו הנתון הרשמי 16ms BTB שווה ערך לפחות ל-6ms GTG שזניח בהשוואה למסכי TN הפופולריים.

הפיליפס אזל אצל היבואן. היו שטענו בפוסטים ישנים יותר שהוא הזמין מלאי חדש, אף על פי שהייצור שלו הופסק (שאריות יצרן?). הוא הדגם הטוב ביותר מבין השלושה. אם זו הייתה דיס-אינפורמציה ולא יביאו שאריות יצרן, לגבי ה-Dell מול EIZO הייתי מעדיף שטח עבודה גדול וטקסט חד יותר, לכן ה-Dell עדיף ומציע גם חיבור ישיר לממיר כבלים/לויין. לגבי דיוק בצבעים מהקופסא לתמונות ה-971P של סמסונג (שיותר זול מהאיזו שקצת טוב יותר ממנו) עדיף אבל כמכלול ה-Dell נותן יחס עלות תועלת מעולה למחירו אז הייתי רוכש אותו.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על התגובות, לא ידעתי שהפיליפס אכן חסר במלאי... במידה ואכן זה המצב אני נותר עם ההתלבטות בין הDELL לבין הEIZO

orleans, אם הבנתי ממך נכון, ציינת שהDELL עדיף לדעתך על פני הEIZO בגלל הגודל וחדות הטקסט, וכן בשל ארגונומיה משופרת באופן כללי.

אולם תוכל קצת יותר לפרט את היתרונות והחסרונות שיש לאחד על השני? דווקא לגבי העיניין עם הטקסט, הבנתי שנראה קטן יותר (תקן אותי אם אני טועה) על גבי הDELL ולא תמיד נוח יותר לעבודה ממושכת (באופן יחסי כמובן לEIZO).

לגבי הסמסונג הבנתי שהוא לא מתאים כל כך למשחקים בשל איטיותו ביחס לשאר הדגמים הנ"ל, ולמרות שזהו לא השימוש העיקרי, אשמח שאופציה זו תישאר ברמה סבירה.

ובמקרה שכן אתקל בשאריות הדגמים של הפיליפס, תוכל לציין במה הוא עדיף על פני השניים הנותרים?

שוב, תודה על התמיכה, ישנם תחומים כמו התחום הספציפי הזה, בו התנסות של אנשים חשובה הרבה יותר ממיקבץ נתונים טכניים שלא משקפים באופן נאמן את איכות או טיב המוצר, ולכן היענותכם מוערכת מאוד.

פורסם

אתה יכול להשיג את הפיליפס בחנויות SKYPC ו-LAMIR ,אבל הבעיה היא ששאלתי אצל SKYPC האם הם יכולים להבטיח לי פאנל S-IPS ,והם ביררו אצל היבואן והוא אמר להם שזה S-PVA ,למרות שהם אמרו שהם לא יכולים להבטיח גם את זה.

וגם LAMIR לא בדיוק יבטיחו לך S-IPS ,ולכן אני לא בדיוק בטוח מה לעשות.(הם בכלל משום מה אמרו לי TN ,ולא חזרו אליי עדיין אחרי שאמרתי להם שזה לא אפשרי).

בקיצור,צריך לקחת קצת הימור,למרות שלפי תגובות של אנשים בפורום הזה, S-IPS יותר מובטח בפיליפס מאשר בדל.

עריכה: ורק כדי לחזק משהו לגבי ה-DELL ,הוא לא איטי אפילו במשחקים מהירים כמו UT ,ואני אומר את זה מנסיון רב במשחק הספציפי הזה ,אפילו בהשוואה ל-CRT .

פורסם

קודם כל, תודה על התגובות, לא ידעתי שהפיליפס אכן חסר במלאי... במידה ואכן זה המצב אני נותר עם ההתלבטות בין הDELL לבין הEIZO

orleans, אם הבנתי ממך נכון, ציינת שהDELL עדיף לדעתך על פני הEIZO בגלל הגודל וחדות הטקסט, וכן בשל ארגונומיה משופרת באופן כללי.

אולם תוכל קצת יותר לפרט את היתרונות והחסרונות שיש לאחד על השני? דווקא לגבי העיניין עם הטקסט, הבנתי שנראה קטן יותר (תקן אותי אם אני טועה) על גבי הDELL ולא תמיד נוח יותר לעבודה ממושכת (באופן יחסי כמובן לEIZO).

לגבי הסמסונג הבנתי שהוא לא מתאים כל כך למשחקים בשל איטיותו ביחס לשאר הדגמים הנ"ל, ולמרות שזהו לא השימוש העיקרי, אשמח שאופציה זו תישאר ברמה סבירה.

ובמקרה שכן אתקל בשאריות הדגמים של הפיליפס, תוכל לציין במה הוא עדיף על פני השניים הנותרים?

שוב, תודה על התמיכה, ישנם תחומים כמו התחום הספציפי הזה, בו התנסות של אנשים חשובה הרבה יותר ממיקבץ נתונים טכניים שלא משקפים באופן נאמן את איכות או טיב המוצר, ולכן היענותכם מוערכת מאוד.

יש לך ביקורות על חלק מהמסכים המדוברים בנעוץ שבראש הפורום.

אכן למי שיש לו בעיה עם גודל הטקסט ב-20" וסולד משימוש בהגדלות באופן תדיר (זום עם גלגלת עכבר + CTRL או CTRL + +), האפשרות שעומדת לפניו היא ללכת על 19" או 21" אם מדובר על גרפיקאי שצריך שטח עבודה נדיב ליישומי גרפיקה. ב-21" יש גודל טקסט נוח ונעים כמו ב-24", אך מסכים בגודל זה עולים מ-3500 שקלים ואילך ומתאימים לצלמים או מעצבי אתרים שצריכים מסך עם מכלול צבעים של 72% מה-NTSC ללא סטורציית צבע בשל מכלול צבעים מורחב כמו ב-2407/2408, ולא כל כך מתאימים למשחקי רשת מהירים כ-CS בגלל משך זמן השהייה תמונה בשל מעבדי התמונה המשפרים את מעברי הצבעים והדיוק מהקופסה גם ב-S1931 יש זמן השהייה ארוך, אך אני לא שם לב לזה. מעט אנשים רגישים להיעדר פריים אחד או שניים במשחקים כך שבמשחקים רגילים זה לא מפריע.

היתרון הבולט בארגונומיה ב-Dell היא האפשרות להורדת המסך עד כס"מ לפני המעמד שלו למי שיושב נמוך לעומת גירסה H של איזו. בגירסה E לאיזו יש אותם מאפיינים בהזחת הגובה. באיזו לא תוכל לצפות בתוכן ממיר דיגיטלי של טלוויזיה אלא דרך כרטיס טלוויזיה שיותקן במחשב. ב-Dell יש קומפוזיט שמאפשר לך לחסוך עלות כרטיס TV. בפאנל S-IPS הוא לא יציג לך אותה ניגודיות גבוהה לסרטים או פחות ניצנוץ בסרטים שבכך ה-971P ו-S1931 יותר מוצלחים.

הפיליפס בהשוואה ל-Dell יבטיח לך ניגודיות יציבה בכל בהירות שתרצה לעבוד בה וכן דיוק צבעים כמו ברמה של איזו. אם תוכל להשיגו הוא טוב מאוד ואכן יש סיכוי גבוה לקבל S-IPS, אך הוא גם מוצלח בגירסת פאנל A-MVA לעומת S-PVA של 2007FP סביר מאוד שניהול מנגנוני הבהירות וניגודיות זהה לגירסה עם פאנל S-IPS כך שהניגודיות לא תקרוס עם ההפחתה בבהירות.

ההחלטה צריכה להתקבל על בסיס של פשרה. חדות טקסט ושטח עבודה נדיב מול טקסט מפוקסל גדול יותר וניגודיות עם דיוק צבע מוצלחים יותר בתכני וידאו ב-971P/S1931. הסמסונג 971P לא מתאים למשחקים עם קצב פריימים כמו ב-CS או Unreal בשל מריחות בולטות יותר בהם. אם אתה משחק במשחקים איטיים יותר הוא יכול להתאים לך.

פורסם
  • מחבר

כמובן שעיינתי קודם בביקורות המסכים בנעוצי הפורום, והן אכן מאוד אינפורמטיביות לגבי המסכים הנסקרים, אולם כאשר ההתלבטות נוגעת למסכים שלא משותפים לאותו סיקור (גם מבחינה השוואתית, וגם מבחינת תאריך סיקור) קשה לקבוע מהי האופציה היחסית הטובה ביותר, נכון להרגע.

לכן לדוגמה, נתוני ההשוואה הספציפים בין הדגמים שהיטבת (orleans) להציג, הם בגדר מידע מבורך שלא ניתן להסיק מתוך ביקורות שאינן משוות באופן ישיר בין המסכים. שהרי כל ביקורות הינה בסופו של דבר יחסית (מלבד נתונים אוביקטיבים מדידים שמעט פחות חשובים לטעמי מההתרשמות היחסית), וברוב הביקורות שיצא לי לראות (כמעט שאף פעם לא היה זוג משותף של מסכים מהדגמים הנ"ל באותה ביקורת) כל אחד מהמסכים הומלץ בחום.

בכל אופן מהנתונים שהצגת, העדיפות הגבוהה היא לנסות ולהשיג את הפיליפס. אם לא אצליח להשיגו אברר היכן להתפשר. את המסך אני מתכוון לרכוש בתור מתנה, ולכן אולי כדאי פשוט לשאול את הבעלים לעתיד באילו נקודות יעדיף להתפשר.

יש לעוד מישהו מידע השוואתי רלוונטי בין הדגמים הנ"ל?

פורסם

לדעתי אם אין כוונה לעבוד עם תוכנות שדורשות דיוק צבעים כמו קדם-דפוס אז האיזו אינו נותן יחס עלות\תועלת טוב.

ולכן ההתלבטות היא בין הפיליפס והדל. אם הם זמינים ןתוכל לוודא את סוג הפנל אז עדיף את זה שנותן IPS עם תנאי אחריות טובים יותר.

פורסם

Borsood העלה נקודה חשובה קדם-דפוס. ציינת שאחד השימושים הוא עריכת תמונות האם זה כולל הדפסה? כי אם כן, במידה ואתה לא מוצא את הפיליפס עם פאנל S-IPS שנמדד כמדוייק ברמתו של איזו, האיזו הוא בסדר העדיפות הבא. את הדרך לבדיקת הפאנל בפיליפס אפשר למצוא פה.

אני שכחתי להוסיף שבאיזו אתה מקבל אחריות טובה יותר מהשאר - בנוסף ל-3 שנים לפנל והמנורות האחוריות יש גם אחריות לעוד שנתיים על רכיבי אלקטרוניקה.

פורסם

לגבי הפיליפס:

בפרטים של המסך בזאפ רשום פאנל S-PVA.

אולי כבר אין את המסך הזה עם S-IPS? (הביקורת באתר היא מלפני כ-חודשיים ,ונגמר המלאי פעם אחת,אז אולי לא מביאים אותו עם S-IPS יותר?).

עריכה:דרך אגב,אם בDELL ה-GTG הוא 6ms ,וב-PHILIPS זה 8ms ,אז זה יהיה מורגש במשחקים מהירים?(למרות שבשתיהם הזמן תגובה הרגיל הוא 16ms ).

פורסם

עריכה:דרך אגב,אם בDELL ה-GTG הוא 6ms ,וב-PHILIPS זה 8ms ,אז זה יהיה מורגש במשחקים מהירים?(למרות שבשתיהם הזמן תגובה הרגיל הוא 16ms ).

כל-כך לא שזה אפילו לא מצחיק. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה, האתר הזה פשוט הופך כל קנייה להרבה יותר חכמה.

תבורכו :)

פורסם

תודה לכולם על העזרה, האתר הזה פשוט הופך כל קנייה להרבה יותר חכמה.

תבורכו :)

אז מה הבחירה שלך בסוף? :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים